kmr1 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ja też już mam. Wczoraj dotarł 3,0m. Ładny kijek, cięty i lekki - 210g. Teraz tylko nad wodę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Mam prośbę do posiadaczy tego sportfisha. Czy mógłby ktoś wstawić fotki ugięcia tego kija,jak ktoś jednak ma tą wersję 270 to też jak najbardziej. Jeśli możecie to 2 a najlepiej 3 . Małe, średnie i pełne ugięcie. Jesli dacie radę to pod tym samym kątem. Bardzo proszę . Edit. Jeszcze gdyby ktoś mógł zmierzyć średnicę blanku w najniższym możliwym miejscu przed fore i przed samą szczytówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Jesli bywasz w Zielonej to odezwij sie, mozesz pomacać patyka na zywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Bywasz, bywasz. Tylko kiedy będę, to nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Bywasz, bywasz. Tylko kiedy będę, to nie wiem . spoko - aero i tak wszystko wozi w aucie wiec nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Ta wersja 2,7 by mnie interesowała. Ma ktoś??? Czy od wersji 3 m różni się tylko długością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Czy te patyki będą się ładować pod wobkami boleniowymi i sandaczowymi ,mam na myśli JAZ 12g i np Husky Jerk 10 cm.Jeśli tak to który polecacie do wobków. Wiem ,że wyżej padło już pytanie ,ale odpowiedzi nie jednoznaczne .Nie chcę kolejnego patyka typowo do gum.Miałem zamiar coś zbroić pod wieczorowe i nocne sandacze ewentualnie bolenia.Ale kijek nie będzie eksploatowany dość często, a propozycja cenowa wydaje się kusząca. Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Czy te patyki będą się ładować pod wobkami boleniowymi i sandaczowymi ,mam na myśli JAZ 12g i np Husky Jerk 10 cm.Jeśli tak to który polecacie do wobków. Wiem ,że wyżej padło już pytanie ,ale odpowiedzi nie jednoznaczne .Nie chcę kolejnego patyka typowo do gum.Miałem zamiar coś zbroić pod wieczorowe i nocne sandacze ewentualnie bolenia.Ale kijek nie będzie eksploatowany dość często, a propozycja cenowa wydaje się kusząca. Pozdrawiam Rafał RAfik zaloz ze kij tak rozsadnie sie laduje od tych 10g... 12g uklejka Jacka bedzie juz w miare ok. co do huskyjerk'a to wobek ejst dosc specyficzny i potrafi platac figle pieeeeeknie koziolkujac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 No właśnie I mam dylemat bo mimo iż przestawiłem na kasta ciężkie kije,głównie pod gumy czy z brzegu czy z łódki,to właśnie o te nieloty mi chodzi.Ładnie ładował sie starszy Avid do 35g,w spinie ,rzucałem nawet rapalą oryginal 7cm.Pod gumy na Wisłę mam w Caście Phenixa 7'9, ale kiedy nadchodzą ciemności i tszeba użyć wobka ten jest za sztywny.Ukleję Jaza obleci bo to pocisk ale głównie chodzi ote co koziołkują Cena Marsa kusi, ale jak ma być dłuższą wersją tego co już mam to chyba se odpuszczę . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 No właśnie I mam dylemat bo mimo iż przestawiłem na kasta ciężkie kije,głównie pod gumy czy z brzegu czy z łódki,to właśnie o te nieloty mi chodzi.Ładnie ładował sie starszy Avid do 35g,w spinie ,rzucałem nawet rapalą oryginal 7cm.Pod gumy na Wisłę mam w Caście Phenixa 7'9, ale kiedy nadchodzą ciemności i tszeba użyć wobka ten jest za sztywny.Ukleję Jaza obleci bo to pocisk ale głównie chodzi ote co koziołkują Cena Marsa kusi, ale jak ma być dłuższą wersją tego co już mam to chyba se odpuszczę . Pozdro no ja bym traktowal marsa przede wszystkim jako jedank dosc mocna i daleeeeeeekosiezna armate... jak masz spinna i sie zastanawiasz czy nie wziasc casta to pozostan przy spinnie. bedzie ci latwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Tak, spina to ja miałem i się pozbyłem na rzecz sprzętu castingowego.I teraz brakuje mi patyka właśnie do tych zastosowań.Nie wiem czy zbroić coś w casta ,czy jednak w przypadku nocnego woblerowania wrócić do sprawdzonego sprzętu Mifek ,to ja Dąbek ,tylko jestem u Sylwka na małej szklaneczce i się rozpędziłem widząc odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpablox Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Mam nadzieje że jakieś odzwierciedlenie to da, chociaż to pełne ugięcie raczej nie jest pełna ale wędeczka u mnie za krótko i jeszcze nie wiem na ile mogę próbować. Jest to długość 300 cmPozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Dzękuję Pawle za zdjęcia, szczególnie to ostanie. Niemniej, wygląda na ledwo obciążony, przydałaby się fotka bardziej konkretnego ugięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Dzękuję Pawle za zdjęcia, szczególnie to ostanie. Niemniej, wygląda na ledwo obciążony, przydałaby się fotka bardziej konkretnego ugięcia. jak sie dobrze zaprzesz to ugiecie plynnie dojdzie do korka... ale trzeba sie dobrze zaprzec bo kijek trooooooooche mocy ma to taka troche ISA904 low budzet jesli chodzi o moc i mozliwosci rzutowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 W każdym dojdzie , ale przy pełnym uchuli kęs tajemnicy. ISA904 powiadasz. 30lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpablox Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Niema za co A z tym ugięciem to może bym i się zaparł ale się bałem żeby go nie złamać a tu widzę że się przeliczyłem Skoro ten kijek taki mocny to mam teraz problem bo myśle jaką linkę do niego dobrać.Generalnie wole mocniejsze ale się bałem, mam do tego kijaka curado 201E7 i myślałem nad linką 0,20mm - co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 isa ma faktycznie 30 lb, ten blank wg opinii jednego ze zbrojarzy m ardzen szklany i tak tez sie zachowuje, gnie sie pod przyneta do pewnego momentu i pozniej nie bardzo. ma na prawde ogromny zapas mocy w dolniku. jak dla mnie zakladanie linki ponizej 20lb jest przesadna oszczednoscia. no chyba ze ktos bedzie celowal w super hiper mega dalekie dystanse wtedy linka ciensza bedzie na ogol zarazem tez bardziej miekka i mozna zrobic taki myk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Mifku, czy ten kiedy ten kij kiedy się ładuje, od powiedzmy 20g, to zbiera się i katapultuje, czy trzeba mu dodać od siebie, że się tak wyrażę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpablox Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 To jaką średnice mógłbym celować przy takim zestawie?- ja jestem przyzwyczajony do mm a nie lbs mimo ze próbuje się przestawić Wydaje mi się że pracy przynęt to nie zakłóci a ja będę spokojny co do wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Jak mu sie podepnie te 20 gr, lotne to katapultuje. Mozna oczywiscie dopalic i dociagnąć...pollleci dalej. Generalnie jesli nie trzeba jakoś eksztra daleko ciepac, to mozna spokojnie wyorzystać dynamike kija. Nawet tak nieco na leniwca po kilku godzinach machania rzucałem. POdpinałem do niego kilka młynków, z każdym żył w symbiozie No oczywiście pomijam młynki do UL..ale kto wie..A wyginać mozna..pance konsztrukcion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Jak przyjdzie zamówiony Max Cast 2,7 m. to podam długość do pazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Odswieze temat , bo szukam kijaszka do sandaczowania na wisle. Ktory lepszy bedzie 3.00 czy 2.700 ?? Godski jak Twoje wrazenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi