Skocz do zawartości

Taśma miedziana - oklejanie woblerów

Pride

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Czy próbował ktoś oklejać woblery taśmą miedzianą samoprzylepną? Jakieś doświadczenia? Z tego co widziałem są dość drogie, więc przed ewentualnym zakupem chciałem się upewnić czy nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto. 

Zdjęcie o co mniej więcej chodzi:

9950690_tas.jpg

ps. w razie gdyby taki temat już był proszę o podpięcie :) 

Edytowane przez Pride

Cena porównywalna z alu (może minimalnie droższa), właściwości po foto też wydają się podobne.

Sam bym spróbował, jak gdzieś trafię to wezmę rolkę na próbę i z moim tempem za pół roku dam Ci znać ;)

No nie wiem czy taka porównywalna, w Kauflandzie kupiłem super taśmę aluminiową w cenie 5 zł (około 20-30 metrów), na allegro metr taśmy miedzianej o szerokości 10 cm kosztuje w okolicach 16 zł. 

Za pół roku to już będę miał przetestowaną na rybach armię kiełży w miedzi :D

Gdzieś tam wyczytałem - o szlagmetalu - to też w sumie miedź, że nie nadają się do malowania akryle.Po pewnym czasie miedź robi się zielona...

Wieczorem poczytam o szlagmetalu bo szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę tą nazwę :)

Edytowane przez Pride

No nie wiem czy taka porównywalna, w Kauflandzie kupiłem super taśmę aluminiową w cenie 5 zł (około 20-30 metrów), na allegro metr taśmy miedzianej o szerokości 10 cm kosztuje w okolicach 16 zł. 

Za pół roku to już będę miał przetestowaną na rybach armię kiełży w miedzi :D

Wieczorem poczytam o szlagmetalu bo szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę tą nazwę :)

Potwierdzam tez zakupiłem tą taśmę w markecie za 4,99 i wygląda dobrze, jest dość cienka a to dobrze wróży.

Szukaj w kauflandzie lub w innych marketach,ja często jak jestem w tego typu sklepach przeglądam półki pod kątem różnego rodzaju "świecidełek", na alliexpress znalazłem ostatnio folie holograficzne w sensownych cenach.

Edytowane przez rzecznymuł

Ja sobie od razu kupiłem kilka rolek na zapas :)

Można ją nabyć także przez internet, kosztuje niecałe 4 zł, ale niestety dochodzi koszt wysyłki w okolicach 10 zł. Kupując 4-5 rolek miałoby to już sens.

https://www.budujesz.pl/vorel-tasma-aluminiowa-48mmx10m-75140-65881/

https://toya24.pl/product-pol-10005312-Tasma-aluminiowa-48-mm-x-10-m.html

Sklepów w żaden sposób nie promuję, są to pierwsze dwa wyniki po wpisaniu nazwy taśmy w google.

• Like 1