Skocz do zawartości

Gummy Minnow (fly) - doświadczenia z materiałem

Paweł nizinny

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, ma ktoś doświadczenie z tym materiałem? Jakieś sugestie co do zrobienia przynęty? Kombinuję z nowymi muszkami na bolenie... Za ok 2 tygodnie będę miał ten materiał, i zacznę robić testowe przynęty, podobne jak na zdjęciu. 

post-46417-0-43431900-1511205725_thumb.jpg

• Like 2

Mam próbowałem i ... wyrzuciłem. Te przynęty ze zdjęcia miały być rewelacyjne na bonefishe. Wzbudziły smiech moich przewodników a ryby je ignorowały. Próbowałem na Piasecznie na pstrągi, ani brania. Praca żadna. Sztywne to jest. Wygląda ok ale nic poza tym. Życzę powodzenia.

Kiedyś wykonałem tego typu imitacje z Sili Skin.

Próbowałem na Belize. Ryby dość szybko poszarpały je zębami (gruppery, lady fish'e).

Wyglądają kozacko, ale nie zakochałem się.

Kto wie, może na bolenie będą ok.

Pewnie. Narazie jestem na etapie filmów instruktażowych... Na okonie też może być kozacko skuteczny. Nie wiem jak z pracą, ale ta transparentność do mnie przemawia....

Na wiosnę powinien być dobry. I na bolki i na ... wszelkie inne.

@tzienkiewicz

Pracę wykonuje trzymający kij. Wiele bardzo dobrych przynęt nie pracuje i są sztywne.

Ja osobiście od min 10 lat lowie pstrągi na bezstresowe a standardowe woblery rzadko zakładam bo maja "nudną" prace. Nie tylko dla mnie ale i dla ryb.

Edytowane przez trout master
  • Like 1

Kilka much zrobiłem tak i odbiłem się zupełnie.

Zero pracy, sporo jebaczki. Na rynku sa tony ciekawszych materiałów - choćby DNA holofusion daje muchy moim zdaniem (a zdaniem ryb też) o niebo przebijające to ustrojstwo.

Spróbuj zmodyfikowac np Albie Whore, myślę że będziesz miał sporo sukcesów z tym wzorem.