Skocz do zawartości

Przyzwoita wódka

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czystą piłem ostatni raz ...nie pamiętam ;) juz kiedy. Natomiast kolega wędkarz co pije lubi itd bardzo poleca Maximusa. Moim skromnym zdaniem Finlandia byłaby OK, widzialem 1,85 litra butelkę z 99 PLNczy nawet mniej. Ja jeśli bym musial to Absolut jak kolega wyżej.

Maximusa to już nie leją od ponad 3 lat.Absoluta ostatnio piłem u szwagra to porażka ale wygadał się że w markecie kupił.

..I co ważne nie kupuj w marketach tylko idź do dobrego monopolu.No i kup z opcją zwrotu jeśli Ci zostanie coś po imprezie

Optymista :D

Od siebie polecam Ogińskiego (bardzo delikatna w smaku i niedroga ), Stumbrasa Centenary, Baczewskiego i Beluge (klasa premium, raczej nie na imprezę "masową", choć kto bogatemu zabroni) :)

Edytowane przez Wojtek B.

Tez lada chwila bede musiał kupić vodke na wesele i mocno sie zastanawiam. Faworytem jest Stumbras ale moze do wiosny sie coś zmieni. Ostatnio tez absolut dobrze przyjmuje i z w nizszej cenie Bols moze byc. Zdecydowanie odradzam Finlandie i wyborowa (kiedyś moja ulubiona). Baczewski i Amundsen tez daje rade ????

Nie wiem, czy u Ciebie dostępne, ale polecam wszystkie wódki z siedleckiego Polmosu. Jeden z trzech w tym kraju, który posiada własną kolumnę rektyfikacyjną, nie oszukują i każda wóda jest ok. Poza tym budżet nie ucierpi, poza Chopin'em jest kilkanaście wybornych produktów.

Na imprezę polecam - http://www.polmos-siedlce.com.pl/site/produkty/wodki-czyste/global-light/

• Like 1

Tez lada chwila bede musiał kupić vodke na wesele i mocno sie zastanawiam. Faworytem jest Stumbras ale moze do wiosny sie coś zmieni. Ostatnio tez absolut dobrze przyjmuje i z w nizszej cenie Bols moze byc. Zdecydowanie odradzam Finlandie i wyborowa (kiedyś moja ulubiona). Baczewski i Amundsen tez daje rade

Byłem ostatnio na dwóch weselach na których była wyborowa i się sprawdziła, byłem sceptycznie nastawiony a miło zaskoczyła. Bols odkąd pamiętam - sięgam i żałuję.

generalnie z tego co widzę po komentarzach to ile gustów tyle faworytów - podobnie jak z piwem, whisky .... :)

Edytowane przez Panek

Byłem ostatnio na dwóch weselach na których była wyborowa i się sprawdziła, byłem sceptycznie nastawiony a miło zaskoczyła. Bols odkąd pamiętam - sięgam i żałuję.

generalnie z tego co widzę po komentarzach to ile gustów tyle faworytów - podobnie jak z piwem, whisky .... :)

A moze jest tak jak głosi teoria spiskowa plotka i wyzej tez juz sie to pojawialo ze jak trafisz na nie podrobiona to jest git. A jak podrobka to wiadomo. Sztumbrasa nikt nie podrabia bo sie nie oplaca podobno
  • Like 1

Poszukaj w Biedrze ( oferta chyba do początku grudnia) - litrowy Nemiroff czarny za 45zł. Taniej nie znajdziesz, a na pewno nie jest to żaden bełt.

Tak z 10 lat temu to było nie do wypicia.

Ciekawe czy się zmieniło.

Znam dobre wódki, ale niestety cena znacząco odbiega od oczekiwań kolegi ;-)

Pozdrawiam

Daniel

Nie dobrej wodki ze sklepu, tylko destylat z dobrego zrodla, z legalnego zrodla sklepowego ew irlandzka whiskey, koniak lub brandy /;-))

Ale jak mus to Absolut, czysty bez aromatów. Ew Maximus (kiedys jak wchodzil byl moim odkryciem ;-)) Ogolnie nowa wodka (podpytaj sprzedawcy), ktora weszla na sklepy i stara sie pozyskac klienta czyli cos tam sie jeszcze staraja...

Tapniete ze smarkfona

Edytowane przez Krzysiek P

No, no, pod względem merytorycznym nie pamiętam czy był i kiedy temat, który tak gładko urósł w takim tempie w takiej zgodności zarazem opiniotwórczości ;)

Nemiroff jeśli oryginał to szlachetna wódka, nie robi spustoszenia pod sufitem na kolejny dzień, ale nie każdemu podpasuje, bo to ostra wódka w smaku, moim zdaniem lepsza, bo nie mdła, ale jak pisałem. Musi być dobrze schłodzona do wypicia.

Niegdyś na pierwszym miejscu był dla mnie absolut citron, ale ten oryginał kupowany w strefie wolnocłowej na promie. Teraz mnóstwo podrób, tak samo jest z Finką, oryginał można szukać w nietypowych butelkach np. mam jeszcze 1,75L z uchwytem do nalewania :)

Jeśli ktoś ma możliwość to za małe pieniądze wódki z Ukrainy np. Medov lub Brzozowa(wpisałem nazwę fleksyjnie) rozkładają najlepsze polskie wódki, byłem pod wrażeniem na jakim tam są poziomie, widocznie praktykują sporo a i konkurencja tam nie mała ;)

• Like 1

Tak z 10 lat temu to było nie do wypicia.

Ciekawe czy się zmieniło.

Znam dobre wódki, ale niestety cena znacząco odbiega od oczekiwań kolegi ;-)

Pozdrawiam

Daniel

Dla mnie jest przepaść pomiędzy wszelkimi trunkami dostępnymi w cenie 20-25zł. 

Podstawa to nie mieszać z innym byle czym. Dobrze zmrożona i nic innego nie trzeba. Łeb po tym nie boli. 

Oczywiście nic się swojaczkom nie równa, ale jak musi być towar ze sklepu, to ta jest naprawdę warta uwagi. 

• Like 2