TomCast Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Buzzerki na jutro 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darutab Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 TomekJakie efekty dzisiaj na te buzzery?Wzdręga się pokazała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Dziś to była walka z zimnem i wiatrem, #2 jest niestety dosyć mocno podatna na podmuchy Ale dwa łądne brania miałem, jedna ryba spadła, druga urwała mi przypon. Nie widziałem, więc nie wiem czy wzdręgi Czekam na ocieplenie i atakuje znowu ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Dziś to była walka z zimnem i wiatrem, #2 jest niestety dosyć mocno podatna na podmuchy Ale dwa łądne brania miałem, jedna ryba spadła, druga urwała mi przypon. Nie widziałem, więc nie wiem czy wzdręgi Czekam na ocieplenie i atakuje znowu ;PTo ja się chyba zaczaję w pobliżu jak będzie cieplej i niby przypadkiem poproszę o instruktaż łowienia na stojącej wodzie:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Tomku z zaciekawieniem przeglądam Twój wątek. Tego roku i ja będę chciał poświęcić trochę czasu, właśnie na łowienie na wodach stojących białorybu. Takie moje pytanie, czy może miałeś jakieś efekty na kiełże, czy Twoim rybom bardziej pasują Twoje jętki i buzzerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Szczerze to nie testowałem kiełży. W sumie dobry pomysł. Chociaż kiełż to mi jakoś bardziej do rzeki pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Kiełż przyszedł mi do głowy w miejscach, gdzie właśnie struga albo jakaś rzeczka wpada do jeziora. Ciekaw jestem efektów i z utęsknieniem wyglądam prawdziwej wiosny, by w praktyce móc to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Łukasz, skłamał bym, teraz sobie przypomniałem, że łowiłem na kiełże,ale takie specyficzne. Tu masz wzór. Edytowane 17 Marca 2018 przez Tomek.M 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Na stojącej wodzie i w rzeczny zastoiskach warto spróbować imitacji ośliczki ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Kiełż to też żyjątko wód stojących i rzecznych zastoisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Prototyp mokrej na wzdręgi. Testy wiosną Z jakiego materiału zrobiłeś ogonek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Crystal Flash Edytowane 17 Marca 2018 przez venom_666 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Wyskoczyłem dziś na swoją wzdręgową metę Ryb pod powierzchnią zatrzęsienie. Brania bardzo delikatne. Za to złowiłem dziś klenia, ukleje, jazia, płotkę, wzdręge, karasia, leszcza, krąpia, okonia po kilka sztuk z rodzaju ;P Spadło mi kilka fajnych ryb zaraz po zacięciu. Co cieszy, są już brania na mokrą i to do nich miałem najwięcej wyjść. Woda spadła, mam tam teraz około 1 metra max, wiec widać nawet brania mokrej i nimfy. Jutro powtórka, ale lepiej się przygotuje. Karasie brały na brązke z czerwonym akcentem na łuku kolankowym. Woda pewni troche powiększa, ale widziałem wzdręgi po ok 40cm. Na suchą ryby jeszcze nie reagują. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Karasie to japończyki, jednak dają poczucie emocjina patyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Na zdjęciach nie widać, ale grubasy z nich straszne jak rano nie będzie padać, to wyskoczę połowić. Kończe nowe mokre i kilka nimfek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Tomek , czy wzdręgi częściej Ci biorą na skoczka , czy na muchę prowadzącą ?Jak to wygląda w zestawie nimfa- mokra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Fajne łowienie, powiedz Tomku czy mokre z fotek poniżej nadadzą się na wzdręgi, trochę z tym przeznaczeniem je robiłem i sprawdzę niedługo, niemniej zewnętrzna opinia zawsze mile widziana 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Fajne łowienie, powiedz Tomku czy mokre z fotek poniżej nadadzą się na wzdręgi, trochę z tym przeznaczeniem je robiłem i sprawdzę niedługo, niemniej zewnętrzna opinia zawsze mile widziana Nie było Cię na forum jakieś dwa tygodnie i już zacząłem się o Ciebie martwić , a teraz widzę że Ty w tym czasie mokre sobie kręciłeś .Dla mnie bomba . Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Janusz, jak najbardziej, robię bardzo podobne Dzisiaj maiłem brania na te bez akcentu, ale jutro wypróbuje te z czerwoną dupką. Dziś brązki z czerwonym akcentem fajnie kusiły karasie.Piotr, w tym okresie, kiedy za bardzo nie chcą wychodzić do suchej, bo mało co lata, to zakładam nimfe na prowadzącą, ale w miare lekką, tylko tak aby zatopić mokrą na skoczku (skoczek ok 10cm) Odstęp od prowadzącej 50-60cm . Brania raczej wzdręg raczej na mokrą, ale trafiają się i na nimfe. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Nie było Cię na forum jakieś dwa tygodnie i już zacząłem się o Ciebie martwić , a teraz widzę że Ty w tym czasie mokre sobie kręciłeś .Dla mnie bomba .Dzięki za troskę ale przyczyna bardziej prozaiczna; nawał zajęć tak wielki, że aż trudno sobie wyobrazić - a jeszcze mam w planie zrobić zaległe stepy w szkółce, wiem, ze po terminie ale trzeba.Te mokre z fotek to już jakiś czas temu zrobiłem, ukręciłem też takie jak poniżej ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Janusz, jak najbardziej, robię bardzo podobne Dzisiaj maiłem brania na te bez akcentu, ale jutro wypróbuje te z czerwoną dupką. Dziś brązki z czerwonym akcentem fajnie kusiły karasie.Piotr, w tym okresie, kiedy za bardzo nie chcą wychodzić do suchej, bo mało co lata, to zakładam nimfe na prowadzącą, ale w miare lekką, tylko tak aby zatopić mokrą na skoczku (skoczek ok 10cm) Odstęp od prowadzącej 50-60cm . Brania raczej wzdręg raczej na mokrą, ale trafiają się i na nimfe._______W tych Twoich ostatnich mokrych to jezynki z czego? Dużo "włosków" na promieniach. Kura to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 to jest kura panie generale być może nawet genetyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Dokładnie to jest to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Kura de Luxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Byłem dzisiaj na chwile, ale w słabych godzinach, 13-15 W sumie dla wzdręgi niby dobra bo dużo słońca, ale nie na tej wodzie, bo masa ludzi z dziećmi, psami.... Ryba mocno wystraszona. Wole tam łowić w godzinach rannych. Kilka brań, w tym jeden dublet. W zasadzie same wzdręgi, nie licząc leszczyka i karasia. Dwie fajne ryby spadły zaraz po zacięciu, dwa, trzy bujnięcią i wypięcie. W tych godzinach są mega ostrożne i brania lewo widoczne i w zasadzie nie wyczuwalne. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi