lukomat Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Od dluzszego czasu nie zagladalem na moje konto na Photobucket. Chcialem dzisiaj dodac troche zdjec, zeby wrzucic na bloga i zorientowalem sie, ze musze zaplacic za utrzymanie fotek. Przy okazji zdjecia na blogu sa niedostepne. Nie mam zamiaru placic za ich serwis, wiec pytanie co dalej? Gdzie przeniesc zdjecia i jak to zrobic, zeby narobic jak najmniej balaganu na blogu i na forum? Mam niecale 500 zdjec na PB i wolalbym uniknac recznego hotlinkowania od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Google, jade na tym juz od 4 lat, czyli od kiedy mam watek w rodbuildingu. Zadnych problemow nie bylo, oplat nie ma. Probowalem inne portale i nie ma porownania.Recznego hotlinkowania nie unikniesz, jak przeniesiesz foty do innego portalu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Mam konto na google, ale liczylem, ze uda sie unikna recznej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Nie ma szans, jak przeniesiesz wszystko do Google Photo to wszystkie odnosniki sie pozmieniaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Google, jade na tym juz od 4 lat, czyli od kiedy mam watek w rodbuildingu. Zadnych problemow nie bylo, oplat nie ma. Zdradź, proszę, szczegóły techniczne jak wstawiasz, bo jak widzę w Twoim wątku ładnie foty w postach się prezentują.A ja podchodziłem do "google zdjęcia" kilka razy i tylko link odsyłający w poście uzyskiwałem zamiast fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Zdradź, proszę, szczegóły techniczne jak wstawiasz, bo jak widzę w Twoim wątku ładnie foty w postach się prezentują.A ja podchodziłem do "google zdjęcia" kilka razy i tylko link odsyłający w poście uzyskiwałem zamiast fotki. - otwierasz jakies foto ktore masz w googlach (album musi byc 'shared'), klikasz na zdjecie i wybierasz kopiuj adres obrazka - klikasz na ten znaczek: - wklejasz link w okno i na koncu dodajesz -tmp.jpg 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Czy ktos rozgryzl dlaczego fotki albo znikaja mi z forum albo moge je widziec tylko ja a niektore, zeby bylo smieszniej, wisza do dzis Edytowane 20 Lutego 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Moje wszystkie na photobucket są, ale nie można ich linkować. www.flickr.com teraz na tapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ja probowalem przez Google photos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Czy ktos rozgryzl dlaczego fotki albo znikaja mi z forum albo moge je widziec tylko ja a niektore, zeby bylo smieszniej, wisza do dzis Ja probowalem przez Google photos. Może w tym rzecz tkwi, ale szczerze przyznam, że mi też nie udało się wstawić na forum widocznych zdjęć wg instrukcji @Del Toro i nie zdołałem znaleźć błędu (zdjęcia były udostępnione dla ogółu). (album musi byc 'shared') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Ja juz nie wiem, w moim watku rodbuildingowym wszystkie sa z googla i wszystkie wisza, i to juz dobre pare lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) ja też nie widzę dopiero jak zaloguje się na google EDIT: o teraz to zdjęcie widzę - musi być wrzucone w jakiś album Edytowane 24 Lutego 2018 przez turkucpodjadek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Teraz jest postęp, trening czyni "miszcza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) ja też nie widzę dopiero jak zaloguje się na google EDIT: o teraz to zdjęcie widzę - musi być wrzucone w jakiś albumJestes pewien, ze wrzucenie fotki w album a nie co innego spowoduje ze wszyscy ujrzymy fote? Ja mam w albumie i nic sie nie dzieje. Edytowane 24 Lutego 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Ta metoda jest super na googlu jest 15 GB wolnego miejsca (za większą ilość trzeba płacić) Jak chciałem coś wrzucić na forum to się musiałem bawić w obrabianie zdjęć aby mniej ważyły(strata jakości) - nie mam zdjęć lżejszych niż 2MB EDIT: Luckygulivernapisałeś w tym samym momencie co ja odpiszę: tak jestem w 100% przekonany - wcześniej po prostu wrzuciłem zdjęcia w mojego googla - jak się wylogowałem to też zdjęć nie widziałem tylko jakieś nieaktywne linki, Dzisiaj założyłem folder "forum" i tam przeniosłem zdjęcia, klikam na jakieś zdjęcie aby się otworzyło następnie prawy kopiuj adres obrazka, na forum klikam ikonkę obraz wklejam odnośnik i na końcu dodaję Tak jak pisał Del Toro -tmp.jpg Edytowane 24 Lutego 2018 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) No to zobaczymy...lub nie Edytowane 24 Lutego 2018 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Widać ładny ciurek Edit: widać 2 te same zdjęcia w różnych rozmiarach Edytowane 24 Lutego 2018 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) No wlasnie. Pierwszy z automatu zalogowal sie jako miniaturka. Powtorzylem ta sama operacje i za drugim razem weszla fotka w orginalnym rozmiarze. Czas pokaze ktory sie ostanie... Ps Ciurek bardzo fajny ale "nie lowny" bo plynie przez Park Narodowy. Edytowane 24 Lutego 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 No to jeszcze raz bo znow mam z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 27 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Del Toro, ten myk już nie działa. Nie ma opcji kopiuj adres zdjęcia, a jak tworzę link do zdjęcia, to nie chce się wyswietlać w tekście. Pracuję nad nowym wpisem na blogu, ale słabo to wygląda.Masz jakieś nowe rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Del Toro, ten myk już nie działa. Nie ma opcji kopiuj adres zdjęcia, a jak tworzę link do zdjęcia, to nie chce się wyswietlać w tekście. Pracuję nad nowym wpisem na blogu, ale słabo to wygląda.Masz jakieś nowe rozwiązanie? Z koncowki trzeba usunac "?authuser=0" i dodac "-tmp.jpg" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 27 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 No to będziesz musiał wytłumaczyć jak krowie na rowie, bo dalej nie ogarniam.Stworzyłem album z fotkami, które chcę wstawić na bloga.Udostępniłem album innej osobie.Owieram fotkę w nowym oknie.Tworzę link dla fotki przez ikonkę Udostępnij (nie ma już opcji right click >> Copy image location).Link nie zawiera "?authuser=0".Co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 No to będziesz musiał wytłumaczyć jak krowie na rowie, bo dalej nie ogarniam.Stworzyłem album z fotkami, które chcę wstawić na bloga.Udostępniłem album innej osobie.Owieram fotkę w nowym oknie.Tworzę link dla fotki przez ikonkę Udostępnij (nie ma już opcji right click >> Copy image location).Link nie zawiera "?authuser=0".Co robię nie tak? Podeslij mi linka do albumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Posłałem na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi