Skocz do zawartości

ABU Revo 2018 (gen. 4) - opinie

mariobros

Rekomendowane odpowiedzi

... Piotrze, a ja rzucam swoją Bestią i nie zgodzę się z Tobą co do odległości rzutowych. odpowiednie ustawienia. Hamulec prawie wyzerowany i lata zestaw, oczywiście przy ,,lotniejszych" gumach. Co do reszty to celnie opisałeś, jest to za mały rozmiar do 150 g +.

Fajnie leży w dłoni. Prosiłbym taki o jedno ,,oczko" wyżej.

Ja mam mała bestie 3 sezony teraz będzie czwarty 2 sezony latalyaz niego często plotka. Savage 200g oraz trout 180g i perch 145g oprócz tego że łożyska zaczęły mocno szumieć wymienione na Evo nie zauważyłem żadnego zużycie w sensie luzów w kołowrotków itp .

Na ten sezon kupiłem większą bestie właśnie do łowienia 150-450g .

Ja bym nią rzucał 200g nic się nie powinno stać moim zdaniem aczkolwiek jeśli miał bym wybierać multik pod takie przynęty kupił bym większy .

Edytowane przez jacob1993
  • Like 1

Słyszałem coś takiego że bardziej destrukcyjną jest skupiona masa zarówno dla kijów jak i muktikow w sensie większym obciążeniem jest ciężarek lub jerk 150g niż guma bez obciążenia 150g .

Też myślę że mocniej przekładnie obciążają woblery sdr np sumowe o masie 70g w nurcie lub wielki spinnerbait niż cięższe swimbaity .

Ja bym rzucał ta mala bestia najwyżej łożyska kupisz jak padną

• 3 tygodnie później...

a jak sie tranx 301 sprawuje z przynetami 150-200? podejrzewam ze dobrze hehe

Bardzo ciekawy wniosek o odleglosci rzutu, natomiast mysle ze decydujace znaczenie ma tutaj ustawienie hamulca i jak ktos napidal "lotnosc" przynety

ja uzywam bestii 51 i nie ma szans na bardzo daleki rzut np shadteezem 27 czy to mniejszym czy wiekszym mlynkiem, tak mi sie zdaje

• 6 miesięcy temu...

5 nie ma przypadkiem plastikowej ramy? Mam 4 iksa 1:5.4. Static magnetic. Cudów nie ma, ale przyp.... też się nie ma za bardzo do czego. Jako ciekawostkę napisze że aloym piscifuna działa identycznie a kosztuje że dobrą flaszkę mniej. W 5 generacji chyba tylko sx doznał upgreadu i ma hamulec rzutowy taki jak stx 4 gen. 4 generacja sx to hybryda magnetyka z odśrodkowcem. Stx 4 gen to czysty odśrodkowiec i przynajmniej mój egz. Działa ok. Nie pizga tak daleko jak curado mgl 151, albo nawet 201k ale jest dużo sympatyczniejsze w kręceniu niż x i sx. Podsumowując moje wypociny. Jeśli małe tanie abu to brałbym 4 gen. Stx albo aloym zamiast nowego x. Pz