sowos Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam szanownych koleg?łw Prosze was o podzielenie sie swoimi sposobami, jak zabezpieczacie plecke przed zamarzaniem Niestety zaczynaja nadawac coraz wieksze przymrozki na nadchodzace dni wiec warto podzielic sie wiedza na ten temat bo w koncu sezonu jeszcze troche zostało Z g?łry dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Temat rzeka .Chyba jeszcze nikt nie znalazł złotego środka na tą przypadłość .Ja polewam oliwką z oliwek, to jest na chwilę a p?łźniej dalej marznie.Ka?źda plećka bierze wodę.Niekt?łre jak berkley jest dość sztywny i mniej jej gromadzi a z kolei powerpro bardziej gromadzi i marznie, raczej nic na tonie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 A no rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam szanownych koleg?łw Prosze was o podzielenie sie swoimi sposobami, jak zabezpieczacie plecke przed zamarzaniem Z g?łry dzieki za odpowiedzi Najlepiej zostawić w domu,a na kołowrotek nawinąć ?źyłkę.Nie lubię łowić na monolity w niekt?łrych przypadkach plecionka jest nie do zastąpienia ale zamiast się denerwować nad wodą, zamarzającą plecionką lepiej u?źyć ?źyłki. Tu ju?ź o tym trochę było. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=210610 msg_210610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 A ktos z was słyszał o parafinie w płynie? Przed chwila kolega z innego forum podsunoł mi ten spos?łb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Parafina w płynie po wtarciu mo?źe zrobić z plecionki knot do świecy a taką plećką raczej nie da się łowić.Jak ju?ź to raczej ?źyłka a lbo fluorocarbon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Zabezpieczenie plećki przed zamarzaniem:1 - znaleźć wolną szpulę2 - plecionkę nawinąć na ową wolną szpulę3 - na zwolnioną szpulę nawinąć ?źyłkę (brawo @Bajzi )4 - po wysuszeniu, szpulę z plecionką schować do woreczka polietylenowego5 - ZABEZPIECZYĆ PRZED ZAMARZANIEM przez schowanie i przechowywanie przez zimę w temperaturze powy?źej zera (np. w szufladzie komody, stojącej w mieszkaniu/domu, w pomieszczeniu ogrzewanym)6 - u progu następnego sezonu plećka będzie gotowa do u?źycia, niemal jak nowa Pzdr,Fatso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Zabezpieczenie plećki przed zamarzaniem:1 - znaleźć wolną szpulę2 - plecionkę nawinąć na ową wolną szpulę3 - na zwolnioną szpulę nawinąć ?źyłkę (brawo @Bajzi )4 - po wysuszeniu, szpulę z plecionką schować do woreczka polietylenowego5 - ZABEZPIECZYĆ PRZED ZAMARZANIEM przez schowanie i przechowywanie przez zimę w temperaturze powy?źej zera (np. w szufladzie komody, stojącej w mieszkaniu/domu, w pomieszczeniu ogrzewanym)6 - u progu następnego sezonu plećka będzie gotowa do u?źycia, niemal jak nowa Pzdr,Fatso I to jest jedyny skuteczny spos?łb... Wszelkie smarowanie, opsikiwanie olejami, to tylko sranie w banie i dzikie wę?źe. Nie dość, ?źe na plecionie będziesz miał l?łd, to na dodatek wszystko się będzie mazać i sklejać... Jako miłośnik plecionek przerabiałem r?ł?źne sztuki i NIC nie pomagało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Potwierdzam, nic to nie daje a pr?łbowałem r?ł?źnych patent?łw. Je?źeli juz coś pomaga, to najwyzej wymiana plecionki na nową, gdy?ź świe?źa plecionka o ścisłym splocie bierze mniej wody stara i rozklapciana - ale i tak bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 W sumie nie u?źywałem do tej pory ?źadnych środk?łw, jak ju?ź był mr?łz to ?źyłka ale ostatnio zastanowił mnie teflon w areozolu, u?źywał ktoś czegoś takiego? link do przykładowego środka http://sklep.beps.pl/motip-suchy-teflon-aerozolu-ptfe-400ml- p-222.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Zabezpieczenie plećki przed zamarzaniem:1 - znaleźć wolną szpulę2 - plecionkę nawinąć na ową wolną szpulę3 - na zwolnioną szpulę nawinąć ?źyłkę (brawo @Bajzi )4 - po wysuszeniu, szpulę z plecionką schować do woreczka polietylenowego5 - ZABEZPIECZYĆ PRZED ZAMARZANIEM przez schowanie i przechowywanie przez zimę w temperaturze powy?źej zera (np. w szufladzie komody, stojącej w mieszkaniu/domu, w pomieszczeniu ogrzewanym)6 - u progu następnego sezonu plećka będzie gotowa do u?źycia, niemal jak nowa Pzdr,Fatso I to jest jedyny skuteczny spos?łb... Wszelkie smarowanie, opsikiwanie olejami, to tylko sranie w banie i dzikie wę?źe. Nie dość, ?źe na plecionie będziesz miał l?łd, to na dodatek wszystko się będzie mazać i sklejać... Jako miłośnik plecionek przerabiałem r?ł?źne sztuki i NIC nie pomagało... A ja znam spos?łb. Juz trzy lata lowie na pletki zima. Trzeba tylko przerzucic sie na slona wode I mozna smigac az milo. Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Kiedyś słona była w Wiśle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konopaa Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Odkopię temat, choć mam wrażenie że kiedyś było coś więcej ale nie mogę znaleźć. Jakie macie sposoby, czym psiukacie po sznurku gdy pod nosem sztywno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Odkopię temat, choć mam wrażenie że kiedyś było coś więcej ale nie mogę znaleźć. Jakie macie sposoby, czym psiukacie po sznurku gdy pod nosem sztywno?CX80 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konopaa Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) https://www.ceneo.pl/1099274;pla?se=pk1rVEvow1C-Sg1t4aUl0vUL_WUc7rQs&gclid=Cj0KCQiAw5_fBRCSARIsAGodhk9lY-cO4E4xDKdZRdZvliOd0ohmnGyAb1YXM1xZv6NPewZ3Y-hLWOUaAqraEALw_wcB#tab=click Johnson&Johnson Baby Oliwka Dla Dzieci Edytowane 11 Listopada 2018 przez pingvinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konopaa Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Spróbuje jednak silikonu... jeśli w ogóle coś tej zimy będzie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Smar silikonowy nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert3.s Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam,Maść na oparzenia Linomag,Delikatnie przesmarować plecionkę, i przeciągnąć przez bawełnę. W niskich temperaturach wystarcza do 3 godz. łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras25 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Silikon w sprayu daje radę, spryskuję szpulę i wszystkie przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Z WĘDKARSKIEGO PUDEŁKA Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Berkley Nanofil - nierozciągliwy, dostępny w widocznych kolorach jeśli komuś potrzeba pod opad, nie chłonie wody, nie marznie. Testowałem dwa lata temu przy łowieniu kleni w zimie. Zdał egzamin ;-) Edytowane 3 Grudnia 2018 przez PiotrekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) A te wszystkie psikadła i smarowidła są neutralne dla wody i jej mieszkańców? Pytam, bo przy minusie z góry wybieram żyłkę, ale może wcale nie muszę... Edytowane 5 Grudnia 2018 przez MZieli10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras25 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 A te wszystkie psikadła i smarowidła są neutralne dla wody i jej mieszkańców? Pytam, bo przy minusie z góry wybieram żyłkę, ale może wcale nie muszę...Silikon w sprayu który używam nie zostawia żadnych śladów na wodzie, Jest bezzapachowy w swoim składzie nie zawiera smaru ani oleju mineralnego,po spryskaniu szpuli i wraz z kabłąkiem i rolką nie osadza się na nich lód, to wszystko co Ci mogę odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejwra Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Olej kokosowy albo PAM w sprayu jak ma być dobrze i ekologicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Odświeżę troche temat. I trochę z innej beczki. Jak pozbyć się silikonu z plecionki nawiniętej na szpule ? Umyć w jakimś detergencie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi