popper Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Łączniki są różnej wielkości. Można dobrać odpowiednie do takiej plecionki. Zdaje się, Kamatsu robi takie małe rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Nie znalazłem w necie łączników o długościach mniejszych niż 1 cm, Najmniejsze miały 1,5 cm, spotkaliście się z mniejszymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Za małe/krótkie/ też niedobrze jest. Musisz mieć miejsce na wykonanie kilkakrotnego oplotu.Mniejsze można trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Zrobić samemu, ekonomia pieniędzy, prostota łącznika nie stwarza żadnych kłopotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Stosuję i polecam, łatwe wiązanie i zwiększenie wytrzymałości jednak nie do każdej pletki bym polecał, szczególnie nie do zużytej. Niektóre nie lubią pękać na węzłach a jeśli mają słabsze punkty to kilkadziesiąt metrów może pójść w pierun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Jestem po pierwszych testach łaczników , rozmiar M ( spro ) . Łowiłem śliskim varivasem pe 1.5 . Po nawinięciu 6-ciu zwojów i wyjęciu jednej ryby zauważyłem , że końcówka linki minimalnie ale jednak skróciła się . Po nawinięciu 9 lub 10-ciu , zostawiłem końcówkę ok 1cm i do końca dnia nic się nie zmieniło . Nawijałem ściśle zwój po zwoju . Złowiłem kilka ryb , w tym mama pajk , kilkukrotnie przynęta lądowała na krzakach i tutaj łącznik wykazał swoją przewagę nad węzłem Nie ma zjawiska " ścinania" plećki , bo nie ma węzła , nic się samoczynnie nie przesuwa , nie rozplątuje i mocy więcej na lince czuć . W zasadzie dużo więcej bo krzaczory fruwały i wszystkie przynęty wróciły do pudeł Z uwagi na to , że to był pierwszy test łączników moje spostrzeżenia nie są miarodajne Każdemu kto łowi na śliskie plećki x8 i wiąże bezpośrednio do agrafki lub krętlika polecam wypróbować łączniki z uwagi na prostotę "nawijania" i wyraźnie zauważalną , deklarowaną moc linki , którą producent podaje na opakowaniu . Mam nadzieję , że era kropelki idzie w zapomnienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 rozumiem ze do tego łącznika dodałes jeszcze agrafke i dopiero zaczepiasz przynete ? mam te łączniki kupiłem na próbę ale myślałem że je można jakoś zahaczac za przynete na zasadzie agrafki ale tak nie jest. Agrafki strasznie mnie denerwuja z racji tego ze nie mam pazurków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 rozumiem ze do tego łącznika dodałes jeszcze agrafke i dopiero zaczepiasz przynete ? mam te łączniki kupiłem na próbę ale myślałem że je można jakoś zahaczac za przynete na zasadzie agrafki ale tak nie jest. Agrafki strasznie mnie denerwuja z racji tego ze nie mam pazurków Jak cię zwykłe denerwują to spróbuj tych G-Lock Kostala lub www.kingshad.pl. Moc mają a są pieruńsko wygodne. Nie trzeba rozpinać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Kupiłem i ja, testowałem przy Sliderach 36 g, nic się nie luzowało. Szybkie wiązanie (raczej oplatanie) niż w przypadku tradycyjnego węzła. Edytowane 3 Maja 2014 przez bony20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Ja tych łączników z powodzeniem używam już trzeci sezon, jak tak dalej pójdzie to zapomnę jak się węzełki wiąże Warto spróbować i się przekonać, polecam ten produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) Z ciekawości ostatnio kupiłem te łączniki bezwęzłowe i stosuje je do końcowego odcinka strzałowego z FC. Do tego agrafka podobna do G-lock, tylko że ze spinwala. Łącznik przy takim zastosowaniu spisuje się bardzo dobrze, oplatam linkę tyle ile mam miejsca na trzonku i trzyma elegancko. Przypony o dziwo nie strzelają na węźle Fc-plecionka (używam tego z opakowania PP jw.), tylko zazwyczaj kawałek za łącznikiem (pewnie przez jakieś mikroprzetarcia o kamienie przy prowadzeniu) Edytowane 3 Maja 2014 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Czy są łączniki bezwęzłowe do zastosowań przy łowieniu UL - stosuję takie o długości 1,5 cm . Czy są mniejsze? Jakiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Są, mam, chyba Spinwala. Kłopot jest tylko ze złapaniem w palce bo malutkie toto Trzeba mikroszczypczyków używać, przynajmniej ja muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Szukam najmniejszego rozmiaru tych łączników. Najmniejsze jakie namierzyłem to Jaxon Klix nr 00. Może macie jakieś namiary na jeszcze mniejsze łączniki, szukam do zestawu UL pod okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Jakiej długości są te Jaxony??? I jaka grubość drutu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Długość chyba ok 1,4 cm, grubości drutu nie znam, oglądałem jedynie w sklepie. Ja szukam jakiegoś poniżej 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Można samemu łatwo zrobić I to poniżej centymetra:) Ważna jest grubość drutu, przynajmniej orientacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Szukam najmniejszego rozmiaru tych łączników. Najmniejsze jakie namierzyłem to Jaxon Klix nr 00. Może macie jakieś namiary na jeszcze mniejsze łączniki, szukam do zestawu UL pod okonie. Spro no knot link rozmiar ss lub vmc fastener 3534bk rozmiar 1 . Bdb jakości drut . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Spro 1,3cm, a cos mniejszego?Pozdrawiam Edytowane 6 Lutego 2015 przez bony20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 VMC noknot nr. 1 są trochę mniejsze od Jaxon Klix nr.00 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ten VMC noknot chyba niedostępny w sklepach, nigdzie nie znalazłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ten VMC noknot chyba niedostępny w sklepach, nigdzie nie znalazłem.Swoje kupiłem przy okazji zakupów w tym sklepie http://www.pecheur.com/en/gb/ , rozmiar najmniejszy ma 1.2mm . Mniejszych nie widziałem i nie bardzo ma to sens bo linkę trzeba nawinąć ok 10x , na mniejszym , krótszym raczej nie da się . VMC sprawdzone na kropach , naprawdę są małe i fajne łączniki . Nie widzę przeszkód aby zastosować je do UL i pochodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Żyłeczka pewnie bez szans na te łączniki?Plecionka tylko...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Za radą doktorka zastosowałem najmniejszą okoniową agrafkę spinwala jak łącznik bezwęzłowy.Na zdjęciu przypon z plecionki jaxon micro plus i plecionka kongera techron 0,06. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam.Mam pytanie.Jak wypada owy łącznik w konfrontacji z wyczepiaczem np. V-free lub jakimkolwiek ?Też pozwolę sobie podbić to pytanie. Bo sam używam odczepiacza i ciekaw jestem czy taki sprzęt bezproblemowo zejdzie do agrafki z krętlikiem, tj "przeskoczy" przez ten łącznik. Jak by ktoś się pytał, odczepiacz robiony na modłę v-free Nabył już ktoś podobne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi