tom3 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Dziękuję wszystkim za propozycje wódek. W sumie wybór jest taki, że głowa boli. Ostatecznie kupiłem Norvegia Vodka. Wahałem się jeszcze w sklepie czy nie włożyć do koszyka Stumbrasa. Zdecydowała elegancko prezentujące się butelka Norvegi, a także brak negatywnych opinii. A Stumbrasa, Baczewskiego, jak i inne polecane, będę konsumował przy najbliższych okazjach. Sylwester już niedługo Co do gorszej jakości produktów (także tych markowych) w dyskontach, to jestem zdania, że coś jest na rzeczy. W każdym razie np. Pilsner Urquell z biedronki, czy Budwaiser z lidla nijak mają się do tych piw kupowanych w Czechach.I to był dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Norvegia zdobyta eee... znaczy wypita.Spoko wódka. Piło się przyjemniej niż Finlandię imprezę wcześniej. Nie drapie, nie wykrzywia, troszeczkę tylko piecze jak się ogorzeje. Pytałem parę osób o zdanie i wszystkim pasowała. A i głowa nie boli. W tej cenie chyba ciężko o coś lepszego.W prezencie dostałem Strumbasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Ostatnio Stock mi bardzo smakuje i polecam spróbować , jeśli ktoś lubi wódki smakowe to Stock grejpfruit i sok z czerwonej pomarańczy na przepitke super sprawa . Trafiło mi się kilka razy trefną kupić od razu po otwarciu spirolem wali , trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 95 % wódek oferowanych w sklepach monopolowych pochodzą z destylacji zbóż, owoców i róznych inny wynalazków.Butelkowanie tych wyrobów polega na wlaniu przez maszynę odpowiedniej ilości spirytusu jedną rurką a drugą rurką do tej samej butelki wody ,więc przegryza się w drodze z monoplu do sklepu . Dobra wódka to wódka ze spirytusu ziemniaczanego. Z dostępnych obecnie na naszym rynku to jedynie Luksusowa w kwadratowej butelce, Baczewski , Chopin i pewnie pare droższych odmian .Polecam artykuł https://alkoteka.wordpress.com/2012/11/08/luksus-stal-sie-dostepny-wodki-z-ziemniakow-nie-musza-byc-drogie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Kolego, nie wszyscy są z Wielkopolski i nie każdemu podpasuje kartoflanka.Historycznie oktany w tym kraju oparte są na zbożu. A z własnego doświadczenia mniej niszczące są następstwa po maceratach zbożowych niż ziemniaczanych. I w aromacie produkty żytnie lub pszenno-żytnie mają więcej walorów. To już z własnego doświadczenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Oparte na zbożu to może być whisky ale jeżeli chodzi o białą wódke najlepsza jest z ziemniaków i wystarczy poczytać rankingi jakie wódki zdobywają nagrody i uznania,tu również chodzi o metabolizm człowieka i tzw syndrom dnia następnego .Wódka z ziemniaka jest lepiej "tolerowana" przez organizm człowieka jednym słowem jest zdrowsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Polecam domowa cytrynowke. Nie ma nic lepszego a nastepnego dnia glowa nie boli - chyba ze wzgledu na wit C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Piłem wczoraj extra wchodziła.Ale nie pamiętam nazwy.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Ból głowy nazajutrz po wypiciu zależy od wielu czynników. Oprócz rzeczy oczywistej jaką jest jakość alkoholu, wpływ na to ma między inn. : ilość wypitego alkoholu, częstotliwość spożywania, czym przepijamy/ilość, czy palimy/ile, zagrycha/brak, czy mamy chore zatoki, sen przy otwartym oknie, itp. itd. Głowa boli od samego wyliczania[emoji3] Kiedyś nie wiedziałem co to kac- choć paliłem papierosy i piłem częściej. Obecnie od kilku lat nie palę, a po wódce dosłownie zdycham. Dlatego praktycznie jej nie pije, zastępując ją winem, czy whiskey. Wczoraj jednak coś mnie naszło i stało się[emoji4] tyle zostało z litra ( moja lepsza połowa wypiła z tego 4, 5 kieliszków) Głowa nie boli[emoji4] tak, jak pisałem wcześniej, ta wódka i Green Mark to jedyne, jakie toleruje mój organizm. No i są smaczne[emoji3][emoji6]Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Dzisiaj będę testował toruńską wódkę jabłkową, zobaczymy czy warta swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Jak polecałem Amundsena to teraz go odradzam, kiedy był Czeski był więcej niż OK, teraz kiedy jest Stock Polska to zwykły Krupnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Malkontenciak - „czeski”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 oj tam oj tam ... byle by z lodówki wyskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Malkontenciak - „czeski” Krajowe "placówki" korporacji światowych znane są z tego że cięciem kosztów produkcji potrafią znacznie obniżyć jakość produktu finalnego, i tak się stało z Amundsenem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 only Dębowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Krajowe "placówki" korporacji światowych znane są z tego że cięciem kosztów produkcji potrafią znacznie obniżyć jakość produktu finalnego, i tak się stało z Amundsenem i nie tylko. Nie zrozumiałeś lekcji... Co do toruńskiej jabłkowej - pyszna, bardzo delikatna i nie paląca z lekkim bimbrowym posmakiem. Polecam, warto spróbować, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Teraz to już mi wszystkie smakują???????? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Prawdziwy hand made od Roberta vel bob74 w ramach barteru. Nie rozumiem dlaczego moje dziewczyny nie podzielają mojego entuzjazmu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ile się chłopak musiał napracować żeby miejsce zwolnić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Coraz częściej na "drugi dzień" dochodzę do wniosku, że nie ma czegoś takiego jak przyzwoita wódka, istnieje tylko przyzwoita czyt.bezpieczna ilość /;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 W którymś poście chwaliłem Amundsena, dobry to on był kiedy firmował go Stock Czechy, od kiedy jest Stock Polska, jest to pospolita gorzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) W którymś poście chwaliłem Amundsena, dobry to on był kiedy firmował go Stock Czechy, od kiedy jest Stock Polska, jest to pospolita gorzała.A był stock Czechy? ???? Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ostatnio na imprezie piłem Sobieskiego Estate. Jak dla mnie super, taka finka daleko w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 I ja w weekend doświadczyłem i ponownie stwierdzam - Grey Goose - nadal w topie Oczywiście w moich kubkach smakowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 A był stock Czechy? Był i jest i nie pieprzy w imię zysków korpo, dobrych produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi