Skocz do zawartości

Spotkanie zakręconych UL - 26 listopada, Warszawa, jez. Czerniakowskie start 11:00

SlawekNikt

Rekomendowane odpowiedzi

Ja będę w następną sobotę i niedzielę w stolicy czyli 18 i 19 :) Wykroję trochę czasu aby na ten stawik podjechać choć wolałbym na Włochy bo będę mieć bliżej.

Edytowane przez SlawekNikt

Robert Rothen i Brig :)

W zeszłym roku zrobiliśmy towarzyską imprezę nad stawkiem na połczyńskiej w Wawie gdzie był zakład pomiędzy Rotenem i Burim kto dalej rzuci gołą główka 3gr. Jako że stawek był jeszcze zamarznięty to zawody były "na lądzie" ale dzięki temu pomiary były precyzyjniejsze. Startowała Daiwa T3air i Aldek (w starszej wersji) O ile dobrze pamiętam to leciało na 30m i ciut ;)

Ja teraz z Aldka16 z kijkami w/w daje radę ok 20-25m (? ale metrówką nie mierzyłem)

Ciekawe byłoby 50km/h wiania prosto w twarz :) Idealne warunki do ćwiczenia techniki rzutu UL :D ;)

Do takiego spotkania pt. "UL" istotny jest jeszcze jeden element (po za naszym czasem i chęciami) ... pogoda ;)

to może połączmy to z łowieniem..... najpierw ocena multików na różnych kijkach... przez kilku (ilu będzie chętnych) wędkarzy w ustalonych kategoriach (np. ergonomia - pasowanie do dłoni, łatwość zejścia z cw do maksimum swoich umiejętności, powtarzalność rzutów, odległości rzutów....co dalej to można wymyślić), a później wspólne łowienie i dodatkowa ocena - subiektywna - jakim zestawem (multik plus wędka) i dlaczego się lepiej (wygodniej) łowiło - bez uwzględniania preferencji ryb w danym dniu ;)

• Like 1

Możemy robić co nam się zachce. Co do konfrontowania naszych zestawów UL z rybami zasiedlającymi j. cze...to sugerował bym powściągliwość. 

Ale zawsze możemy zrobić poza konkursowy- konkurs ... stawiania babek z piasku.

I tak w ogóle , robimy co chcemy (bardzo to ułatwia życie koordynatorowi :P )

• Like 2

Q..wa, wkręciłeś mnie jednak. A sprawiasz wrażenie takiego, poukładanego, spokojnego, młodego (tak wygląda) człowieka.

Dobra!

Kto wpisuje się na listę udziałowców spotkania "UL-to nasz niedościgniony Świrek" w dn 26.11.2017 nad j. Czerniakowskim (proponuje za widoku czyli przed południem)?:

1.