Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Panowie, jaką rasę koguta najlepiej kupić na kapki? Mówię o rynku polskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Chcesz hodować koguta czy kupić truchło? Kiedyś przypadkiem zdobyłem padłego koguta rasy feniks, piórka całkiem ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Krzysiek,Jakość tych naszych będzie taka sama albo i gorsza jak indyjskich.A jak policzysz koszt zakupu kuraka, jego utrzymanie, znalezienie sposobu na bezstresowe i bezbolesne pozyskanie piór ( jako przeciw wagę można uwzględnić tylko pyszny rosół i pieczone udko) - to za cenę domowych piór będziesz miał komplet indyjskich kapek we wszystkich kolorach z palety windowsa. Na fff - ( zanim zrobiłeś się tam bardzo aktywny ) ..była dyskusja na ten temat i w żaden sposób się to nie spinało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Kurki chce hodować na jajeczka, a kapki przy okazji. Tu nie o ekonomię idzie a o satysfakcję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Na jajka polecam zielononóżki, na kapki feniksy, czubatki lub sussex Wydaje mi się, że w naszych warunkach dadzą radę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Na jajka kup sobie strusia, a kapki są dość tanie u Gawlika. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Siodłowe feniksa robią wrażenie :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Pomyśl jeszcze o liliputach, ma wspaniałe piórka szyjne na jeżynki.Tylko ten mały bojownik napierdziela z reguły tego dużego koguta . Edytowane 23 Listopada 2017 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Znam liliputy, kiedyś mój tata hodował je w wolierze we Wrocławiu. W technikum i na studiach kilka kogutów dla mamy na rosół pozyskałem. Jeżynki były mniej więcej jakości indyjskiej kapki klasy A. Najważniejsze jednak było w nich to, że wiązałem je stosunkowo na świeżo i stosina nie łamała się podczas nawijania na haczyk. Teraz jak coś kupię to pewnie feniksa. Z ras, które wymienił Wojtek, feniksy wyglądają dla mnie najciekawiej. Te siodła to wyglądają jak w jakimś Metzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Życzę jak najdłuższych piór! Czekamy na relację z hodowli i pozyskiwania kapek Edytowane 23 Listopada 2017 przez Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Spokojnie, muszę wolierę zbudować. Ale powiem Ci szczerze, że gdybyś mi nie powiedział o tym feniksie, to bym nie miał motywacji jej budować. Dziękuję!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Proszę bardzo Wolierę dla feniksów musisz dobrze zabezpieczyć przed lisami i kunami, najlepiej wkopać na metr w ziemię siatkę gumowaną. Przez te swoje piękne piórka feniksy niezbyt szybko uciekają Sam zamierzam zainwestować w sebrytki, zwyczajnie mi się podoba idea żeby malutkie stadko takich kurek grzebało w ziemi gdzieś pod płotem Edytowane 23 Listopada 2017 przez Bułka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 miałem kiedyś takie http://www.ptakiozdobne.pl/320_Kura_jedwabista.html fajne były:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 A można kogutowi golić siodło i kapkę żeby dalej żył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Pewnie można ale co to dla niego będzie za życie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Pochowaj wszystkie sznurki w okolicy ,bo ci się kogut targnie na życie po takim zabiegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Ja swojego regularnie podskubuję , ale pamiętaj po troszeczku,bo łysy kogut traci poważanie w zagrodzie! Edytowane 24 Listopada 2017 przez cyprys19 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Kogut po ciężkiej nocy i skubaniu przez muszkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Ja swojego regularnie podskubuję , ale pamiętaj po troszeczku,bo łysy kogut traci poważanie w zagrodzie!To ten Twój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Wsparcie psychologiczne nie jest mu przypadkiem potrzebne... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 To ten Twój? Nie Piotruś-mój jest ozdobny,a ten to jakiś wyścigowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Twój w takim razie musi być ozdobno-wyścigowy. Jak dościgniesz to ozdabia ownery hehehe 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi