spy Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Stosuje ktoś z Was? 2zł za 10 sztuk. Hit czy kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Żaden hit, znane od bardzo dawna. Ja u?źywam od kilku lat. Wada jest to ze jak pęka linka to w niewiadomym miejscu, bo agrafka bezwęzłowa daje prawie 100% wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pittr Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 fajne, ale czy skuteczność jest taka sama przy cienkiej jak i grubej plecionce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Taka sama, u?źywałem zar?łwno przy 30lb jak i przy 4lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 To dlaczego jest to mało popularne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 To dlaczego jest to mało popularne? Wada jest to ze jak pęka linka to w niewiadomym miejscu, bo agrafka bezwęzłowa daje prawie 100% wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kiedys klient w sklepie przekonywal mnie, ze to jest fantastyczna rzecz, jednak ja dalej sie nie przekonalem i mysle, ze nigdy sie nie przekonam:) Im prosciej, tym lepiej, skoro zdarzylo mi sie lamanie dobrej jakosci głowki jigowej, dlaczego mialbym tego nie złamac, albo rozprostowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kiedys klient w sklepie przekonywal mnie, ze to jest fantastyczna rzecz, jednak ja dalej sie nie przekonalem i mysle, ze nigdy sie nie przekonam:) Im prosciej, tym lepiej, skoro zdarzylo mi sie lamanie dobrej jakosci głowki jigowej, dlaczego mialbym tego nie złamac, albo rozprostowac?Bo się nie da. Poszukaj w necie jak się to zakłada to się przekonasz czemu. Ja teraz u?źywam przede wszystkim do jerkowania przy plecionce 30-40lb. Nie ma bata na odstrzelenie przynęty, no chyba ze zało?źę coś ponad 200g, a jak na razie to mi nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 U?źywam od 2 Lat, lepsze i szybsze wiązanie pleciąnki do przyponu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 popieram. rzeczywiście nie pęka na tm pletka.Stosuję na słodkiej i na słonej wodzie. Na niekt?łrych pletkach trzeba niekiedy doło?źyć kilka nawinięć bo potrafi się ześliznąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Nurtuje mnie jedno, ten śmieszny drucik nie rozegnie się? Czy te łączniki występują w r?ł?źnych wielkościach, a co za tym idzie wytrzymałościach? Naprawdę wytrzymują 20, czy 30 funt?łw? Nigdy tego nie u?źywałem, stąd przyłączam się do pytań autora wątku. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Są r?ł?źne wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Stosuje ktoś z Was? 2zł za 10 sztuk. Hit czy kit?Jeśli potrzebujesz linki (monofilu) stosunkowo kr?łtkiej, to mo?źna powiedzieć, ?źe Hit.Jeśli potrzebujesz dłu?źszej, to potrzebujesz innego sposobu.Ta zapinka przez przelotki raczej nie śmignie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 @popper ale o czym Ty piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Czego nie zrozumiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Z Twojej wypowiedzi niczego. Kolega pyta o agrafki bezwęzłowe, a Ty o jakiś linkach i przeciąganiu przez przelotki. Przeciągasz przypon szczupakowi przez przelotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Muszę spr?łbować. Choć podejrzewam, ?źe na ekstremalne łowienie będzie za słabe. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Muszę spr?łbować. Choć podejrzewam, ?źe na ekstremalne łowienie będzie za słabe. BartekJeśli u?źyjesz odpowiednio mocnej to nawet na morskie łowienie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Z Twojej wypowiedzi niczego. Kolega pyta o agrafki bezwęzłowe, a Ty o jakiś linkach i przeciąganiu przez przelotki. Przeciągasz przypon szczupakowi przez przelotki?Daruj sobie. Nie tylko szczupaki na tym świecie. Nie tylko przypony szczupakowe potrzebne. Bywa, ?źe łączysz plecionkę z monofilem, z zupełnie innych powod?łw r?łwnie?ź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Z całym szacunkiem @popper, ta agrafka słu?źy tylko i wyłącznie do połączenia przyponu (krętlika) do linki gł?łwnej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kurde jakoś nie mogę uwierzyć ?źe przy zarzucaniu,podszarpywaniu przynętą nic się tam nie poluzuje... Ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Z całym szacunkiem @popper, ta agrafka słu?źy tylko i wyłącznie do połączenia przyponu (krętlika) do linki gł?łwnej. Nie koniecznie,a kto Ci zabroni przywiązać do tej agrafki zyłki/fluorocarbonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kurde jakoś nie mogę uwierzyć ?źe przy zarzucaniu,podszarpywaniu przynętą nic się tam nie poluzuje... Ciekawe Sprawdź i ocen sam Ja tego u?źywam ju?ź długo i nigdy się nic nie rozwiązało, ani drut się nie rozgiął Warunek, stosować odpowiednio gruby drut do wytrzymałości plecionki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Z całym szacunkiem @popper, ta agrafka słu?źy tylko i wyłącznie do połączenia przyponu (krętlika) do linki gł?łwnej. Nie koniecznie,a kto Ci zabroni przywiązać do tej agrafki zyłki/fluorocarbonu? Mo?źesz ale jeśli chcesz z tego dowiązanego odcinka robić długi przypon strzałowy to nie ta agrafka. Zniszczysz przelotkę. Dlatego napisałem ze słu?źy tylko do mocowania zwykłych przypon?łw szczupakowych. Do tego ja wymyślili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi