Mirosław Pieślak Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Krzysiek - mucha całkiem udana. Ogonek i bródka super. Nad tułowiem można by jeszcze popracować, ale jak zerwiesz 10 quilli i zawiążesz 10 much to wejdzie w nawyk (już nie mówię o 50 muchach). Główka ładnie polakierowana i czysto przy oczku. Brawo! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 etherni - chętnie dałbym piątkę, bo quill pięknie położony, ogonek, bródka i profil tułowia super ale... Są dwa ale:- paprochy przy oczku i główka automatem niezbyt ładna. Oczko musi być czyste.- proporcje. Pakunek z pochewką to w Twojej muszce ok. 1/2 całości. Powinno być nie więcej jak 1/3, zwykle coś pomiędzy 1/4 a 1/3 na pakunek/pochewkę a "reszta" na tułów. Ale jak dopracujesz te dwa drobiazgi to piątka murowana. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Tak na szybko ukręcona jeszcze jedna: Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Grzegorz, ogonek to mniej więcej długość tułowia. Tu zrobiłeś trochę za długi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Masz rację. Nie ustrzegłem się kilku błędów[emoji4] Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Myślałem , że dziś sobie trochę pokręcę , a tu się okazało że mam braki materiałowe, bo już wszystkie stosiny zniszczyłem . Trochę za późno wstawiono film.Jeszcze jednego quilla udało się nadludzkim wysiłkiem wygospodarować i go wykorzystać. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 @pisarz, pięknie udało Ci się go wykorzystać . Mucha świetna, nie ma się w zasadzie do czego przyczepić! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Grzegorz78, poprzednia była lepsza . Tak jak Tomek.M napisał, ogonek za długi. Promienie kuropatwy na bródkę za długie, no i nieobcięte końcówki promieni przy główce - na zdjęciu to kłuje w oczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Drugie podejście, tym razem na haku #10, też standardowym, dopiero na fotce widzę, że segmenty quill'a niezbyt równo mi wyszły. Zrobienie w miarę czytelnej fotki komórką przy sztucznym oświetleniu chyba trudniejsze niż samo kręcenie nimfy 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Grzegorz78, poprzednia była lepsza . Tak jak Tomek.M napisał, ogonek za długi. Promienie kuropatwy na bródkę za długie, no i nieobcięte końcówki promieni przy główce - na zdjęciu to kłuje w oczy.Masz absolutną rację. Całe swoje skupienie i wysiłek włożyłem, aby równomiernie nawinąć quill[emoji6] No a później zabrakło pary[emoji4] zrobię jeszcze jedno podejście,- następna będzie igła[emoji2]pozdrawiam. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Czasu jak na lekarstwo...9 miesięczny pomocnik na kolanach. Zbyt chude body do thoraxa.Quill niedbale nawinięty, mało kuropatwy, kręciłem z głowy. Dubbing za mało wyczesany. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 A’propo wyczesywania dubbingu, podlinkuje ktoś jakiś przyrząd?Sorry za off top. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 A’propo wyczesywania dubbingu, podlinkuje ktoś jakiś przyrząd?Sorry za off top. Sent from my iPhone using TapatalkNajprostsze rozwiązanie , to igła albo rzep . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Z rzepem nie pomyslałem[emoji3]Dzięki. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Rzep naklejony na patyczek do lodów używam też szczoteczko do rzęs kupionej w Rossman'ie https://www.google.pl/search?q=rossmann+szczoteczka+do+rz%C4%99s&rlz=1C1AOHY_plPL711PL712&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=PZsrhoE5o7M1lM%253A%252CyYCcDpPRX0-YEM%252C_&usg=__yZCyKqbe4jz_cqekJSKf7nrdo-s%3D&sa=X&ved=0ahUKEwir1L3Uh-zXAhUEOpoKHbm0DRMQ9QEIXTAD#imgrc=PZsrhoE5o7M1lM: 6:36 na filmiku Edytowane 2 Grudnia 2017 przez janusz.walaszewski 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 A’propo wyczesywania dubbingu, podlinkuje ktoś jakiś przyrząd? Sorry za off top. Na filmie będzie pokazane i czesanie i narzędzie. Poproszę o dosłownie jeszcze chwilę cierpliwości bo kończę właśnie składanie filmu do I i II stepu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Rzep, okrągła szczotka do rzęs, igła, paznokcie, szczotka do zębów, szczotki druciane. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Dziękuję Panowie[emoji106]Problem rozwiązany: Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Czasu jak na lekarstwo...9 miesięczny pomocnik na kolanach.Zbyt chude body do thoraxa.Quill niedbale nawinięty, mało kuropatwy, kręciłem z głowy. Dubbing za mało wyczesany. Ezehiel,Nie wiem czy Mirek zaliczy Ci tą muchę... ale to jest tak robaczywe, że aż piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Drugie podejście, tym razem na haku #10, też standardowym, dopiero na fotce widzę, że segmenty quill'a niezbyt równo mi wyszły. Zrobienie w miarę czytelnej fotki komórką przy sztucznym oświetleniu chyba trudniejsze niż samo kręcenie nimfy dun_2.jpgJanusz świetna muszka. Jeżyneczka wyszła Ci jak w ładnej mokrej.Warto trochę muchę podświetlić od dołu. Wystarczy jakąś białą kartkę podstawić i mucha będzie lepiej widoczna. Nie jest to konkurs fotograficzny i widać wszystko co trzeba, ale satysfakcja zawsze może być większa. Edytowane 2 Grudnia 2017 przez Pluszszcz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 mały pomocnik,Ciepła woda prostuje quill 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ja mam dwa, miedzianą szczoteczkę i obustronny rzep ;p 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć Następne podejście. Jest trochę dokładniej. Tym razem bródka chyba z perliczki, ale znów za długa. Ogólnie chyba tak sobie. PozdrawiamSławek Edytowane 3 Grudnia 2017 przez sdd_ 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Proszę bardzo. Jasia Pieślak prezentuje w jaki sposób zrobić muszkę Grey Dun Nymph. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Dzisiejsze podejście. Starałem się, bo to ostatni quill Oto efekt: Pozdrawiam 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi