BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Adam, to dokładnie ta Daiwa. Szpulkę oryginalną, głęboką wyszukał mi Adrian @Andan.Weszło mi na nią 120m plecionki 33Lb (czarna SG opisana 0,22) Edytowane 8 Lutego 2020 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Cześć.Rozbierałem Abu revo premier,podczas zdejmowania pokrywy wypadła mi tulejka od łożyska jednokierunkowego,teraz mam problem jak ją włożyć,bo ma rowki zjednej strony.Teraz nie wiem, czy te rowki mają być od strony zębatki,czy od strony korbki.Za odpowiedź dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezcez7 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Cześć.Rozbierałem Abu revo premier,podczas zdejmowania pokrywy wypadła mi tulejka od łożyska jednokierunkowego,teraz mam problem jak ją włożyć,bo ma rowki zjednej strony.Teraz nie wiem, czy te rowki mają być od strony zębatki,czy od strony korbki.Za odpowiedź dziękuje. IMG_20200215_092434.jpgRowki mają być od strony korbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Rowki mają być od strony korbki.Bardzo dziękuje Ci za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Nie wiem jak w innych, ale Revo 4X ma bardzo lichy przycisk sprzęgła. Bardzo elastyczny, wygina się i przekasza podczas załączania. Kompletna porażka. Poza tym bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Czy któryś z posiadaczy abu revo beast podpowie jak wstępnie ustawić multik?Lub wytłumaczy za co odpowiadają dokładnie wszystkie hamulce?Hamulec walki wiadomo, docisk szpuli też wiem jak ustawić. Ale o co chodzi z tymi hamulcami po prawej stronie, jest pokrętło a po otwarciu dodatkowo jakieś piny. Ktoś może wytłumaczyć mi łopatologicznie o co chodzi? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 3 bloczki wlacz na zewnatrz magnetyk na maksa i schodz do minimum jak ci sie nie bedzie platac .po dniu lowienia jak bedzie ok zmien na 2 bloczki magnetyk na maksa i schodz do minimum .jak bardzo wieje wlacz wiecej bloczkow . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Dzięki, chciałbym też dowiedzieć się za co odpowiadają dokładnie te hamulce i po co są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Powoli i od początku. Nie wiemy czy kolega wie co to znaczy włącz/wyłącz bloczki?Czyli: po otwarciu polika masz bok szpulki z sześcioma pinami czyli bloczkami. działają na zatrzask. Paznokciem można je z dość dużą siłą przesunąć na zewnątrz lub do wewnątrz szpulki. To hamulec odśrodkowy. Bloczki na zewnątrz zwiększają hamowanie/zmniejszają prędkość obrotowa szpulki. Czym więcej ustawisz na zewnątrz tym większa siła hamowania. Na początek ustaw 3 na zewnątrz jak proponuje kolega powyżej. Traktuj to jako wstępne, wyjściowe ustawienie. Po zamknięciu polika masz hamulec magnetyczny. Nim możesz szybko i precyzyjnie ustawiać hamowanie szpulki w zależności od wagi i lotności przynęty oraz warunków wietrznych. Jak przy rzucie linka zbyt silnie puchnie albo tworzą się brody ustawiaj magnetyk bliżej maxa. Jak skończy ci się zakres magnetyka, możesz włączyć czwarty bloczek odśrodkowy lub jak czujesz się pewnie i są warunki, wyłącz kolejny bloczek i kombinuj magnetykiem (masz to opisane powyżej przez @jacob1993 Edytowane 19 Marca 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Za hamowanie szpuli .odsrodkowy za poczatek rzutu zeby szpula nie rozpedzila sie za szybko i magnetyk aby rownomiernie hamowal podczas wysnowania sie linki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Dzięki koledzy, trochę dużo tych kombinacji, mogli to trochę bardziej uprościć. Przynajmniej wiem już o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Chodzi o model revo 4 beast 41 lh? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Dzięki koledzy, trochę dużo tych kombinacji, mogli to trochę bardziej uprościć. Przynajmniej wiem już o co chodzi.po moich testach a mam niewielkie doswiadczenie w cascie mysle ze da sie tym kolowrotkiem rzucac duza lotna przyneta majac wylaczone hamulce calkowicie .jak chcesz prostszy kolowrotek to kup c4 tam jest tylko odsrodkowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Chodzi o model revo 4 beast 41 lh? IMG_2399.jpg Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak dokładnie mam ten sam model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Witam, czy ktoś z was orientuje się czy w abu revo 4- S można zmienić szpule na lżejszą tak by zakres przynęt było powiedzmy 5-20 lub 10- 30 g ?Planuje złożyć 3 zestaw, a z racji że obecne abu zamieniam na tatule, chciałbym ją wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Cześć. Revo IKE da radę w solance połowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj kurier dostarczył mi nowego revo x i tu pytanie ma Jaxona greey strema od 20 do 65 g ,chciałbym zmienić kija na coś lepszego pod tego multika ,co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janir Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Po pierwsze chciałbym się przywitać na forum. Witam serdecznie. Pozwoliłem sobie podpiąć się pod ten temat gdyż mam mały dylemat, mianowicie: Jako zapalony spinningowiec postanowiłem w tym sezonie spróbować castingu. Padło na kijek Westin W3 Powercast-T 40-120g i jakiś multik z Abu.. I teraz nie wiem czy wybrać Abu Toro 51lh czy dołożyć trochę i wziąść Abu Revo Beast 41X . Multik będzie tylko i wyłącznie do łowienia szczupłych w granicach 70-110 cm na szkockich jeziorkach i pod przynęty(80% to gumy) 70-100g (do lżejszego łowienie pozostanę przy moich spiningach) . Średnio mogę oszacować że multik musi przeżyć jakieś 20h rzucania miesięcznie. Jako że w temacie castingu jestem kompletnie zielony , proszę was, kolegów po kiju o pomoc, bo przez ostanie 3 dni czytałem forum i już mam taki mętlik w głowie, że masakra.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Na giełdzie wystawiał beasta 41 nie dawno kolega @dzinek jak dobrze pamietam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janir Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 WIdziałem, ale jednak wezmę w sklepie bo mam bon 300zł do wykorzystania tak czy tak . Tylko nie wiem czy jest sens dopłacać do Revo beast czy Toro by w zupłności wystarczył pod szczupłe. Doradźcie coś panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Abu Garcia Revo LTX-L SHSCzy ktoś łowi może tym modelem?Jak to pracuje? Szukam pod sandacza .Zastosowanie to 8-30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Widziałeś szpulkę i jej pojemność w tym multiku? To na jaka plecionkę chcesz łowić sandacze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 To odpowiem na twoje pytanie : Nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 O którym konkretnie modelu ltx piszecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi