skiner Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) kurcze czegoś możne nie doczytałem odniosłem się:"Nie reagują na dotyk na tym padzie i na przyciski"a nie doczytałem, ze jeszcze coś się "skrzyczało" jak jest Ciemny to nie ma już wyjścia - serwis, samemu nie ma co grzebać można tylko pogorszyć sprawę- a jesli jest gwarancja to nie ma się nad czym nawet zastanawiać, Edytowane 15 Listopada 2012 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Ewentualnie można samemu próbować oczyścić/sprawdzić styki po wyjęciu baterii, może któryś się przygiął, zabrudził etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) Ewentualnie można samemu próbować oczyścić/sprawdzić styki po wyjęciu baterii, może któryś się przygiął, zabrudził etc. pytanie tylko czy zasilacz nie byl wymieniany? i czy jest teraz oryginał?często bywa tak ze pada tez gniazdo zasilania (włóż wtyczkę delikatnie poruszaj czy nie ma luzów i czy nie włącza się ładowanie baterii), a najczęściej przy niedziałającej baterii to pada układ zasilania na płycie (bateria jest ok) długo sobie możemy gdybać przybrudzone blaszki, obstawiam ewentualnie na samym końcu tych możliwości sa lapki np. Dell gdzie w biosie widać jaki jest stan baterii i czy zasilacz jest odpowiedni Edytowane 15 Listopada 2012 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Zasilacz i baterią są oryginalne, druga bateria z serwisu tez nie ładuje się cóż.. serwis aaa mam odsyłać im ta drugą baterię? Typek na infoliniii powiedział bym pierwszą zutylizował we własnym zakresie, a wychodzi na to że to nie wina baterii i obie są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) @michciobateria zachowaj,pożycz od kogoś zasilacz albo poproś gdzieś w serwisie/sklepie aby Ci pożyczyli/podłaczyli zasilacz tylko do sprawdzeniadell ma w większości uniwersalne gniazdo zasilania (przynajmniej te nowe modele różnią się tylko mocą ale to przy wyłączonym lapku i samym ładowaniu baterii nie ma znaczenia) , z tego co widzę na foto to Twoja bateria nie posiada -własnego testu w postaci świecących sie diod, pełen luz Dell daje 3 lata gwarancji i raczej nie robią problemów PSewentualnie: włóż wtyczkę i delikatnie poruszaj czy nie ma luzów i czy nie włącza się przy ruszaniu ładowanie baterii Edytowane 15 Listopada 2012 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 niestety nic z tych rzeczy, muszę go zapakować i sruu do Stolicy kurierem. Dam znać jak naprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam Odkopuję temat gdyż mam problem z PC'tempo odpaleniu piknie kilkanaście razy i wskakuje do BIOS'a, resetowałem kilka razy - bez zmian,więcej nic nie ruszałem bo taki ze mnie informatyk jak z koziej ... spotkaliście się z takim problemem, macie pomysł jak odpalić tego złoma?(okienko wygląda niemal kropka w kropkę tak: http://obrazki.elektroda.net/41_1275871079.jpg)Z góry dzięki,Pozdrawiam,Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Moze uda sie zaradzic, kwestia tego ile razy piknie i w jakich odstępach czasu. Generalnie sygnaly dźwiękowe są przypisane do konkretnych błędów. Zalezy to oczywiście od modelu plyty i biosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 szybkie, krótkie dźwięki, ze 25 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 A model plyty? To lapek czy stacjonarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) stacjonarny, modelu płyty nie pamiętam, mam go już z 6 lat i od 2 lat służył jako internetowy szperacz, nie miałem z nim ostatnio żadnych problemów, wczoraj wyłączył się jak gdyby nigdy nicEdit: Wyłączał się i startował jak gdyby nigdy nic od czerwca Edytowane 27 Lutego 2014 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Wyłączył czy wystartował. Podejrzewam pamiec ram, zaraz napisze co i jak, tylko robote musze dokonczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 stacjonarny, modelu płyty nie pamiętam, mam go już z 6 lat i od 2 lat służył jako internetowy szperacz, nie miałem z nim ostatnio żadnych problemów, wczoraj wyłączył się jak gdyby nigdy nicEeee raczej na bank zasilacz się spalił, jakby była wina ram-u to by się restartował co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Jakby zjarał się zasilacz to bu nie odpalił, a kolega napisał, że mu startuje. Edytowane 27 Lutego 2014 przez umarlypoeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Przepraszam za błędy, ale z telefonu piszę i nie wszystko wylapie. Moja propozycja to przeczyscic kosci ram, jesli nie wiesz jak, to odezwij się na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Około 25 razy oznaczałoby więcej niż jedną awarię. Jeśli to jednolite krótkie sygnały a nie np. 2+1 lub coś w podobie to obstawiałbym procka oraz sumę kontrolną biosu może coś jeszcze, oczywiście jeśli to bios ami, a sądząc po około 25 krótkich sygnałach najprawdopodobniej tak. Znając życie, nie otwierany i nie czyszczony od 6 lat, słaby standartowy cooler procka w połączeniu z kilogramem kurzu, który PC umiejętnie zbiera z otoczenia w końcu przegrzał się procek i może coś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Wczoraj przed snem wpadłem na ten wątek -> http://peb.pl/archiw...-bios-cmos.htmlpomyślałem że to głupie ale nie zaszkodzi spróbować, odłączyłem klawiaturę i jak ręką odjął,wpinam gdy już załaduje się windows i wszystko śmiga,jeszcze dzisiaj lub jutro wyskoczę po nową klawiaturę i zdaje się był by to koniec problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Haha dobre, zawiesił się klawisz jako włączony i stąd tyle sygnałów, nie mogłem właśnie skminić czemu tak dużo Wystarczyłoby pewnie powyjmować klawisze i przeczyścić dokładnie, ale dla pewności i świętego spokoju wymiana nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi