pacek222 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 V-Free nie posiadam ale często Serfera używam i na pewno łączniki mu nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Odkopuję Skuszony pozytywnymi opiniami kupiłem dzisiaj łączniki bezwęzłowe. Jestem pod wrażeniem. Cieniutka plecionka 12 lb, która na moim ulubionym węźle Duble San Diego osiąga ok 5,5 kg, na łączniku wytrzymuje obciążenia dochodzące do 7 kg. Coś niesamowitego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2016 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Odkopuję Skuszony pozytywnymi opiniami kupiłem dzisiaj łączniki bezwęzłowe. Jestem pod wrażeniem. Cieniutka plecionka 12 lb, która na moim ulubionym węźle Duble San Diego osiąga ok 5,5 kg, na łączniku wytrzymuje obciążenia dochodzące do 7 kg. Coś niesamowitego.Zaletą jest nie tylko większa wytrzymałość, ale też szybkość zmontowania następnego zestawu. Zwłaszcza w niesprzyjających warunkach pogodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Gdzie znajdę te najmniejsze łączniki vmc no knot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 z tymi najmniejszymi rozmiarami łączników trzeba uważać bo potrafią mocno nadwyrężyć plecionkę w miejscu splotu i osiągniemy efekty zupełnie inne niż chcemy, a rybkom i tak troszkę grubszy drucik nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Cześć, trochę mi się wyczerpały zapasy , postanowiłem więc coś zakupić , no i problem. Niby sporo firm je produkuje ale dostępność w sklepie i sieci słaba. Tylko raz udało mi się kupić te robione przez Kostal , później stosowałem Jaxony,Berkeleye, Maxy, i Axisy. Tych od Kostala już nie pomnę. Uważam , że dobry to taki który 1 daje łatwo założyć agrafkę (niektóre kaleczą palce)2 mają przynajmniej kąt prosty tam gdzie wystaje zakończenie S-ki3 zakończenie po drugiej stronie wystaje minimalnie poza drut( mniej wtedy łapie zanieczyszczeń typu trawa czy glony)4 nie są ze zbyt grubego drutu.Mnie najlepiej sprawdziły się właśnie Axisy oraz o dziwo Maxy. Nieźle na zdjęciu wyglądały Trapery , innych nie znam . Macie swoje preferencje?Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Jako że jednak skusiłem się w 16' na te druciki jakieś sensowne wnioski już wyciągnąłem. W tej chwili mam tylko Maxy i Axisy. Lecz tych drugich już nie używam. Łapią dużo więcej traw oraz odczepiacz gorzej przelatuje przez łącznik. Sprawa jest akurat obojętna na wodzie stojącej, zawsze mogę podpłynąć i spuścić odczepiacz w pionie ale na Wiśle wygląda ona zupełnie inaczej. Więc mój nr 1 to Max mimo że samo wiązanie jest sporo przyjemniejsze na Axisach. Ot co mogę napisać po dwóch sezonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Jako że jednak skusiłem się w 16' na te druciki jakieś sensowne wnioski już wyciągnąłem. W tej chwili mam tylko Maxy i Axisy. Lecz tych drugich już nie używam. Łapią dużo więcej traw oraz odczepiacz gorzej przelatuje przez łącznik. Sprawa jest akurat obojętna na wodzie stojącej, zawsze mogę podpłynąć i spuścić odczepiacz w pionie ale na Wiśle wygląda ona zupełnie inaczej. Więc mój nr 1 to Max mimo że samo wiązanie jest sporo przyjemniejsze na Axisach. Ot co mogę napisać po dwóch sezonach Gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Gdzie kupiłeś?I ja i Tomek w tym samym sklepie w Toruniu. też używam tych MAX, są OK.http://www.wedkarstwo-torun.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Dzięki , bo ostatnio objechałem kilka sklepów wędkarskich w Lublinie i nie było, a w dwóch nawet nie wiedzieli co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Dzięki , bo ostatnio objechałem kilka sklepów wędkarskich w Lublinie i nie było, a w dwóch nawet nie wiedzieli co to jest.Zazwyczaj jak pytałem o łączniki bezwęzłowe, to sprzedający spoglądali zmieszanym wzrokiem i pytali do czego to służy. Próby wytłumaczenia także mało skutkowały i trzeba było rysować na kartce lub odesłać do internety, aby taki sprzedawca został uswiadomiony. Jeszcze w jakiś konkretnych sklepach jakąś tam wiedze sprzedawcy posiadają, ale w tych mniejszych to już bywa czasami aż komicznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Też stosuje od ładnych kilku lat "kliksy", kiedyś to był szok , teraz wszyscy krajowi importerzy z Chin wrzucili już w katalogi. Wg mnie najlepsze są z Max-a i Cormorana. Zreszta od nich zaczynałem, ciekawostka- Cormoran ma jeszcze wersje wzmocnioną bodajże blacksafe czy jakoś tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Nabyłem, w kilku rozmiarach od kolegi z forum - Dariusza Lipki, na tyle co się znam, porządne rękodzieło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Najmniejsze od Darka jakiej długości sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Najmniejsze od Darka jakiej długości sa?Najmniejsze jakie mam to 13 mm, ale jak będziesz chciał mniejsze to Darek spróbuje zrobić, warto się do niego odezwać i napisać co się chce. Agrafki i przypony ma pierwsza klasa ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Nabyłem, w kilku rozmiarach od kolegi z forum - Dariusza Lipki, na tyle co się znam, porządne rękodzieło.Cześć, też zakupiłem i uważam podobnie. Świetnie dobrana grubość drutu do wielkości agrafki. A sam drut super gładki i mocny. Może ciut za mocno dogięta ta część gdzie wychodzi plecionka , ale ma być korekta to będą jeszcze lepsze. Kolega Darek nie testował wytrzymałości , ale ja na chorobie jestem to może się uda to zrobić Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Najmniejsze od Darka jakiej długości sa?Według mojego pomiaru 11 mm, drut 0,4 mm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszall Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jestem laikiem w tym temacie. Ktoś mi wytłumaczy co to i jak działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Litości, zerknij na film zamieszczony na 1 wszej stronie tego wątku ????I przeczytaj wątek.Tapnięte smarkfonem Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez kmr1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jaki rozmiar łącznika firmy max zastosować do linek 30,40 Lb i przynęt 80-120 gramów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszall Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Litości, zerknij na film zamieszczony na 1 wszej stronie tego wątku I przeczytaj wątek.Tapnięte smarkfonem Dzięki! Jakoś chyba zacząłem od środka czytać...ach te srajfony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Jaki rozmiar łącznika firmy max zastosować do linek 30,40 Lb i przynęt 80-120 gramów?Cześć, a to już pewnie największy trzeba brać. Albo jakby nie było to Cormoran XL też będzie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Z zylka, taki lacznik tez dziala swietnie. Mialem okazje potestowac na ostatnim kilkudniowym wypadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Chodzilo za mną zeby sprawdzic jak to dziala z żylka i w koncu nie sprawdzilem.Dzieki Toro. Ktoś tu polecal cormoran blacksafe. Są super. Do linek 30-35lb stosuje rozm S, wytrzymałość ok 16-18kg???cos kolo tego chyba.Do grubszych linek trzeba dluzsze lączniki. Bo za malo oplotow sie zmiesci. Robię do oporu, ile wlezie. Łączniki dobieram do grubosci linki aby wyszlo ok 7-10 oplotów. Mam jakies z aliexpres duze i też sa ok, choc cormoran bardziej mi leży. Łączniki stosuję od początku sezonu, jestem mega zadowolony.Minus taki, ze niedlugo zapomnę jak sie wiąże węzly. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi