Skocz do zawartości

Pięknie, po prostu wspaniale..

Ugly

Rekomendowane odpowiedzi

Niech żyje Europa ! Polacy na Euro 2012 zagrają w koszulkach bez godła, http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/euro/2012/polacy-na-euro -bez-godla_sto3020863/story.shtml

Nareszcie ! Co tam orzeł, co tam krzyż, won z tymi rupieciami zamierzchłej przeszłości. Niedługo, mam nadzieje uchwałą sejmu zrzekniemy się niepodległości

U.

Też mnie to ubodło, nawet zakląłem szpetnie jak się dowiedziałem... Drużyna NARODOWA... nowy logotyp PZPN, uchwałą działaczy... cóż, dla PZPN-u PZPN jest ważniejszy, niż sama drużyna, sami kibice, same wyniki, czy też razem to wszystko złączone. Niestety od tego o krok do polityki i dalszych, niechcianych lekcji historii...

Maynard ! Drużyny już dawno przestały być narodowe - są co po najwyżej państwowe. Przecież obywatel państwtwa x innej narodowości (jest tak rubryka w dokumentach: obywatelstwo i narodowość) może grać w reprezenntacji. Np Emmanuel Olisadebe grał w reprezentacji Polski w 2002. A nietrudno zauważyć, że nie był narodowości polskiej( jest murzynem) mimo, ze miał obywatelstwo polskie.

U.

Niedługo, mam nadzieje uchwałą sejmu zrzekniemy się niepodległości

U.

W ramach edukowania przypominam, bo widze że zapomnienie na fakt naszło, kto wynegocjował, a kto podpisał taki traktacik ( http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Kaczy%C5%84sk i-TraktatLizbo%C5%84ski.jpg&filetimestamp=20091010161704 ), który de facto właśnie tej niepodległości się zrzekł... Także, nie jesteś chyba na bieżąco :D .

Kiedyś za podobne wieszali, choćby obrazy, vide :

http://pl.wikipedia.org/wiki/Konfederacja_targowicka#Epilog

Oczywiście pamiętać nalezy również, ze za głosowały praktycznie wszystkie ugrupowania

Stąd, nie rozumiem oburzenia, od dwóch lat jesteśmy Europejczykami z kraju związkowego zwanego Polską.

Nie rozumiem czemu gwiazdek na koszulkach nie mają, bo że godło działacze wywalili, to nie dziwi, wszak sama nazwa działacze mówi za siebie

Znów zahaczamy o politykę Kolego Moderatorze a zdaje się jest to tępione na j.pl i gdzie indziej również. Coby nie dawać pretekstu do zamknięcia wątku nie będę się spierał w sprawach polityki zagranicznej braci Kaczynskich gdy byli u władzy. Zacytuje jednak zdanie JKM odnosnie tejże polityki z tamtego czasu: To że Kaczyczynski jest znienawidzony w Berlinie i Moskwie jest wystarczającym powodem aby go popierać :mellow:

U.

Ugly, wydawało się mi, ze jesteś na naszym forum obrońcą prawdy. Czyżby jedynie kiedy prawda jest na rękę?

Tu nie ma nad czym w zasadzie dyskutować, przedstawiłem fakty. Kto negocjował, kto podpisał, jakie są realne konsekwencje.

Możemy zrzeczenie się lwiej części samostanowienia i de facto niepodległości nazywac jak chcemy. Tylko nie zapominajmy o odpowiedzialnych, nie mylmy pojęć, co niestety w pierwszy poście robisz:

Niedługo, mam nadzieje uchwałą sejmu zrzekniemy się niepodległości, bo nie da się zrzec czegoś co już się straciło...

W tym momencie to juz nie polityka, a tak lubiana przez nas historia

Ja na to patrzę tak: czy się naszym orłom ten orzeł należał? Po olimpiadzie w Barcelonie nie widziałem takiego meczu ,co bym im tego orła nakleił :wacko: A krzyż...no fakt nasi grają chrześcijańsko,jak im kto strzeli jedną ,to drugą też puszczą ,bo tak biblia nakazuje :wacko: W ogóle to się dziwię że wszystkie stadiony po remoncie /wybudowaniu nie noszą imienia świętego Lecha ,św Marcina w Poznaniu też bym przemianował,w ogóle jaki Piotr i Paweł....był tylko Lech i jest Jarek :wacko:

Tzn ja nie rozumiem, jak można mieć problem z podpisaniem czegoś co się samemu negocjowało i na co się zgodziło i za czym się głosowało? Chyba trudno tu obwiniać antypolskie media i nagonkę.

Zwracam też uwagę, że była podstawa do odesłania tego w cholerę - referendum na nie w IE.

Ja na to patrzę tak: czy się naszym orłom ten orzeł należał? Po olimpiadzie w Barcelonie nie widziałem takiego meczu ,co bym im tego orła nakleił :wacko: A krzyż...no fakt nasi grają chrześcijańsko,jak im kto strzeli jedną ,to drugą też puszczą ,bo tak biblia nakazuje :wacko: W ogóle to się dziwię że wszystkie stadiony po remoncie /wybudowaniu nie noszą imienia świętego Lecha ,św Marcina w Poznaniu też bym przemianował,w ogóle jaki Piotr i Paweł....był tylko Lech i jest Jarek :wacko:

Pewnie że markety Piotr i Paweł źle się kojarzą! Toć to apostołowie! Sugeruje Donald i Janusz :lol: A ulicy św Marcina przywrócić historyczną nazwę: Armii Czerwonej... ;)

U.

Ze szczególnym uwzględnieniem ostatniego akapitu.

Choć czy sie pozbawił - akapit 3, czy nie, nie mi oceniać, nigdy się z tym środowiskiem nie identyfikowałem.

I powtarzam, jedynie obserwuję i staram sie posegregowac przeszłe wydarzenia, pamietać o nich. Nic mi do obecnej walki. Moge się prywatnie pośmiać i ponabijac z kolegami z nadętych wąznych Panów i tyle.

• 2 tygodnie później...

Były senator ma ewidentny problem z symbolem orzełka. Przynajmniej takim, jaki występuje na koszulkach, czy - na ten przykład - na pieniądzach. Trzeba go zrozumieć.

Ja rozumiem i obok tego zrozumienia mam bardzo dużo innych uczuć, które żywię do niego i jemu podobnych urzędniczków, politykierków i biznesmenków..

Były senator ma ewidentny problem z symbolem orzełka. Przynajmniej takim, jaki występuje na koszulkach, czy - na ten przykład - na pieniądzach. Trzeba go zrozumieć.

Ja rozumiem i obok tego zrozumienia mam bardzo dużo innych uczuć, które żywię do niego i jemu podobnych urzędniczków, politykierków i biznesmenków..

A co się dziwisz Grzesiu, wszak był senatorem wiadomej barwy. :lol: :lol: