meps Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 A liczyłem że chociaż jeden napiszę w stylu ,, spokojnie da radę, nie masz co się martwić " Do maja jeszcze ponad miesiąc, damy radę ale chyba zamówię już tym razem na adres kumpla 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Mepps, przy tej gramaturze radzę zastosować coś w wielkości 300. Może Curado 301? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Lexa 300 HD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Ta wielkość 300 to też chyba taka umowna jest i każda marka sobie. Super Duty 300 jest podobny lub ciut mniejszy od revo beasta, Tatula 300 ma praktycznie taką samą pojemność szpuli co revo beast. Zostało pofatygować się do sklepu i pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Może to:https://www.olx.pl/d/oferta/multiplikator-wedkarski-abu-garcia-revo-ambassadeur-toro-vinch-61-CID767-IDTOl8j.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=6Nie znam sprzedawcy. Edytowane 26 Marca 2023 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Do rzucania ok 200g to już przesada jeśli chodzi o wagę, gabaryty i pojemność szpuli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Do rzucania ok 200g to już przesada jeśli chodzi o wagę, gabaryty i pojemność szpuliTak też przez chwilę pomyślałem, a taka Lexa 300 HD waży tylko 300g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Panowie, trochę odbiliśmy od tematu wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 ... Piotrze, a ja rzucam swoją Bestią i nie zgodzę się z Tobą co do odległości rzutowych. odpowiednie ustawienia. Hamulec prawie wyzerowany i lata zestaw, oczywiście przy ,,lotniejszych" gumach. Co do reszty to celnie opisałeś, jest to za mały rozmiar do 150 g +.Fajnie leży w dłoni. Prosiłbym taki o jedno ,,oczko" wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 (edytowane) Ja mam mała bestie 3 sezony teraz będzie czwarty 2 sezony latalyaz niego często plotka. Savage 200g oraz trout 180g i perch 145g oprócz tego że łożyska zaczęły mocno szumieć wymienione na Evo nie zauważyłem żadnego zużycie w sensie luzów w kołowrotków itp .Na ten sezon kupiłem większą bestie właśnie do łowienia 150-450g .Ja bym nią rzucał 200g nic się nie powinno stać moim zdaniem aczkolwiek jeśli miał bym wybierać multik pod takie przynęty kupił bym większy . Edytowane 30 Marca 2023 przez jacob1993 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Słyszałem coś takiego że bardziej destrukcyjną jest skupiona masa zarówno dla kijów jak i muktikow w sensie większym obciążeniem jest ciężarek lub jerk 150g niż guma bez obciążenia 150g .Też myślę że mocniej przekładnie obciążają woblery sdr np sumowe o masie 70g w nurcie lub wielki spinnerbait niż cięższe swimbaity .Ja bym rzucał ta mala bestia najwyżej łożyska kupisz jak padną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownikcasta123 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 a jak sie tranx 301 sprawuje z przynetami 150-200? podejrzewam ze dobrze heheBardzo ciekawy wniosek o odleglosci rzutu, natomiast mysle ze decydujace znaczenie ma tutaj ustawienie hamulca i jak ktos napidal "lotnosc" przynetyja uzywam bestii 51 i nie ma szans na bardzo daleki rzut np shadteezem 27 czy to mniejszym czy wiekszym mlynkiem, tak mi sie zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Używał ktoś z Was może już Revo X 5 generacji? Jak się ma w porównaniu do zachwalanej 4? Można je wyrwać w okolicy 400 zł i zastanawiam się nad jego zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 5 nie ma przypadkiem plastikowej ramy? Mam 4 iksa 1:5.4. Static magnetic. Cudów nie ma, ale przyp.... też się nie ma za bardzo do czego. Jako ciekawostkę napisze że aloym piscifuna działa identycznie a kosztuje że dobrą flaszkę mniej. W 5 generacji chyba tylko sx doznał upgreadu i ma hamulec rzutowy taki jak stx 4 gen. 4 generacja sx to hybryda magnetyka z odśrodkowcem. Stx 4 gen to czysty odśrodkowiec i przynajmniej mój egz. Działa ok. Nie pizga tak daleko jak curado mgl 151, albo nawet 201k ale jest dużo sympatyczniejsze w kręceniu niż x i sx. Podsumowując moje wypociny. Jeśli małe tanie abu to brałbym 4 gen. Stx albo aloym zamiast nowego x. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi