Andrzej Stanek Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Cześć Czy może mi ktoś doradzić jaką głowicę wagowo zastosować do kija Switch CTS Affinity X 11'0'' #7.Z tego co wyczytałem 26 gram powinno być ok. Czy ma ktoś ten patyk, jakieś sugestie... Z góry Dzięki za podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Andrzeju z tego co wiem to kije cts-a z serii affinity mogą być niedoszacowane.Koleś jak miał #3 to dopiero pod sznurem #4 dobrze chodził.Powinieneś mieć jakiś sznurek w klasie 7 to zobaczysz.Możesz próbować chyba spoko 8-kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Józek wszystko gra tylko wchodzę w sferę głowic i innych wynalazków z tym związanych. Chcę powalczyć z głowicami. Nogi moczysz max do kolan a walisz po horyzont. Tak przynajmniej wygląda to na filmach. Jestem zdeterminowany w tej materii. Kijek cacy, wykonany jak Pan Bóg przykazał. Teraz czas na odpowiednie olinowanie i trening. Wiosna w nowej pstrągowej odsłonie. Dlatego pytam na forum, może ktoś ma i coś doradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Krzysiek Ci zrobił cts-a czy używkę kupiłeś?To Dunajcowe pstrągi niech się już boją .Popytaj Krzyśka może Ci podpowie?Zlot na wiosnę to zobaczymy tego ctsk-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Jakie używane... Dwa miechy czekałem na patyk, skromny i elegancki jak Porsche-911-GT w grafitowym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 No to trzeba go będzie oblać nad Dunajcem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Jakie używane... Dwa miechy czekałem na patyk, skromny i elegancki jak Porsche-911-GT w grafitowym kolorze. Andrzeju zdjęcia porsche poprosimy, pilzzzzz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Remek - postaram się...Taki kijek jednak w łapce potrzymać trzeba by poczuć moc garów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Czekam zatem. Zdaję sobie sprawę, że tak jest ale wiesz że ja lubię pocieszyć też oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Kijek to prostota, dobre komponenty i precyzja montażu.Jak weźmiesz do łapy to gęba się śmieje.Waga albo brak wagi rajcuje umysł.I jak tu zamknąć w kadr to (coś)... PSTo jest to co męczy mnie wieczorami przed zaśnięciem a rano budzę się z bananem na twarzy... http://www.looptackle.se/website1/1.0.1.0/478/1/ http://www.looptackle.se/website1/1.0.1.0/184/1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Andrzej do mnie tez coraz bardziej się uśmiecha, tylko że zaczyna się tego jakoś dużo robić. Chyba będę musiał prace zmienić żeby na to wszystko zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Andrzej do mnie tez coraz bardziej się uśmiecha, tylko że zaczyna się tego jakoś dużo robić. Chyba będę musiał prace zmienić żeby na to wszystko zarobić Wiem i ja coś o tym Panowie - najlepsze jest to złudne przekonanie na początku, że człowiek będzie kręcił muchy, żeby zaoszczędzić. Jasssne... <_< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 należy na to spojrzeć z perspektywy większej niż 2 lata;)Po kupieniu sprzętu dosc dobrze się to amortyzuje i na ogół długo możemy się cieszyć z dobrych wyborów.Oczywiście jak ze wszystkim można kupić dwa zestawy za tysia, można do jednego zestawu linki za tysia wciągnąć.Można kupować dobrze, z głową i w pieniądzach mniejszych niż np w castingu , można iść po bandzie i hand made, jak kto co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Andrzej, Najlepiej kupić głowice ciut cięższe i w razie czego dociąć co i tak jest standardowa praktyka. Na początek lepsze są ciut cięższe i krótsze. Z firm to raczej Guideline, drogie ale bardzo dobre, ludzie chwalą tez Visiona i Rio. I oczywiście instruktor, daje więcej niż najlepsze wędki i linki. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Andrzeju, ja bym do Pana Zielińskiego dzwonił, wiem że na ogół jest w stanie okreslić wymaganą gramaturę dla głowic.Z głowic jak pisał Michał - Guideline, masz też Visiona z głowicami dobrze opisanymi wagowo. Nie wiem na ile to prawda, ale Antti na festiwalu coś wspominał ze chyba w przyszłym sezonie wejdą u Visiona specjalnie głowice do kijów switchowych, krótsze niz zazwyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Cześć Zamówiłem bez czytania ostatnich postów, dopiero teraz siadłem na kompa i chyba zbiegło się to z Waszymi sugestiami...Ryzyk fizyk, zobaczymy...Zabawa dopiero się zaczyna... http://hurch.pl/ace-dh-floating-p132.html Floating 26g 10,1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Andrzeju, a gdzie będziesz tego kijka używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja np.będę używał identycznego na Wiślanych Boleniach .Andrzej cieszę się bardzo że inwestujesz w te głowice,przynajmniej będę wiedział co kupić bez tzw.frycowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Mam nadzieję, że wszędzie tam gdzie płynie woda i nie tylko...Drugi taki siostrzany powstanie niebawem. Jak na razie skrzaty go kręcą w NZ... Kij to będzie Kumpla z forum. Ten Ci dopiero nim namiesza... Wiosna zapowiada się bardzo ciekawie, jednak póki co musimy przezimować. Muchi kręcić będziem... PSO widzę, że Kolega się odezwał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Mam nadzieję, że wszędzie tam gdzie płynie woda i nie tylko...Drugi taki siostrzany powstanie niebawem. Jak na razie skrzaty go kręcą w NZ... Kij to będzie Kumpla z forum. Ten Ci dopiero nim namiesza... Wiosna zapowiada się bardzo ciekawie, jednak póki co musimy przezimować. Muchi kręcić będziem... A no w jednym czasie pisaliśmy Andrzeju.Oj tak ja się uparłem na muchowe Bolenie i postanowiłem że się nie poddam i będę je łowił tą metodą regularnie choćby nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 To może być ciekawy rok Tomy, jak trafisz w muchy i prowadzenie bolenie polegną z kretesem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Tomy a jak nie na wędkę to i granat w świątecznym ubraniu się znajdzie .Andrzej to na wiosnę zlot na Dunajcu?Nowa derenióweczka mocy nabiera .Może i muchowy Michał się zjawi na pokazie rzutowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Mnie macie zawsze na imprezach dunajeckich, oby inni frekfencją dopisali. A tak prywatnie dodam, że nam towarzystwo się rozłazi. Kliki się jakieś porobiły... Kiedyś zlot to był zlot a to i tak zbyt późno się załapałem. No cóż. Mam nadzieję, że teraz wszystko wypali. Józek dla Twojej dereniówki to i na piechotę, oby tylko było z kim posmakować tego dobrodziejstwa a nie w cztery oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 http://hurch.pl/ace-dh-tips-p126.htmlTo bym brał, w wersji 29 gramJeśli zamówiłeś dzisiaj, dzwoń jutro i powinni jeszcze nie wysłać, zawsze możesz zmienić zamówienie. Ew brałbym 29g ale intermedium i ew ściął od strony linki runningu w razie W 3g... Ale nie sądzę, by tak mała różnica utrudniała Ci rzuty, raczej będzie na początek łatwiej cięższym rzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kuba jak będzie tak daleko to i na to coś wyskrobię...Dzisiaj pływak wystarczy. Rozmawiałem z K.Z. i A.Si. - potwierdzili 26 gram jako standard na początek. Zamówiłem koło południa, linka w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi