Skocz do zawartości

Wędkarz Polski

Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko ciekawe ile by trzeba było zebrać, by reaktywować WP. Jeśli by taki projekt crowdfundingu powstał, to poprę go w 100 % i wpłacę $. Ale pewnie musi to zostać zainicjowane przez Wiesława Dębickiego. Czy zna go ktoś osobiście, by mu taki pomysł podsunąć ?

Tylko pamietajcie ze potrzebna mini kampania - ludzie musza o tej zbiorce sie dowiedziec. Musi po FB, forach, blogach, YT latac news. Najlepiej tez zaangazowac kilku influencerow/youtuberow wedkarskich zeby puscili wici u siebie. Oczywiscie tez puscic oferty/zapytania do firm wedkarskich ze bedzie reaktywacja, szum, ze ludzie sami zbieraja, ze spolecznosc jest. Wzamian za okreslone podpromowanie akcji na wlasnych kanalach firm wedkarskich (jesli maja sensowne zasiegi fanow) beda dla nich okreslone reklamy w pierwszych numerach za free (taka oferta barterowa).

Edytowane przez elmo

Pismo zacne, pierwsze które pisałem. Jednak mało, który tekst mógłby się znaleźć na jb.pl  ze względu na tutejszy regulamin dotyczący C&R :)

Ooo!

Zaiste, wspaniali autorzy są na jerkbait.pl! A że tak zapytam - pisałeś pod swoim nazwiskiem, czy pod pseudonimem?

;)  :D  :D

• Like 1

Sorki, literówka spora  :) Pisałem do różnych gazet, ale zawsze nazwisko było, czasem też i pseudo :) Do WP akurat nie, padło zanim mnie wena na pisanie wzięła :)

pozdrówka

Edytowane przez Paweł nizinny
  • Like 2

Wędkarz Polski był bardzo lubianym miesięcznikiem, dlatego że opisywał prawdę i faktyczny stan polskiego wędkarstwa. Wiesiu redagował WP bez zbędnych ceregieli i zastanawiania się czy można coś pokazać czy nie. Bardzo lubiłem czytać to czasopismo. A teraz w większości gazet widzimy fan i ogrom reklam. No i zdjęcia ryb zrobione tak że 40 cm okoń wygląda na rekord świata.

• Like 1

Panowie kiedy przestał istnieć ten miesięcznik?

Czy można gdzieś znaleźć elektroniczne wydanie tego czasopisma?

Sam chętnie bym zobaczył  jak redagowana była ta słynna gazeta. Szkoda, że bezgraniczne (jak czytam na stronie wędkarz.pl) zaufanie doprowadziło do upadku tego tytułu bo może miałbym co czytać - bo dziwne mam dość wrażenie, że treści gazet obecnych na rynku pomiędzy dajmy na to  : listopadem 2016 a listopadem 2017 niczym się nie różnią poza stylistyką i nowymi reklamami sprzętów, zamieszczanych przez producentów.

No to „jego” narodziny w roku moich narodzin [emoji3] To musi być znak ;) może faktycznie jako Jerkbait.pl moglibyśmy poczynić jakieś starania o reaktywacje tego magazynu - chętnie i ja dołożyłbym swoją cegiełkę .

Ale ponowie pytanie : czy ktoś był kiedyś tak miły i zeskanował kiedyś jakiś numer tej gazety?

Tapatalkniete z iPhone 7

• 2 tygodnie później...

No to „jego” narodziny w roku moich narodzin [emoji3] To musi być znak ;) może faktycznie jako Jerkbait.pl moglibyśmy poczynić jakieś starania o reaktywacje tego magazynu - chętnie i ja dołożyłbym swoją cegiełkę .

Ale ponowie pytanie : czy ktoś był kiedyś tak miły i zeskanował kiedyś jakiś numer tej gazety?

Tapatalkniete z iPhone 7

Cześć,

Jak będziesz miał możliwość odbioru z Łodzi, to dostaniesz ode mnie w gratisie 25 sztuk. :)

• Like 1

Niestety ja z Mazur jestem więc ciężko , ale dzięki za chęci [emoji4] ale gdybys miał możliwość wysłać mi ze 2-3 egzemplarze z chęcią bym poczytał [emoji4] koszta wysyłki oczywiście pokryje .

Tapatalkniete z iPhone 7

Edytowane przez puszek7

• 2 tygodnie później...

To, co było siłą WP w latach 90-tych zabiło te czasopismo 10 lat później. WD tam rządził, jego zdanie było decydujące. Nie wyczuł zmian "klimatycznych", czasami miałem wrażenie , że idzie pod prąd celowo (C&R), w każdym razie był jawnym krytykiem struktur PZW, orędownikiem NTW. Merytorycznie jego periodyk oceniam b.dobrze, koledzy wcześniej napisali ocb.

Odnośnie porównań z innymi czasopismami, to pamiętam jak dziś jackowe: No jak? Jedziemy?......Tylko tak naprawdę to nie wiem, czy on łowił, czy pisał.  Jakkolwiek by nie było, pisał inspirująco........

• Like 1

Panowie

Pożyczyłem jednemu z forumowiczów kilka najwcześniejszych roczników WP. Paczka ok 6,5kg za całe 25 zeta (poczta polska).

Myślę, że będzie miał radochę z czytania warta tej kasy ;) :D

A ja chciałem zrobić Tobie prezent i przeszukałem swoje zasoby niestety znalazłem tylko 3,6 i 10. Miałem wszystkie z tego roku jednak kuźwa zaginęły:( Ale znalazłem przy okazji mega tytuły: Panorama wędkarska, esox, sekrety wędkarskie aż się uśmiałem. Edytowane przez fladra