hi tower Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 W wątku poświęconym klasie AFTMA, jako odprysk dyskusji pojawił się interesujący dla mnie temat samorobnych linek multitip. O ile sama zasada docinania linek pod tip-a jest dla mnie zrozumiała to stwierdzenie Kol. @darek1, o komponowaniu zestawów wydaje się interesujące:(...)Multitip ma jeszcze jedną możliwość.Dopinając dodatkową część środkową tworzymy doskonałą linkę do podań kotwiczonych.(...)Darku, proszę rozwiń temat i podaj jakiś przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Rio Windcutter Spey dwutipowy(genialna linka)= Rio Versitip + Compensator/Tip 2 F(15') Int(13').Po odpięciu służyła do podań DH z góry.Podobnie starsze dwutipowy Rio Powerspey,Midspey.W braku' compensatora'F lub Int,można użyć 'cheater'-ów F lub Int.Dostępne dł. 5'/7,5'/10'Można samemu wyprodukować...Proporcja,waga itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Hmmm, bardziej mi chodziło o sytuacje kiedy samemu sobie robimy DIY mulitipa pod jednoręczna, ze zwykłej (nie wnikając w stożki) WF-ki pod ogólnodostępne pollyleder-y. To wtedy tą "wstawkę " (compensator/cheter) robimy kierując się zasadą 1:3, traktując resztę WF-ki jako runnnig line?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Zależy co dasz radę powiesić i kogo transportujesz.Małe,lekkie,płytko scandi short głowica sumarycznie 1:3.Duże,ciężkie,głęboko skagit 1:2 mechanika w jednoręcznej taka sama jak w dwuręcznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 W sumie więcej pomógł "wujek google", ale dzięki za chęci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi