Offshore Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Listopadowy spontaniczny wypadzik.Pomimo niesprzyjających warunków pogodowych-wiatr w porywach 4B, z czego cieszył się tylko powiewajacy wesoło Jolly Roger-dalismy radę.60 minut efektywnego łapania i rezultat 17 sztuk o łącznej wadze 35 kilo. Na zdjęciu okaz o wadze 3 kg 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 No piękna sprawa. Gratki.I zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (...)Na zdjęciu okaz o wadze 3 kg Dorsz 3 kg okazem? Hmmm, sporo się zmieniło odkąd nie pracuje już w tym dorszowym interesie... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Fajna fotka mam nadzieję że pojawi się ich więcej w tym wątku ???? Edytowane 11 Listopada 2017 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Takie ryby to tylko w sektorze offshore im glebiej tym wieksze okazy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Fajnie tak wędkować z własnej jednostki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Listopadowy spontaniczny wypadzik.Pomimo niesprzyjających warunków pogodowych-wiatr w porywach 4B, z czego cieszył się tylko powiewający wesoło Jolly Roger- daliśmy radę. 60 minut efektywnego łapania i rezultat 17 sztuk o łącznej wadze 35 kilo. Na zdjęciu okaz o wadze 3 kg Zatoka Gdańska? Na pewno nie wraki przy tym dryfie? Przy dzisiejszej pogodzie, tylko to łowisko przychodzi mi na myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Ja strzelam,ze na 99% to jest darlowski poławiacz Edytowane 11 Listopada 2017 przez russian80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Offshore Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Ja strzelam,ze na 99% to jest darlowski poławiacz Zgadza się. Darłowo , otwarte morze, mam taki mały spocik gdzie się rybka trzyma i gdzie płynę nawet przy takiej pogodzie.....No i RIB najlepiej się nadaje na takie akcje na wzburzonym morzu. Edytowane 11 Listopada 2017 przez Offshore 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Offshore co to za krypa? Długość silnik? Ja myślałem o kupnie pontonu 4,5m ale temat otwarty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Offshore Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Offshore co to za krypa? Długość silnik? Ja myślałem o kupnie pontonu 4,5m ale temat otwarty.Jest to łódź motorowa typu RIB , producent Northstar, 6m długości, takie 4x4 na wodzie. Zakup przemyślany, wynikający z doświadczenia zebranego podczas exploatacji poprzednich łodzi z laminatu i pływania na dystansach do 20 mil od lądu.Na Bałtyk 6m to minimum, co wynika z charakterystycznej fali.A silnik, no cóż, im wiekszy tym lepiej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 6m to już konkretna wielkość. Ja myślałem o kupnie pontonu z przeznaczeniem między innymi do pływania w strefie przybrzeżnej. Ale ostatnim razem podczas spinningowania w Kolobrzeskim porcie widziałem pare RIBów ale między innymi takich około 4.5m. Te 6 metrów to stoi w marinie na stałe czy jakoś to taszczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Offshore Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Te 6 metrów to stoi w marinie na stałe czy jakoś to taszczysz?Mam na wózku podłodziowym i woduję za każdym razem.Od wyjazdu ode mnie z domu do wejścia na zwodowaną łajbę w marinie to około 20minut, tak że kłopotu jako takiego nie ma.Te 6m było też kompromisem pomiędzy wielkością a mobilnościa. Przyczepka ma DMC 750 kg, dobrze się nią manewruje, co sprawia iż mogę RIBa zatargać praktycznie do każdego portu jeśli jest taka potrzeba. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Poza Władysławowem tam slip jest nieczynny od paru paru lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 tak z ciekawości ? bo nigdy nie pływałem na takiej jednostce , jak to sobie radzi na wodzie , powiedzmy 4-5 bf ? lepiej od pilota 6 m i podobnych łajb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Offshore Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 tak z ciekawości ? bo nigdy nie pływałem na takiej jednostce , jak to sobie radzi na wodzie , powiedzmy 4-5 bf ? lepiej od pilota 6 m i podobnych łajb?Laminat nie ma szansy z RIBem jeśli chodzi o komfort pływania przy wzburzonym morzu.Balony tłumią drgania, nie ma zjawiska tłuczenia jak w laminacie, żadnych drgan, dziwnych pojękiwań konstrukcji.Poprzednio miałem 3 jednostki z laminatu: 6m, 5.4m, i 5m długości. Openka 5.4m po 2 sezonach pływania na falach zaczęła pękać....Raz na Zat. Gdańskiej RIBem 6.3m z silnikiem 130 scigaliśmy się z laminatem 7m, silnik stacjonarny 150, wiatr 3-4, laminat odpuścił bo tak nim tłukło na fali....Nie bez powodu łodzie ratownicze to RIBy...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Wielokrotne słyszałem, że dużo stabilniejszy i bezpieczniejszy od laminatu jest już ponton z kilem. Oczywiście czym większy tym lepiej. RIB jest zajebisty ale przekracza możliwości finansowe większości wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trebron Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Norda wita Środkowe niestety w moich okolicach poruszamy sie na znacznie mniejszych jednostkach często desant z plazy z wykładziny albo traktorem rybaków slip głownie to Karwia o ile drozny jest kanał ale tylko jednostki ceratowym zanurzeniu Wladek o którym wspominał kolega jest cały czas otwarty ale slip jest bardzo niebezpieczny. Z czystej ciekawosci Johny ma 60 kucy czy wiecej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Z czystej ciekawosci Johny ma 60 kucy czy wiecej . Pozdrawiam Moim zdaniem dziewięć dych???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Offshore Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Z czystej ciekawosci Johny ma 60 kucy czy wiecej . Pozdrawiam Moim zdaniem dziewięć dych[emoji38]Johny ma 40kucy. Jest to oczywiście mało, ale taki silniczek miałem więc go założyłem na testy. Idzie na tym maluchu max. 20knotow po gładkim oczywiście. Na wiosnę repowering na coś powyżej 100hp. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi