TomCast Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Dziś rano jak było słońce trochę reagowały na suchą. Jedną wyjąłem, jedna spadła i 4 nie zacięte brania. Słońce się schowało i tylko nimfa. Dołowiłem 3 i brania całkiem ustały. Dziś jeszcze bardziej się odsunęły od brzegu. Dalej wędką w #5 klasie już nie dam rady rzucić, bo mocno ogranicza mnie pole za plecami :/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Też dzisiaj połowiłem , ale popołudniu i na mokrą. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Piotr, trochę więcej słońca potrzeba i odpalą na całego Edytowane 22 Marca 2024 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Dzisiaj miałem wzdręgę XXL . Była już na brzegu , zrobiła trzy koziołki wypięła się i spadła do wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Niestety z tymi największymi już tak bywa, ja w zeszłym roku nawet w ręku miałem mamuśkę, ustawiałem telefon do zdjęcia, a ta smyk i z ręki do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Niedługo kanał żerański zarośnie i skończy się fajne łowienie . Trzeba łowić puki się da. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 O! Gratuluje zlotych rybek. U mnie juz lod powoli znika przy brzegach i mysle, ze jeszcze troche i sam bede mogl probowac .Mozecie powiedziec jak prowadzicie muchy? Wiem, ze powoli ale jakimis skokami, dlugimi pociagnieciami, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 (edytowane) Różnie reagują. Jeśli nimfa to albo bardzo krótkie i szybkie podciągnięcia, ale takie po 3-5cm Czasem zbieram linke do ręki na 8 jak przy mokrej z długimi pauzami. Edytowane 8 Kwietnia 2024 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) Jako że klenie jeszcze słabo nadają się do Galerii, to zastawie ten post tu Ciepło mamy już od dłuższego czasu, ale dopiero od dwóch dni klenie na moich kanałkach zaczęły wykazywać aktywność. Wczoraj prawie 30 stopni, a dzisiaj już tylko 17, ale postanowiłem rano wyskoczyć z muchówką i suchymi muchami. I to był strzał w dziesiątkę Szklana #3 jak zawsze niezawodna. Jako, że wczoraj widziałem rójkę czarnych chrustów, to zabrałem caddisy z czarnej sarny i czarne piankowe żuki. Obie muchy dały ryby. Brań miałem ok 30, kilkanaście nie wciętych, 4 ryby spadły, ale kilka udało się wyjąć. Nie są to jeszcze te największe które widziałem, ale jak na kilka godzin łowienie przy silnym wietrze, który mocno utrudniał podawanie much w punkt miedzy trzcinami, to całkiem dobry wynik. Na jednym zdjęciu klenik wypuszczony i od razu ustawił się w nurcie do żerowania Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez Tomek.M 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Szału nie ma[emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Ładne Jacku, już nie takie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 (edytowane) Troszkę się działo . Jako bonus klonek się uwiesił. Edytowane 15 Kwietnia 2024 przez Pisarz.......ewski Piotr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Pięknie Piotrze, u mnie miejsca gdzie były, są już całkowicie nie dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Parę fotek z zeszłego roku co prawda nie łowię ich celowo, sa tylko przyłowem przy letnich kleniach,ale trafiają się naprawdę fajne Pozdrawiam Wobi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Ja uwielbiam je łowić, ale na moich akwenach dostępne sa jedynie wiosną, później ciężko bo jest zakaz łowienie z środków pływających, a one siedzą na pograniczu grążeli od strony wody :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Ja uwielbiam je łowić, ale na moich akwenach dostępne sa jedynie wiosną, później ciężko bo jest zakaz łowienie z środków pływających, a one siedzą na pograniczu grążeli od strony wody :/Ja wolę wielkie klenie, a wzdręgi (trafiają się takie pod 40cm.) traktuję tylko jako fajny ,ciekawy przyłowik. Chociaż nie powiem, jak trafię miejscówkę gdzie jest ich więcej i są duże , to potrafię zatrzymać się na dłużej dla tych złotych piękności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Gdybym miał takie klenie jak u Ciebie tez bym wolał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) ... Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Co prawda nie wzdręgi, ale dwa klenie i jazik, za to w ciężkich warunkach, w moim wąziutkim kanałku, muchówka #3, szklaczek 230cm. Jak widać daje rade 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Zaczynamy sezon 2025 Pierwsze wzdręgi muchowe. Dziś byłem zdecydowanie za późno, ale coś udało się wydłubać. Jedna fajna urwała mi muchę, trzeba je przeciągać przez leżące trzciny, co bardzo utrudnia hol. Bania tylko na te nimfy. W sumie 7 ryb wyjętych, 3 spadły i jedna poszła z nimfą. Dorobiłem kilka na jutro. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Te największe haczyki w nimfkach to jaki rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca #10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi