Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance hds7 dziwny problem

sledzix

Pytanie

Witam!

Mam pewien problem ostatnio ze swoją sondą ponieważ gdy ją uruchamiam na wodzie to wcale nie chce skanować dna tak jakby nie czytało przetwornika,natomiast po kilkunastu minutach zaczyna coś tam próbować ale pokazuje głupoty na głębokości 2 m pokazuje głębokość 200 m,80,130 itd i powoli schodzi do prawdziwego pomiaru. Czym moze byc to spowodowane spotkal sie ktos z czymś podobnym?

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wymiana baterii ? Ja mam podpieta pod akumulator na stale wiec to chyba nie to

A jeśli aku słabe?  Co szkodzi sprawdzić - nic nie kosztuje.... Jak pożyczysz lub nawet z uata weźmiesz dobre aku. Chyba, że Kamazem jeździsz - to nie wyciągaj :)

Edytowane przez Dano.
  • Like 1

• 0

Aku jest na bank dobry

Dobra - nie znam się  :)

Czasem proste rozwiązania są najlepsze, ale jak proste masz sprawdzone, to masz prze....ane....

Życzę jak najtańszej usterki  :good:

Edytowane przez Dano.

• 0

uzywasz przy plywaniu kart z mapami ? jesli tak , to one moga zmulac sprzet... przerabialem ten temat. problem jest tylko po stronie tradycyjnego obrazowania czy na ss i di tez wystepuje ? i  jaki soft masz? wersja?

zacznij od resetu , wyjmij karty , i sprawdz, zakrec raz jeszcze przewod od hst

• 0

uzywasz przy plywaniu kart z mapami ? jesli tak , to one moga zmulac sprzet... przerabialem ten temat. problem jest tylko po stronie tradycyjnego obrazowania czy na ss i di tez wystepuje ? i jaki soft masz? wersja?

zacznij od resetu , wyjmij karty , i sprawdz, zakrec raz jeszcze przewod od hst

Tak problem jest na tradycyjnym obrazowaniu jak ina ss

• 0

Bedzie dobrze. W razie draki na wodzie miekki reset. Mi rowniez hds-y zarowno gen 3 jak i carbon plataly figle...nie raz.mialem ochotę cisnąć tym w tataraki.. ..czarne ekrany, komiksy,zawieszanie sie. Przeklamania . To wszystko poprpstu sie czasem zdaza. Szkoda tylko ze w sprzecie za 10k ++