lesnydzik Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Szybkie pytanko: czy farbki olejne malarskie (rozcienczone terpentyną) nadają się do opisywania blanków? (stalówka rapidograf bo te mam)http://allegro.pl/zestaw-farby-olejne-firster-12x12ml-farba-olejna-i5647470463.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koliberek Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Witam Panowie ,potrzebuję porady : chcę zdjąć uchwyt kołowrotka z wędki da się to zrobić nie uszkadzając go , czy trzeba rozciąć.Dzieki za rady ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) wytrzyma spokojnie trochę sie grzeje zerwij naklejkę z tyłu silniczka bo zasłania otwory chłodzenia u mnie już 4 lata smiga i niema lekkoChłodzenie można zrobić z wentylatorka łazienkowego. Ja susze nim neopreny w środku (z butami) i robi jako wentylator (chłodzi silniczek) przy lakierowaniu wędek. Witam Panowie ,potrzebuję porady : chcę zdjąć uchwyt kołowrotka z wędki da się to zrobić nie uszkadzając go , czy trzeba rozciąć.Dzieki za rady ????Da, jak nie potrzebujesz wędki. Obcinasz, wkładasz rozgrzany do czerwoności pręt w blank który został w uchwycie i wyjmujesz. Resztę musisz dopracować rozwiercając, czyszcząc, itd. Bez pręta tez wyczyścisz rozwiercajac ale na wiertarce niebezpiecznie w rękach!!! Tokarka z wolnym obrotami bezpieczniejsza. Edytowane 29 Listopada 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koliberek Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dzięki,znaczy się nie da. Bardziej chodzi o blank niż uchwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dzięki,znaczy się nie da. Bardziej chodzi o blank niż uchwytnieraz się da np ,polewając wrzątkiem , ale to trzeba robić z wyczuciem , aby nie ukręcić blanku , a jak uchwyt ni jaki , nóż do tapet i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnydzik Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Kurde a nie można otworzyć swojego wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Kurde a nie można otworzyć swojego wątku?Nie denerwuj się, niedługo w wątku będziesz miał sandacze, łosie i zdjęcia z ładnymi dupami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnydzik Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dziś z nudów wytoczyłem rolki, uzbroiłem je w gumowe oringi i łożyska. Zaraz jadę po mikrofale. W pn powinna dojść paczka z brc. Germina doszła, jest cięższa niż myślałem i bardziej się nada na szczupaka z łódki niż na okonia. Więc chyba i tak bedę musiał zakupić nowy blank:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnydzik Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Silnik jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 I jak tam postepy w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnydzik Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Znowu w delegacji (zwykle trwają 2 do 3tyg) i czekam aż przyjdą komponenty zamówione z chin. Germina "bis 10g" nie nada się na okoniówke, raczej na szczupaka będzie. Jest ciężka i sztywna. Więc okoniówke pewnie bede robił na nowym blanku. W przerwie świątecznej dokończę maszyne i może poćwiczę coś. Jak już pisałem moje działania przez charakter pracy będą mocno rozciągnięte w czasie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Nie ma problemu, zmienilem Tobie taga watku na autorski. Wiec jak zdecydujesz sie budowac nastepna wedke, posty wstawiaj tutaj, najwyzej zmieni sie tytul watku na jaki chcesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnydzik Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Dziś chwila wolnego to podziałałem na warsztacie. Zostało zrobić podstawę i ramiona do montowania trzeciej rolki. Jak najlepiej zrobić podstawę? Myślałem 1 część podstawy z silniczkiem i szynami zrobić np 1m a pod dwie pozostałe podpórki zrobić podstawki np 20x20cm które będzie można postawić wg potrzeby. Doszły też nici z chin i jeden set przelotek.Ta chińska nić się nada? W opisie było że to do RB, wygląda jak nylonowa nić owinięta błyszczącą mikro wstążką. Obrałem kij z rękojeści i przelotek. Z rękojeści odzyskałem 16cm orginalnego korka. Po przelotkach został mi jakiś twardy klej którego ciężko się pozbyć. Jakieś patenty na to macie? jak delikatnie jadę ostrzem wzdłuż to mam wrażenie że uszkadzam włókna. Grzanie go nie zmiękcza. No i pękł mi element łącznika. O dziwo od razu po podgrzaniu zapalniczką, po tym zszedł łatwo. Myślę że po dobrym wklejeniu i tak nie puści. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez lesnydzik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi