IntruZ9 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Panowie, czy revo x i revo premier sa tej samej wielkości? To ta sama buda? Myślę nad premierem gen 4,trafił mi się w fajnej cenie na prawa rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Kiedyś, lata temu Revo Premier był najwyższym modelem w serii Revo. Teraz wprowadzili wiele nowych modeli. Nowego Premiera w łapie nie miałem, ale jego wielkość będzie zapewne zbliżona do Revo X.. Nigdy nie wyglądał na wielkoluda. Zawsze solidniejsze wrażenie robił na mnie np. SX. ( Bo był czarny?). Teraz wszystko jest zamiksowane. Nie wiem, czy nowe modele kontynuują stare tradycje.Po cenie na pewno tak. Starego Premiera ceniło się za min to, iż był to jedyny model z serii Revo, do którego można było kupić lekką szpulkę Availa. Jednego dnia mogłeś jechać na szczupaka, a drugiego, po zmianie szpuli na okonia bądź pstrąga. Dzisiaj jest inaczej, i tym samym jest więcej dylematów z tym związanych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Powiedzcie mi jak ma się takie abu np. do curado K? (Jakość wykonania, właściwości rzutowe.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Posiadam oba + shimano citica 201 hg i jako ciekawostka napisze najlepiej rzuca mi się właśnie citika, choć to wszystko zależy od zintegrowania z kijem. Jeśli chodzi o budowę to się nie wypowiem, za krótko je mam jeszcze nie smarowałem.Jeśli ja miałbym kupować abu czy shimano to zdecydowanie to drugie nawet citce a curado na duży +.Dodam jeszcze ile ważą szpule:Citica ok 17gCurado ok 15gAbu. ok 20g Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Mirek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Miałem Abu Revo Premier, a obecnie w jego miejsce jest Curado K. Jak dla mnie jakość wykonania , spasowanie i praca na korzyść Shimano . Nie wydałabym drugi raz tyle kasy na Premiera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Moim zamysłem nie jest wykazywanie wyższości jednej firmy nad drugą. Niech każdy sobie wybierze dla siebie. Multik ma działać i spełniać parametry, jakiego od niego oczekuję. Jeżeli to działa, po co przepłacać? Masło w maśle mam w dupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) ...to bardzo osobiste wyznanie Piotrze Edytowane 22 Stycznia 2020 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Mam revo sx G4 i curado 200k Hg . Abu revo ma duży plus za klikacze...[emoji846] hamulec magnetyczny, hamulec walki, regulacja luzu szpuli. Jednak nie ma masła. Curado to masło ale klikacz tylko na hamulcu walki[emoji53]. Rzutowo podobnie z małym + dla curado. Uczyłem sie multiplikatora na Abu i wybacza dużo, po zakupie curado kilka bród było, kilkadziesiąt metrów plecki do kosza...zanim go okielznalem, lubię obydwa.[emoji3059]. Wogóle polubiłem casting [emoji7]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Masło nie pomoże w braniu.Jedynie spowoduje maślany uśmiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Tak i Abu przy ściąganiu cięższej przynęty (40g+)przynęty pracuje fajnie ale curado jakby samo się kręci [emoji854]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Czyli dobrze postawiłem kupując curado. Wahałem się a nie miałem gdzie pomacać tego abu. Curado fajnie się sprawuje wręcz znalazłem jego starszą wersję 201E7 które również jest super.Bardziej dzikie w regulacji ale zasięg rzutowy ciut większy ma względem CU K. Czyli odpuszczę ABU w dalszej przyszłości z castingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 ...błędny wniosek końcowy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Oby zachwyt nad maślaną pracą nie przesłonił Ci faktu, iż wędkarstwo polega na......... Resztę niech sobie każdy sam dokończy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Witam. Jaki jest górny zakres Premier 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 A jaki byś chciał, żeby był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Czyli dobrze postawiłem kupując curado. Wahałem się a nie miałem gdzie pomacać tego abu. Curado fajnie się sprawuje wręcz znalazłem jego starszą wersję 201E7 które również jest super.Bardziej dzikie w regulacji ale zasięg rzutowy ciut większy ma względem CU K. Czyli odpuszczę ABU w dalszej przyszłości z castingiem.śmiałe stwierdzenie w końcowej części wypowiedzi, ja bym nie ignorował ABU GARCIA,to świetny produkt za rozsądne pieniądze zwłaszcza w porównaniu do konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Teraz ma curado to shimano najlepsze, typowe... Bo polskie(mimo że w łapie abu nie trzymal,stąd biorą się plotki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Teraz ma curado to shimano najlepsze, typowe... Bo polskie(mimo że w łapie abu nie trzymal,stąd biorą się plotki)To dopiero polskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Nie chce mi się tłumaczyć,bo skoro tamtego przekazu nie zrozumiałeś to z kolejnym też będziesz mieć problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Panowie nie twierdzę że shimano najlepsze.Nie padło takie stwierdzenie.Po prostu nie miałem gdzie sprawdzić Abu, a shimano było. W związku z powyższym iż praca mi odpowiadała, postawiłem na shimano,w tym wypadku curado. W dalszej przygodzie z castingiem również postawię na shimano bo po co mam zmieniać coś co mi odpowiada.? Jeśli kogoś spotkam nad wodą z abu G. z miłą chęcią bym sobie sprawdził czy porównał. Na chwilę obecną stawiam na sprawdzone sprzęty, gdyż mam shimano w stało-szpulowych kołowrotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 @IntruZ9Wszystko zrozumiałem, tłumaczenie zbędne, bez odbioru...koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Powoli zaczynam się rozglądać za multikiem do mojego Volatille Pike do 90g. (da radę więcej)No to mam propozycje Mysle ze kazdy z nich pasuje Pozdrawiam Adam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Adam, podaj ich "imiona i nazwiska" ... nie wszyscy rozpoznają/identyfikują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Masz racje Robert Abu Beast 3 z zolta plecionkaAbu beast 4 bez plecionki ,dopiero kupiona Jak by kogos interesowalo to tu https://www.am-angelsport-onlineshop.de/abu-revo4-beast-l-revo-beast-40-left/?gclid=EAIaIQobChMIstO57ZrC5wIVleF3Ch0IXAVQEAYYASABEgKSBfD_BwEDaiwa Zillion 100 hshlr, to ta z zielona plecionka Robert, gdzies pisales ze masz dwie szpulki do zilliona. O tym modelu pisales?Jesli tak, to by mnie tez interesowala ta glebsza,gdzie kupiles?Pozdrawiam Adam Edytowane 8 Lutego 2020 przez adam 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 pasuje revo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi