Skocz do zawartości

Grey Dun Nymph Wariant - EDYCJA II - STEP 1 (#11)

Rekomendowane odpowiedzi

Krzysiek - mucha całkiem udana. Ogonek i bródka super. Nad tułowiem można by jeszcze popracować, ale jak zerwiesz 10 quilli i zawiążesz 10 much to wejdzie w nawyk (już nie mówię o 50 muchach). Główka ładnie polakierowana i czysto przy oczku. Brawo!

• Like 1

etherni - chętnie dałbym piątkę, bo quill pięknie położony, ogonek, bródka i profil tułowia super ale...

Są dwa ale:

- paprochy przy oczku i główka automatem niezbyt ładna. Oczko musi być czyste.

- proporcje. Pakunek z pochewką to w Twojej muszce ok. 1/2 całości. Powinno być nie więcej jak 1/3, zwykle coś pomiędzy 1/4 a 1/3 na pakunek/pochewkę a "reszta" na tułów.

Ale jak dopracujesz te dwa drobiazgi to piątka murowana.

• Like 1

Myślałem , że dziś sobie trochę pokręcę , a tu się okazało że mam braki materiałowe, bo już wszystkie stosiny zniszczyłem :(   . Trochę za późno wstawiono film.omg.gif

Jeszcze jednego quilla udało  się nadludzkim wysiłkiem wygospodarować :D i go wykorzystać.

post-52308-0-34897200-1512221735_thumb.jpg

• Like 9

Drugie podejście, tym razem na haku #10, też standardowym, dopiero na fotce widzę, że segmenty quill'a niezbyt równo mi wyszły. Zrobienie w miarę czytelnej fotki komórką przy sztucznym oświetleniu chyba trudniejsze niż samo kręcenie nimfy  ;)

post-46382-0-01247600-1512238778_thumb.jpg

• Like 7

Grzegorz78, poprzednia była lepsza :).

Tak jak Tomek.M napisał, ogonek za długi. Promienie kuropatwy na bródkę za długie, no i nieobcięte końcówki promieni przy główce - na zdjęciu to kłuje w oczy.

Masz absolutną rację. Całe swoje skupienie i wysiłek włożyłem, aby równomiernie nawinąć quill[emoji6] No a później zabrakło pary[emoji4] zrobię jeszcze jedno podejście,- następna będzie igła[emoji2]

pozdrawiam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Drugie podejście, tym razem na haku #10, też standardowym, dopiero na fotce widzę, że segmenty quill'a niezbyt równo mi wyszły. Zrobienie w miarę czytelnej fotki komórką przy sztucznym oświetleniu chyba trudniejsze niż samo kręcenie nimfy  ;)

attachicon.gif dun_2.jpg

Janusz świetna muszka. Jeżyneczka wyszła Ci jak w ładnej mokrej.

Warto trochę muchę podświetlić od dołu. Wystarczy jakąś białą kartkę podstawić i mucha będzie lepiej widoczna. Nie jest to konkurs fotograficzny i widać wszystko co trzeba, ale satysfakcja zawsze może być większa. :)

Edytowane przez Pluszszcz
  • Like 1

• Dodaj nową pozycję...