jachu Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Muszą czuć się mocno dowartościowane tym Nautilusem. Kijek też chyba nie z niskiej półki (może żółtek od Lamiego?). Ja niedawno połowiłem trochę krasnopiórek (także płotek) na sanowe pedałki, z konieczności i od lat zalegające pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba67810 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Pierwsze na co zwróciłem uwagę to nautilus ???? fajne grube rybki ???? U mnie niestety łowienie wzdreg to jedynie na śniardwach, płytkie brodzenie kilometrami po brzegu. Najlepiej mi się sprawdzały imitacje miętki z pianki i cdc. Żarły aż miło ???? łowię teraz na #4 ale zejdę na #2 by było więcej frajdy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Rybka przyłowiona przy kleniach na Chernobyla na haku Nr.8. Było więcej wzdręgowych brań,ale miały problem z zassaniem muchy na szóstce.Ta zameldowała się po zmianie na mniejszego karakana na 8mce. Pozdr.Wobi 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Cześć, złote rybki nadal w doskonałej aktywności. Pozdrawiam,Bartek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Dziś tylko jedna, coś nie bardzo chcą współpracować 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Czołem, wczoraj chłodniejszy dzień i było licho, kilka brań, wyjętych parę wzdręg i płoci. Dzisiaj słoneczko mocniej przygrzało i od razu wszystko wróciło do normy, wysoka aktywność, dużo brań, no i ta agresja . Pozdrawiam,Bartek P.S. Zdjęć jest dużo więcej, ale "dowartościowują" łowiącego i łowione, więc nie ma co wzbudzać niepotrzebnych emocji . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Zrobiło się cieplej i ruszyły się wzdręgi na mojej wodzie. Kilka ryb wyjętych, kilka spadów. Jazie grupują się po woli na tarło, są aktywne. W sumie mieliśmy 4 zapięte i wszystkie spadły. Branie ledwo widoczne na lince, nie dało się ich wyczuć, tak jak brania letnich jazi. Miałem też dużego okonia, amatora mokrej muchy, ryba ok 40cm, pod brzegiem wlazł w trawy i tyle go widziałem Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez Tomek.M 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Przerzuciłem dziś chyba ze dwadzieścia mokrych. Te były skuteczne, duże ale lekkie bo woda ledwo 50 centymetrowa. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Tomku, czy potrafisz powiedziec jaka temperature wody masz u siebie w stawie? Bylem ostatnio nad jeziorem i na nim jeszcze lod czesciowo plywa. Zgaduje, ze to jest przyczyna malej aktywnosci ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Tomku, czy potrafisz powiedziec jaka temperature wody masz u siebie w stawie? Bylem ostatnio nad jeziorem i na nim jeszcze lod czesciowo plywa. Zgaduje, ze to jest przyczyna malej aktywnosci ryb.Pewnie tak. U mnie są miejsca z bardzo płytką wodą (20-50cm) która szybciej sie nagrzewa i w dni słoneczne tam zbierają się ryby. Postaram się zabrać dziś ze sobą deepera i sprawdzić ile ma temperatury 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Dziś tylko jedna, za to już na sucharka. Trzy brania zepsułem, za wcześnie zaciąłem i ryby spadły. Z dnia na dzień powinno być lepiej. Widziałem już duże stada wzdręg pływających między świeżymi grążelami 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Jak tam u was sytaucja? U mnie nie chcą nic mokrego. Nimfy też be. Tylko mikrosucharki skubią i to te najmniejsze ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Ja już dosyć długo nie byłem, mocno wieje i nie da się dokładnie położyć muchy. Ale ryby zbierają się pod powierzchnią i to spore ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 1 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Trochę się ruszyły, ale nadal bez szału :/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Ja za tydzien lub dwa bede mial okazje spedzic troche czasu nad zwirownia w ktorej mamy dosc duza populacje wzdregi i ploci. Biora na kukurydze z opadu wiec i na muche powinny reagowac-pomyslalem W sumie najbardziej chcialbym sie dowiedziec na jakie muchy w lecie wzdrega reaguje najlepiej. Jestem poczatkujacy wiec moje pudelko z muchami jest raczej ograniczonych rozmiarow. Stad te pytanie... Ps Uzywajac 10 stopowego kija #4 chyba nie wyjade jak z armata do zajecy? Edytowane 6 Lipca 2021 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Ja w lecie łowie ja na "upatrzonego" i zdecydowanie na suche muchy. Duże wzdręgi lubią słońce i często zbierają owady z powierzchni. Jeśli nie ma ich w środku dnia, szukaj wieczorem jeszcze przed zachodem słońca. Wiatr nie pomaga, ale jeśli wieje, próbuj głębiej na nimfy w okolicach trzcin lub grążeli. Mi sprawdzają się wszelkie nimfy na złotogłówkach. Mokre muchy, które pokazałem wcześniej to zdecydowanie bardzo płytkie łowiska i wiosna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Pierwsza marcowa wzdręga muchowa 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 ...i urodzinowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Pierwsza marcowa wzdręga muchowa Jak by nie patrzeć to obiektywnie piękna ryba. Lubię wzdręgi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Jak by nie patrzeć to obiektywnie piękna ryba. Lubię wzdręgi Też je bardzo lubię, wdzięczne ryby i pięknie walczą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Dziś kilka brań, dwie wyjęte, cztery mi spadły. Łowie w miejscu gdzie stare trzciny położone na wodzie sięgają około 1,5-2m. Ciężko się przeciąga sporą rybę przez takie miejsce i stąd sporo spadów. Ryb trzeba szukać, jest jeszcze zimno, nie widać aktywności na powierzchni. Zdjęcia nie specjalne, bo samemu trudno zrobić fajne nie używając statywu, a nie chce mi się tego nosić 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 (...) Zdjęcia nie specjalne, bo samemu trudno zrobić fajne nie używając statywu, a nie chce mi się tego nosić Nie zgodzę się. Polecam aplikacje aparatu Open Camera. Jest tam opcja samowyzwalacza i zrobienia serii zdjęć np. 5 lub 10 w odstępie np. 1 sek.. Ustawiając telefon na czymkolwiek, jak plecak lub zastana infrastuktura w trybie aparatu przedniego możemy sobie zrobić samemu bardzo sympatyczne fotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Nie zgodzę się. Polecam aplikacje aparatu Open Camera. Jest tam opcja samowyzwalacza i zrobienia serii zdjęć np. 5 lub 10 w odstępie np. 1 sek.. Ustawiając telefon na czymkolwiek, jak plecak lub zastana infrastuktura w trybie aparatu przedniego możemy sobie zrobić samemu bardzo sympatyczne fotki.To muszę spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 (edytowane) Dziś w końcu udało mi się trafić z nimfą w ich gust. Zmodyfikowany Redtag, biały ogonek, przewijka z krwisto czerwonej lamety, zamiast koralika, kulka ze styropianu zalana uv, a kołnierzyk z cieniutkiego złotego druciku. Złowiłem ok 30 ryb, kilka spadło, kilka nie zaciętych brań. Mimo słońca na lince i przelotkach osadzał się lód, co mocno utrudniało łowienie, ale nie popsuło mi to zabawy Edytowane 10 Marca 2022 przez Tomek.M 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 W weekend wypróbuje jeszcze taką. Bez kulki styropianu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi