Skocz do zawartości

Łączniki bezwęzłowe do plecionki

spy

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedys klient w sklepie przekonywal mnie, ze to jest fantastyczna rzecz, jednak ja dalej sie nie przekonalem i mysle, ze nigdy sie nie przekonam:) Im prosciej, tym lepiej, skoro zdarzylo mi sie lamanie dobrej jakosci głowki jigowej, dlaczego mialbym tego nie złamac, albo rozprostowac?

Kiedys klient w sklepie przekonywal mnie, ze to jest fantastyczna rzecz, jednak ja dalej sie nie przekonalem i mysle, ze nigdy sie nie przekonam:) Im prosciej, tym lepiej, skoro zdarzylo mi sie lamanie dobrej jakosci głowki jigowej, dlaczego mialbym tego nie złamac, albo rozprostowac?

Bo się nie da. Poszukaj w necie jak się to zakłada to się przekonasz czemu. Ja teraz u?źywam przede wszystkim do jerkowania przy plecionce 30-40lb. Nie ma bata na odstrzelenie przynęty, no chyba ze zało?źę coś ponad 200g, a jak na razie to mi nie grozi B)

Nurtuje mnie jedno, ten śmieszny drucik nie rozegnie się? Czy te łączniki występują w r?ł?źnych wielkościach, a co za tym idzie wytrzymałościach? Naprawdę wytrzymują 20, czy 30 funt?łw?

Nigdy tego nie u?źywałem, stąd przyłączam się do pytań autora wątku.

Bartek

Stosuje ktoś z Was?

2zł za 10 sztuk.

Hit czy kit?

Jeśli potrzebujesz linki (monofilu) stosunkowo kr?łtkiej, to mo?źna powiedzieć, ?źe Hit.

Jeśli potrzebujesz dłu?źszej, to potrzebujesz innego sposobu.

Ta zapinka przez przelotki raczej nie śmignie :D

Z Twojej wypowiedzi niczego. Kolega pyta o agrafki bezwęzłowe, a Ty o jakiś linkach i przeciąganiu przez przelotki. Przeciągasz przypon szczupakowi przez przelotki?

Daruj sobie. Nie tylko szczupaki na tym świecie. Nie tylko przypony szczupakowe potrzebne. Bywa, ?źe łączysz plecionkę z monofilem, z zupełnie innych powod?łw r?łwnie?ź.

• Like 1

Kurde jakoś nie mogę uwierzyć ?źe przy zarzucaniu,podszarpywaniu przynętą nic się tam nie poluzuje... Ciekawe :D

Sprawdź i ocen sam :D Ja tego u?źywam ju?ź długo i nigdy się nic nie rozwiązało, ani drut się nie rozgiął :D Warunek, stosować odpowiednio gruby drut do wytrzymałości plecionki.

• Like 1

Z całym szacunkiem @popper, ta agrafka słu?źy tylko i wyłącznie do połączenia przyponu (krętlika) do linki gł?łwnej.

Nie koniecznie,a kto Ci zabroni przywiązać do tej agrafki zyłki/fluorocarbonu? :D

Mo?źesz ale jeśli chcesz z tego dowiązanego odcinka robić długi przypon strzałowy to nie ta agrafka. Zniszczysz przelotkę. Dlatego napisałem ze słu?źy tylko do mocowania zwykłych przypon?łw szczupakowych. Do tego ja wymyślili.