chojny83 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) Jako ciekawostka:https://lubuskie.onet.pl/lubuskie-zarybienia-starorzeczy-odry-dla-ochrony-ptakow-drapieznych/rh656kl Nawet nie wiedziałem, że w moim rejonie takie historie. "Wpływ na populację ryb ma także presja ze strony innych zwierząt drapieżnych, m.in. norki amerykańskiej oraz wędkarzy." Edytowane 2 Listopada 2017 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Przepraszam za określenie ale to "leczenie syfa pudrem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Witam krajana. Tez zarybialismy tym samym Szkoda ze nie napisali nic o kormoranach. W zeszłym roku stada po 200 do 500 osobników nad Odrą lub Kanałem Ołobok widywane były przez pół zimy. Kormoran dziennie potrafi zjeść 1.5kg ryby teraz pomnożyć to przez te stada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ratujmy kormorany! ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Coloumb, a Ty jeśli chodzi o ptaki to tylko kormorany znasz ...?? Bo tam wyraźnie napisali coś o kaniach, bieliku i rybołowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ale jak wyjedza wszystkie ryby trzeba będzie i je dokarmiać. (Są pod ochrona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Są bieliki "na" Wyszogrodzie? w tym roku bylem tam i nie widziałem żadnego - trochę dziwne bo zawsze nie było problemu z wypatrzeniem tego pięknego ptaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Są bieliki "na" Wyszogrodzie? w tym roku bylem tam i nie widziałem żadnego - trochę dziwne bo zawsze nie było problemu z wypatrzeniem tego pięknego ptaka.Są na wysokości Świniar/Troszyna. Ostatnio widziałem 3szt, prawdopodobnie rodzina. Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Zarybienia w ogóle powinny być robione z głową od spr chemii wody, potencjału itp itd do samego fizycznego zarybiania włącznie. Niestety bywało i tak, że kormorany krążyły, czaple półkolem czekały a dumni goście przy fleszach walili z beczki jak idzie oszołomione ryby w jedno miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Taaa pytam się okręgowego ichtiologa czym zarybia:"Co wlezie w siatkę to przywiozą..."Wiec na uj on tam jest i bierze kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopek1971 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Taaa pytam się okręgowego ichtiologa czym zarybia:"Co wlezie w siatkę to przywiozą..."Wiec na uj on tam jest i bierze kasę? Bo bierze kasę..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi