Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w wyborze wedki.

djpablox

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę do posiadaczy tego sportfisha. Czy mógłby ktoś wstawić fotki ugięcia tego kija,jak ktoś jednak ma tą wersję 270 to też jak najbardziej. Jeśli możecie to 2 a najlepiej 3 . Małe, średnie i pełne ugięcie. Jesli dacie radę to pod tym samym kątem. Bardzo proszę :unsure: .

Edit. Jeszcze gdyby ktoś mógł zmierzyć średnicę blanku w najniższym możliwym miejscu przed fore i przed samą szczytówką.

Czy te patyki będą się ładować pod wobkami boleniowymi i sandaczowymi ,mam na myśli JAZ 12g i np Husky Jerk 10 cm.Jeśli tak to który polecacie do wobków. :D

Wiem ,że wyżej padło już pytanie ,ale odpowiedzi nie jednoznaczne .Nie chcę kolejnego patyka typowo do gum.Miałem zamiar coś zbroić pod wieczorowe i nocne sandacze ewentualnie bolenia.Ale kijek nie będzie eksploatowany dość często, a propozycja cenowa wydaje się kusząca.

Pozdrawiam

Rafał

Czy te patyki będą się ładować pod wobkami boleniowymi i sandaczowymi ,mam na myśli JAZ 12g i np Husky Jerk 10 cm.Jeśli tak to który polecacie do wobków. :D

Wiem ,że wyżej padło już pytanie ,ale odpowiedzi nie jednoznaczne .Nie chcę kolejnego patyka typowo do gum.Miałem zamiar coś zbroić pod wieczorowe i nocne sandacze ewentualnie bolenia.Ale kijek nie będzie eksploatowany dość często, a propozycja cenowa wydaje się kusząca.

Pozdrawiam

Rafał

RAfik zaloz ze kij tak rozsadnie sie laduje od tych 10g... 12g uklejka Jacka bedzie juz w miare ok. co do huskyjerk'a to wobek ejst dosc specyficzny i potrafi platac figle pieeeeeknie koziolkujac :D

No właśnie :unsure: I mam dylemat bo mimo iż przestawiłem na kasta ciężkie kije,głównie pod gumy czy z brzegu czy z łódki,to właśnie o te nieloty mi chodzi.Ładnie ładował sie starszy Avid do 35g,w spinie ,rzucałem nawet rapalą oryginal 7cm.Pod gumy na Wisłę mam w Caście Phenixa 7'9, ale kiedy nadchodzą ciemności i tszeba użyć wobka ten jest za sztywny.Ukleję Jaza obleci bo to pocisk ale głównie chodzi ote co koziołkują :mellow:

Cena Marsa kusi, ale jak ma być dłuższą wersją tego co już mam to chyba se odpuszczę .

Pozdro

No właśnie :unsure: I mam dylemat bo mimo iż przestawiłem na kasta ciężkie kije,głównie pod gumy czy z brzegu czy z łódki,to właśnie o te nieloty mi chodzi.Ładnie ładował sie starszy Avid do 35g,w spinie ,rzucałem nawet rapalą oryginal 7cm.Pod gumy na Wisłę mam w Caście Phenixa 7'9, ale kiedy nadchodzą ciemności i tszeba użyć wobka ten jest za sztywny.Ukleję Jaza obleci bo to pocisk ale głównie chodzi ote co koziołkują :mellow:

Cena Marsa kusi, ale jak ma być dłuższą wersją tego co już mam to chyba se odpuszczę .

Pozdro

no ja bym traktowal marsa przede wszystkim jako jedank dosc mocna i daleeeeeeekosiezna armate... jak masz spinna i sie zastanawiasz czy nie wziasc casta to pozostan przy spinnie. bedzie ci latwiej... ;)

Tak, spina to ja miałem i się pozbyłem na rzecz sprzętu castingowego.I teraz brakuje mi patyka właśnie do tych zastosowań.Nie wiem czy zbroić coś w casta ,czy jednak w przypadku nocnego woblerowania wrócić do sprawdzonego sprzętu :unsure:

Mifek ,to ja Dąbek ,tylko jestem u Sylwka na małej szklaneczce i się rozpędziłem widząc odpowiedź. :mellow:

Dzękuję Pawle za zdjęcia, szczególnie to ostanie. Niemniej, wygląda na ledwo obciążony, przydałaby się fotka bardziej konkretnego ugięcia. :D

jak sie dobrze zaprzesz to ugiecie plynnie dojdzie do korka... ale trzeba sie dobrze zaprzec bo kijek trooooooooche mocy ma :D to taka troche ISA904 low budzet ;) jesli chodzi o moc i mozliwosci rzutowe

Niema za co :D

A z tym ugięciem to może bym i się zaparł ale się bałem żeby go nie złamać a tu widzę że się przeliczyłem

Skoro ten kijek taki mocny to mam teraz problem bo myśle jaką linkę do niego dobrać.

Generalnie wole mocniejsze ale się bałem, mam do tego kijaka curado 201E7 i myślałem nad linką 0,20mm - co o tym sądzicie?

isa ma faktycznie 30 lb, ten blank wg opinii jednego ze zbrojarzy m ardzen szklany i tak tez sie zachowuje, gnie sie pod przyneta do pewnego momentu i pozniej nie bardzo. ma na prawde ogromny zapas mocy w dolniku. jak dla mnie zakladanie linki ponizej 20lb jest przesadna oszczednoscia. no chyba ze ktos bedzie celowal w super hiper mega dalekie dystanse wtedy linka ciensza bedzie na ogol zarazem tez bardziej miekka i mozna zrobic taki myk.

Jak mu sie podepnie te 20 gr, lotne to katapultuje. Mozna oczywiscie dopalic i dociagnąć...pollleci dalej. Generalnie jesli nie trzeba jakoś eksztra daleko ciepac, to mozna spokojnie wyorzystać dynamike kija. Nawet tak nieco na leniwca po kilku godzinach machania rzucałem. POdpinałem do niego kilka młynków, z każdym żył w symbiozie No oczywiście pomijam młynki do UL..ale kto wie..

A wyginać mozna..pance konsztrukcion

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...