Skocz do zawartości

Photobucket

Rekomendowane odpowiedzi

Od dluzszego czasu nie zagladalem na moje konto na Photobucket. Chcialem dzisiaj dodac troche zdjec, zeby wrzucic na bloga i zorientowalem sie, ze musze zaplacic za utrzymanie fotek. Przy okazji zdjecia na blogu sa niedostepne. Nie mam zamiaru placic za ich serwis, wiec pytanie co dalej? Gdzie przeniesc zdjecia i jak to zrobic, zeby narobic jak najmniej balaganu na blogu i na forum? Mam niecale 500 zdjec na PB i wolalbym uniknac recznego hotlinkowania od nowa.

Google, jade na tym juz od 4 lat, czyli od kiedy mam watek w rodbuildingu. 

Zadnych problemow nie bylo, oplat nie ma. 

Zdradź, proszę, szczegóły techniczne jak wstawiasz, bo jak widzę w Twoim wątku ładnie foty w postach się prezentują.

A ja podchodziłem do "google zdjęcia" kilka razy i tylko link odsyłający w poście uzyskiwałem zamiast fotki. 

Zdradź, proszę, szczegóły techniczne jak wstawiasz, bo jak widzę w Twoim wątku ładnie foty w postach się prezentują.

A ja podchodziłem do "google zdjęcia" kilka razy i tylko link odsyłający w poście uzyskiwałem zamiast fotki. 

- otwierasz jakies foto ktore masz w googlach (album musi byc 'shared'), klikasz na zdjecie i wybierasz kopiuj adres obrazka

- klikasz na ten znaczek:

post-51991-0-40673000-1510942757.jpg

- wklejasz link w okno i na koncu dodajesz -tmp.jpg

post-51991-0-77139500-1510942956.jpg

post-51991-0-40673000-1510942757_thumb.jpg

post-51991-0-77139500-1510942956_thumb.jpg

• Like 9

• 3 miesiące temu...

Czy ktos rozgryzl dlaczego fotki albo znikaja mi z forum albo moge je widziec tylko ja a niektore, zeby bylo smieszniej, wisza do dzis :)

Ja probowalem przez Google photos.

Może w tym rzecz tkwi, ale szczerze przyznam, że mi też nie udało się wstawić na forum widocznych zdjęć wg instrukcji @Del Toro i nie zdołałem znaleźć błędu (zdjęcia były udostępnione dla ogółu).

(album musi byc 'shared')

ja też nie widzę dopiero jak zaloguje się na google :(

EDIT:

o teraz to zdjęcie widzę - musi być wrzucone w jakiś album

Jestes pewien, ze wrzucenie fotki w album a nie co innego spowoduje ze wszyscy ujrzymy fote? Ja mam w albumie i nic sie nie dzieje.

Edytowane przez Luckyguliver

Ta metoda jest super na googlu jest 15 GB wolnego miejsca (za większą ilość trzeba płacić)

Jak chciałem coś wrzucić na forum to się musiałem bawić w obrabianie zdjęć aby mniej ważyły(strata jakości) - nie mam zdjęć lżejszych niż 2MB

EDIT:

Luckyguliver

napisałeś w tym samym momencie co ja odpiszę:

tak jestem w 100% przekonany - wcześniej po prostu wrzuciłem zdjęcia w mojego googla - jak się wylogowałem to też zdjęć nie widziałem tylko jakieś nieaktywne linki, Dzisiaj założyłem folder "forum" i tam przeniosłem zdjęcia, klikam na jakieś zdjęcie aby się otworzyło następnie prawy kopiuj adres obrazka, na forum klikam ikonkę obraz wklejam odnośnik i na końcu dodaję Tak jak pisał Del Toro -tmp.jpg

Edytowane przez turkucpodjadek

No wlasnie. Pierwszy z automatu zalogowal sie jako miniaturka. Powtorzylem ta sama operacje i za drugim razem weszla fotka w orginalnym rozmiarze. Czas pokaze ktory sie ostanie...

Ps Ciurek bardzo fajny ale "nie lowny" bo plynie przez Park Narodowy.

Edytowane przez Luckyguliver

• 2 lata później...
  • 6 miesięcy temu...

Del Toro, ten myk już nie działa. Nie ma opcji kopiuj adres zdjęcia, a jak tworzę link do zdjęcia, to nie chce się wyswietlać w tekście. Pracuję nad nowym wpisem na blogu, ale słabo to wygląda.

Masz jakieś nowe rozwiązanie?

Del Toro, ten myk już nie działa. Nie ma opcji kopiuj adres zdjęcia, a jak tworzę link do zdjęcia, to nie chce się wyswietlać w tekście. Pracuję nad nowym wpisem na blogu, ale słabo to wygląda.

Masz jakieś nowe rozwiązanie?

Z koncowki trzeba usunac "?authuser=0"  i dodac "-tmp.jpg"

No to będziesz musiał wytłumaczyć jak krowie na rowie, bo dalej nie ogarniam.

Stworzyłem album z fotkami, które chcę wstawić na bloga.

Udostępniłem album innej osobie.

Owieram fotkę w nowym oknie.

Tworzę link dla fotki przez ikonkę Udostępnij (nie ma już opcji right click >> Copy image location).

Link nie zawiera "?authuser=0".

Co robię nie tak?

No to będziesz musiał wytłumaczyć jak krowie na rowie, bo dalej nie ogarniam.

Stworzyłem album z fotkami, które chcę wstawić na bloga.

Udostępniłem album innej osobie.

Owieram fotkę w nowym oknie.

Tworzę link dla fotki przez ikonkę Udostępnij (nie ma już opcji right click >> Copy image location).

Link nie zawiera "?authuser=0".

Co robię nie tak?

Podeslij mi linka do albumu