Skocz do zawartości
  • 0

"Wyprawa szwedzka" - nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Pytanie

Witam,

„Wyprawa szwedzka”. Miejsce: Środkowa Szwecja, jezioro składa się z 2 wydłu?źonych akwen?łw ( 340h i 140h) połączonych przesmykiem. Data wyprawy : 24-09-2011 do 30-09-2011. Głębokość od 50cm do 30m. Zatoki, wyspy, wysepki, rynny, doły. Du?źo zalanych łąk, mn?łstwo trzcin. Szczupak, lin, sandacz. Dno miękkie, gdzie niegdzie kamieniste. Kilka miejsc?łwek z ukrytymi głazami. Piękny szwedzki standard. Uczestnicy imprezy to: Przewodnik, o przepraszam - Przewoźnik, Kolega Mr Batson, Kolega Waldi i ja i ... inni Koledzy w innych domkach. No i to jezioro.

Zapraszam Was do lektury nowego artykułu na naszej stronie. Tym razem opowieści naszego forumowicza Platynowłosego o ... Natomiast, po tych wszystkich przejściach, nasza tr?łjka stała się zgranym teamem, zar?łwno na wodzie jak i na kwaterze.

Zapraszam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam Panowie!

Przede wszystkim dziękuję wszystkim Kolegom, kt?łrzy przecztali i skomentowali m?łj tekst. Nasunęło mi się kilka spraw, wynikających z Waszych post?łw.

1) Waszym zdaniem, jak powinna być zorganizowana prywatna wyprawa, na np: nasze jezioro? Od dw?łch lat nie prowadzę ju?ź samochodu( oczy).Niestety, to nie ?źart. I m?łj gł?łwny problem. M?łj Przyjaciel te?ź bezsamochodowy.

Wiem, internet, rezerwacje itd..To wiem, ale mo?źe czegoś się od Was nauczymy..to te?ź nie d?źołk.

2) Co sądzicie o podpisywaniu umowy wykonania usługi przez Przewodnika/Przewoźnika, co powinna zawierać? Opr?łcz jednolitej ceny dla wszystkich uczestnik?łw, z uwzględnieniem rabatu z tytułu kt?łregoś tam kolejnego wyjazdu..

3) Beztroska Tubylca, patrz tekst-ł?łdź.

W razie wypadku, czyja odpowiedzialność? Szweda czy organizatora?

4) Zasugerujcie dobrą kamizelkę ratowniczą, bo kapok, zgodnie z opisem na metce, nie gwarantuje uratowania się, tylko wspomaga akcję ratowniczą. Masakra taki opis metkowy... I nie myślę tu o pływających kombinezonach.

Panowie, dawajcie tu te?ź Wasze pytania.

Ja poruszałem się skr?łtami myślowymi.

Pogadajmy.

Zapraszam.

Pozdrawiam.

Alek

• 0

Przeczytałem artykuł i się dowartościowałem B) Szacunek dla kolegi platynowłosy za opis. Wychodzi na to, ?źe je?źd?źąc co roku na Mazury nie robię a?ź takiej wielkiej głupoty. Rok w rok kosztuje mnie to o 50 zeta dro?źej bo paliwo idzie w g?łrę. W tym sezonie było to 800zł. Metr?łwki nigdy nie złowiłem. Raz jest lepiej, raz gorzej ale generalnie jakbym miał wydać 4 tysie i złapać to co chłopaki to dziękuję beze mnie. Generalnie mam mało czasu na ryby a na południu szczupakowych w?łd jak na lekarstwo. Jak jadę to chcę chocia?ź znośnie połowić. Zawsze się udaje.

Pytanie do Bigosa. Tak sobie szybko podliczyłem z waszej strony, ?źe Corrib jest jeszcze dro?źsze. Z w?łdą i gad?źetami pewnie z 4.5 tys pln?łw. Potrafisz zagwarantować, ?źe jak wydam tą kasę to nałowię? Jeśli tak to chyba będziesz pierwszym przewodnikiem kt?łry to zrobi w historii. A ja mo?źe się skuszę. Bo jak nie zagwarantujesz to wolę moje 800pln i norę na Mazurach.

• 0

Krzysiu,

Mo?źna te?ź doło?źyć drugie tyle (albo i nie) i pojechać samemu na szwedzkie czy norweskie szczupaki - z jednym zastrze?źeniem: dostęp do samochodu i pontonu lub ł?łdki... Je?źeli ma się sprzęt i trochę wyobraźni, mo?źna tanio i dobrze połowić. I - co tu du?źo gadać - jeszcze się nie zda?źyło, ?źebym nie połowił, choć czasami było cię?źko (pogoda, warunki na wodzie).

• 0

Tak ale mnie się ciągle nie udaje. Miałem jechać w tym roku. Kupiłem nawet silnik, konsultowałem się z Twoim kumplem Harrym Kingiem i dupa. Plany zniweczył jakiś wierzyciel kt?łry nie oddał mojemu koledze kasy. Nie było kolegi i pontonu. Sam do Szwecji nie pojadę.