BOB1 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nono Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 To i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) I ja także oddałem skromny głos na swojego bohatera, sir Douglas Bader zasługuje na coś więcej, niż bezceremonialne zatupanie. Edytowane 20 Września 2017 przez chub norris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 I ja także oddałem skromny głos na swojego bohatera, sir Douglas Bader zasługuje na coś więcej, niż bezceremonialne zatupanie.Bader to niewątpliwie wspaniały przykład woli, hartu ducha umiejętności i oddania sprawie.... jednak jestem przekonany że gdyby pozycja naszego rodaka była zagrożona .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 263,600 obecnie razem ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Głos oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalo1975 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 JESTEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Z drugiej strony Douglas Bader na szali. Fiu,fiu. To byl Kozak. Czytalem kiedyś książkę o jego wyczynach. Facet latal na protezach. Poniżej kolan w obu nogach mial takowe.Dwie ciekawostki o gościu. Mial z protezami lądowanie awaryjne. W czasie lądowania protezy ulegly zniszczeniu. Jakby nogi byly zdrowe, też by je stracil.Niemcy wzięli Go do niewoli, i z szacunku zamówili dla Niego nowe protezy.Tyle pamiętam z przeczytanych książek. Facet na zabawach podobno tak tańczyl, iż nie można bylo zauważyć, że jest kaleką.Na latanie dostal pozwolenie z samego dowództwa RAF-u.Jednakże baderowska legenda nie wystarcza, aby pokonać polskiego pilota. Ci to dopiero cieszyli się estymą i uznaniem.Nie bylo lepszych.I przystojniejszych.Wujek mojej żony byl mechanikiem. O nich się nie pisze dużo, ale to też byli bohaterowie. Łatali Spitfajery nocami, aby na rano można wsiąść i polecieć. Jednym i drugim CZEŚĆ I CHWAŁA! Edytowane 21 Września 2017 przez Novis 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Z tego co pamiętam to niemcy dali wtedy pozwolenie anglikom na lot nad okupowanymi terenami bez ostrzału i zrzut jego protez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Tak bylo.Protezy pochodzily z Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaStCroix Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 +1 ode mnie. Ku chwale ! Napisane sprytnym telefonem przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Już 300 kilo waży. [emoji2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 W jednej z książek Janusza Mejssnera opisane jest poczucie humoru naszych bohaterów.W jednej z kantyn przy lotnisku, nad barem widniał napis "LOTNIKU ALKOHOL TO TWÓJ WRÓG"Polacy dopisali :" Ale POLSKI LOTNIK wroga się nie boi, w mordę wroga"L- jak Lucy lub Żądło Genowefy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 ... '' Nie spodziewaliśmy się aż takiej mobilizacji Polaków – powiedział w rozmowie z Polskim Radiem Peter Devitt, pomysłodawca internetowego plebiscytu na najbardziej zasłużonego pilota Spitfire'a. " http://www.tvp.info/34099474/polski-pilot-ma-juz-ponad-300-tys-glosow-anglicy-zaskoczeni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 https://wpolityce.pl/m/historia/359223-polski-pilot-wygral-plebiscyt-raf-franciszek-kornicki-jestem-zaskoczony-i-nieco-oszolomiony Panowie jestem dumny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Czy to znaczy że ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Czy to znaczy że ...? Robert tu masz https://www.google.pl/search?q=Franciszek+Kornicki&oq=Franciszek+Kornicki&aqs=chrome..69i57j69i60l2&sourceid=chrome&ie=UTF-8 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi