Rowino Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Myślę że w Zamościu ta propozycja się przyjmie. Okręg dysponuje Strażnikami którzy są " przypisani " do konkretnego odcinka wymienionego w Zezwoleniu i są WIDOCZNI na wodzie. Zapaliło się również " światełko w tunelu " na przyszłość ponieważ Pan Wiater jest Prezesem Okręgu PZW w Zamościu ale również jest członkiem Zarządu Głównego PZW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Inicjatywa Szczytna.do tego trzeba zwiększyć ilość kontroli i bezwzględne kary. Może przyszłe pokolenie będzie się cieszyć rybnymi wodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Od czegoś trzeba zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Brawo , cieszę się bardzo , raz że czasem wędkuję na tych wodach, dwa że pokazaliście że można....Po prostu , się da ,jak się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ciekawe, czy inne okręgi pójdą w ślad za Zamościem. Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Patrząc po zmianach na 2018 w innych okręgach ..to póki co Zamość jest odosobniony w tej decyzji .. ale kto wie ..może w przyszłym roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Mój okręg jeszcze nie poinformował o zmianach na 2018, dlatego czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Należy pamiętać ,że sami też jesteśmy "straznikami". W rejestrze są nr telefonów do strażników, kilka razy dzwoniłem i zawsze ktoś interweniował. Raz był po 5 minutach.Najgorsze jest to właśnie że takich "etycznych" może być wyjątkowo dużo. Czas pokaże.Taka opłata może przekonać do no kill bardziej niż cokolwiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/56/wiadomosci/160898/pliki/skladki_2018.pdfokoło połowa taniej gdy nie zabiera się ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Obawiam się tylko tego , że w 2018r bedą sami NO KILOWCY ( jak ich nikt nie będzie widział) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Pozytywne wieści szybko się rozchodzą . Brawo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zapaliło się również " światełko w tunelu " na przyszłość ponieważ Pan Wiater jest Prezesem Okręgu PZW w Zamościu ale również jest członkiem Zarządu Głównego PZW Pan Wiater jest członkiem Zarządu Głównego od wielu lat, jeśli dobrze pamiętam to będzie jego trzecia kadencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Obawiam się tylko tego , że w 2018r bedą sami NO KILOWCY ( jak ich nikt nie będzie widział) .Oby nie.Z drugiej jednak strony ci co biorą chyba nie zechcą ryzykować dla kilkudziesieciu złotych wtopy. Jedna ryba, dwie może się udać. A co jak się złapie dużą rybę i trzeba bedzie wypuścić bo swiadkowie widzą i wiedzą że jest opłata no kill, itp.. Wszystko wyjdzie w trakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Super wiadomość, szczególnie, że to moje rodzinne strony Boje sie tylko o tą uczciwość... ciekawe jakie kary przewidziane są dla oszustów? Przydałby się jakiś dodatkowy "bat" w regulaminie, żeby zniechęcić fałszywie oszczędnych. Edytowane 21 Listopada 2017 przez robbertzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Dziwne. Czyżby nakłady na to, żeby ryby były, miały być w jakimkolwiek stopniu mniejsze kiedy się zadeklaruje, że ich nie zabiera? A w wielu przypadkach mniejsze o ponad połowę? Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Może to nowy pomysł na przyciągnięcie wędkarzy z ościennych kół w sąsiednich okręgach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Myślę że to krok w dobrym kierunku chociaż ja wolałbym raczej żeby wprowadzono większą stawkę dla osób deklarujących zabieranie drapieżników.Jak mawia mój kolega :chcesz jeść suchary płacisz niewiele, chcesz jeść delicje płacisz więcej. Edytowane 21 Listopada 2017 przez Darek P 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Jestem z okręgu lubelskiego, przykładowo jeśli opłacę składkę no kill w okręgu Zamość, czy będę mógł łowić normalnie w okręgu lubelskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 A niby dlaczego miałbyś móc?Jak opłacisz w lubelskim, to będziesz mógł łowić w lubelskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 No bo są porozumienia z okręgami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 chodzi o to że ta składka no kill prawdopodobnie nie będzie uprawniała do połowu w innych okręgach PZW z porozumieniami, ale najlepiej zapytać u źródła, czy będąc członkiem koła w PZW Zamość i mając opłacona składkę no kill ma się uprawnienia do korzystania z porozumień, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Ok dzwoniłem do okręgu Zamość, pani powiedziała że jeszcze nic nie jest wiadomo, muszą się teraz okręgi dogadać. Edytowane 22 Listopada 2017 przez tebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Super sprawa ogólnie, jedyna obawa to nagły duży przyrost no-killowców, ale podobno w Zamościu kontrola to nie jest rzadkość. Ja na Mazowszu w tym roku miałem jedną, więc taki przepis to byłaby po prostu zniżka dla mięsiarzy. A propos to interesuje mnie jak okręg zamierza rozwiązać jedną sprawę. Załóżmy, że ktoś jest uczciwym no-killowcem i ma opłaconą tę składkę, ale jak dobrze wiemy niestety od święta zdarza się, że ryba tak łyknie, albo tak niefortunnie się zatnie, że będzie niestety nie do odratowania. I co wtedy taki wędkarz ma zrobić? Zabierając rybę łamie prawo, a "wypuszczając" w praktyce wrzuca poł-żywe zwierzę do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi