cru5h Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam Poszukuje kija sandaczowego. Będę łowić na gumy 3-4cale z gł?łwkami 10-12-15-18g, sporadycznie koguty max 27g w zbiornikach zaporowych z ł?łdki. Głębokość łowiska średnio 4-6m, maksymalna ok 12m.Wcześniej u?źywałem Dragon Millenium Power Jig 2,4 5-25g z ł?łdki ale jakoś mi wklejka nie pasuje... Posiadam jeszcze Dragon Millenium Silver Edition 2,10m 15-35g - taka paraboliczna szczupak?łwka z łodzi oraz Dragon Millenium Heavy Duty Wobler 2,4m 15-35g - parabol z brzegu... Kołowrotki to Spro Red Arc 10400 z plecionką Power Pro 0,23mm oraz Shimano Exage 3000FA z plecionką Power Pro 0,15mm.Postanowiłem zmienić sprzęt... Zastanawiam się na zestawem castingowym... nigdy nie łowiłem castingiem... Chciałbym kupić markowy lub zrobić w pracowni porządny kij. Biorę pod uwagę kij jednoczęściowy np jakiś cast 2m + multik ale nie wiem czy warto na koguty i gumy... Generalne zało?źenie jest takie ze kijek z brzegu to Wobler 2,4 + Exage, z łodzi Team Dragon Silver Edition + Red Arc jako troling i kogut (choć tu jest za mało sztywny) oraz jakiś kijek (fajnie jakby miał rezonans) na gumę z Exage. M?łj bud?źet to 600-800zł. Proszę o jakieś propozycje, daje się na Wasze doświadczenie. Lubię kije finezyjne o szybkiej akcji. Potrzebuję kij na sandacze, ale jak się trafi szczupak to wiadomo ?źe się go wyciągnie Chciałbym coś lepszej klasy (Batson, MHX, St Croix)...Myślałem tez o sprzedaniu kija Team Dragon Silver Edition i kupienia czegoś do koguta i trolingu w jednym, mo?źe casting + multik... Macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi