cyta73032 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Witam serdecznie kolegow chcial bym uzyskac jak najwiecej na temat w/w blanku a dokladnie jak sprawa ma sie z woblerami w nurcie (wielkosc i ciezar) z tego co zaowazylem blank ma spore powodzenie u pstragarzy wiec napewo informacje beda trafne. Dzidkuje pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Cześć , tak się składa że właśnie mam taki blank u siebie, już przecięty, przygotowany do wklejenia spigotu , tak by zrobić z niego dwóskład.Ja łowię jego delikatniejszym bratem - SPG780 , przedłużonym do 210 cm , super łowi się jigami, gumkami w przedziale 1 do 4 g , wobki trochę gorzej , tzn przy prowadzeniu z prądem jakieś niewielkie , niezbyt agresywnie pracujące jak najbardziej , pod prąd łowię na kleniowe jajcarze 1.5 -2.5 cm , agresywnie pracujące, ale to w delikatnym nurcie.SPG 781 jest o oczko mocniejszy , ale z grubsza podobna charakterystyka..Na pewno nie jest to wędka pod woblery , jigi i gumy to jego pstrągowy żywioł.Dla mnie tewelacyjne jest to , że ten blank chyba nigdy się nie "kończy" Zawsze może się jeszcze bardziej ugiąć, jeszcze bardziej amortyzować , ryby nie spadają - ja uwielbiam tego szklaczka. Edytowane 21 Listopada 2017 przez Tomek Wielgus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 http://jerkbait.pl/topic/11798-spg780-pomoc/http://jerkbait.pl/topic/70454-szklany-blank-pod-pstr%C4%85ga/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Tomek, czy kijek mozna jakkolwiek porównać do parabellum do 7 g? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Cześć , tak się składa że właśnie mam taki blank u siebie, już przecięty, przygotowany do wklejenia spigotu , tak by zrobić z niego dwóskład.Ja łowię jego delikatniejszym bratem - SPG780 , przedłużonym do 210 cm , super łowi się jigami, gumkami w przedziale 1 do 4 g , wobki trochę gorzej , tzn przy prowadzeniu z prądem jakieś niewielkie , niezbyt agresywnie pracujące jak najbardziej , pod prąd łowię na kleniowe jajcarze 1.5 -2.5 cm , agresywnie pracujące, ale to w delikatnym nurcie.SPG 781 jest o oczko mocniejszy , ale z grubsza podobna charakterystyka..Na pewno nie jest to wędka pod woblery , jigi i gumy to jego pstrągowy żywioł.Dla mnie tewelacyjne jest to , że ten blank chyba nigdy się nie "kończy" Zawsze może się jeszcze bardziej ugiąć, jeszcze bardziej amortyzować , ryby nie spadają - ja uwielbiam tego szklaczka. A ja się wyłamię i powiem, że woblerami też łowię . Fakt, że niewielkim rozmiarem bo raczej do 4 cm i o niezbyt agresywnej pracy, ale jednak to wobler.781 szybszy niż 782, ale mocne są wszystkie, idziesz na łowisko, kosisz pokrzywy i łowisz.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Tomek, czy kijek mozna jakkolwiek porównać do parabellum do 7 g?Jeśli to do mnie pytanie , to nie mam zielonego pojęcia, nie miałem nigdy parabellum do 7 g w ręce... Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi