Skocz do zawartości

Rzeka Krzna - opinie

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

W tej chwili to już "komfortowo" się łowi

W sobotę też widziałem sporo spławów, ale na klenie nie miałem co liczyć.

Najmniejsze woblery jakie miałem to 10 cm

Klenia jest mnóstwo, ale nie zawsze jest chętny do brania na cokolwiek.

Tez podróżujesz po bialskim odcinku ? Wiesz może czy będą czyścić te ziele ? W 2017 roku jak wyczyścili to takie piękne okonie dziabaliśmy, a teraz pustki 27 to max.

Tez podróżujesz po bialskim odcinku ? Wiesz może czy będą czyścić te ziele ? W 2017 roku jak wyczyścili to takie piękne okonie dziabaliśmy, a teraz pustki 27 to max.

Mieszkam 10 minut spacerkiem od rzeki :)

Już kosili w tym roku, przynajmniej na odcinku miejskim. Więc nie sądzę aby zrobili to ponownie, tym bardziej, że koryto nie jest w tej chwili jakoś mocno zarośnięte.

Są też plusy mocno zarośniętej rzeki. Ryba ma się gdzie chować przed "wędkarzami" :)

Jeżeli myślimy o tych samych "wędkarzach" to ja nazywam ich "dziadami". Często i gęsto są to ludzie na poziomie z wyższej klasy społeczeństwa, którzy wszystko z haczyka zjadają, bądź niosą dla kota, sąsiada, czy za płot, aby się tylko pochwalić że coś wyciągnął. BTW liczę na to że spotkamy się nad wodą chętnie bym trochę poduczył od ciebie na temat kleni i jazi bo czytałem twój wątek z woblerami i super to wygląda.

• 3 tygodnie później...

Wczoraj dwa razy po 1,5 H nad wodą. Jeden połów w okolicach kładki za żurawią, drugi pod mostem na zamkowej. Tu i tu brak kontaktu z rybą. Woda bardzo wysoka, równa się już z brzegami w nie których miejscach się wylewa. Brzegi skoszone. Pod mostem parę ataków najprawdopodobniej bolenia.

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Dziś znów rzeka Krzna zatruta i znów mała rzeczka z mazowieckiego Piszczka . Co roku to samo . Za małe kary dają .https://miedzyrzec.info/artykuly/piszczka-zamieniona-w-sciek/?fbclid=IwAR2Y0ZZjCyoAZwNaALm9SBpFIeSbHTqbYrZZ3HJlhj0UXqb0IXI3mpBtaBY

Edytowane przez woblerek48
  • Like 1

Dziś znów rzeka Krzna zatruta i znów mała rzeczka z mazowieckiego Piszczka . Co roku to samo . Za małe kary dają .https://miedzyrzec.info/artykuly/piszczka-zamieniona-w-sciek/?fbclid=IwAR2Y0ZZjCyoAZwNaALm9SBpFIeSbHTqbYrZZ3HJlhj0UXqb0IXI3mpBtaBY

Czy tylko ja widzę, że artykuł jest z 2020 r?

• 1 miesiąc temu...

Panowie co się dzieje na krznie co to płynie ?

Wydaje mi się, że to głównie rzęsa.

Tak to wczoraj wyglądało.

post-63740-0-75092900-1657301204_thumb.jpg

Woda po opadach się podniosła i wszystko co zatrzymywało się przy brzegach i pomiędzy roślinnością, zaczęło płynąć w dół.

Dzisiaj już jest dużo lepiej.

• 1 rok później...

Witam serdecznie szanowne grono,
Nurtuje mnie kwestia poziomu wody na odcinku przyujściowym Krzny,co może powodować jej stały poziom w okolicach 320cm(na wodowskazie w Malowej Górze)?  :) Czy jest to związane z podwyższonym stanem wody na jakichś zbiornikach?
Odnosząc się do doświadczeń nabytych w latach poprzednich,w sierpniu woda była zawsze niższa o metr,co znacząco ułatwiało łowienie na muchę,teraz nie mam szczęścia i zawsze gdy się wybieram woda jest przybrudzona i wysoka.A może rzeka już trochę się wyklarowała? :) 
Pozdrawiam.

Edytowane przez bartsiedlce