Skocz do zawartości

ABU Revo 2018 (gen. 4) - opinie

mariobros

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś, lata temu Revo Premier był najwyższym modelem w serii Revo. Teraz wprowadzili wiele nowych modeli. Nowego Premiera w łapie nie miałem, ale jego wielkość będzie zapewne zbliżona do Revo X.. Nigdy nie wyglądał na wielkoluda. Zawsze solidniejsze wrażenie robił na mnie np. SX. ( Bo był czarny?).  Teraz wszystko jest zamiksowane. Nie wiem, czy nowe modele kontynuują stare tradycje.Po cenie na pewno tak. Starego Premiera ceniło się za min to, iż był to jedyny model z serii Revo, do którego można było kupić lekką szpulkę Availa. Jednego dnia mogłeś jechać na szczupaka, a drugiego, po zmianie szpuli na okonia bądź pstrąga. Dzisiaj jest inaczej, i tym samym jest więcej dylematów z tym związanych.

• Like 3

Posiadam oba + shimano citica 201 hg i jako ciekawostka napisze najlepiej rzuca mi się właśnie citika, choć to wszystko zależy od zintegrowania z kijem. Jeśli chodzi o budowę to się nie wypowiem, za krótko je mam jeszcze nie smarowałem.

Jeśli ja miałbym kupować abu czy shimano to zdecydowanie to drugie nawet citce a curado na duży +.

Dodam jeszcze ile ważą szpule:

Citica ok 17g

Curado ok 15g

Abu. ok 20g

Edytowane przez Mirek*

Moim zamysłem nie jest wykazywanie wyższości jednej firmy nad drugą. Niech każdy sobie wybierze dla siebie. Multik ma działać i spełniać parametry, jakiego od niego oczekuję. Jeżeli to działa, po co przepłacać? Masło w maśle mam w dupie.

Mam revo sx G4 i curado 200k Hg . Abu revo ma duży plus za klikacze...[emoji846] hamulec magnetyczny, hamulec walki, regulacja luzu szpuli. Jednak nie ma masła. Curado to masło ale klikacz tylko na hamulcu walki[emoji53]. Rzutowo podobnie z małym + dla curado. Uczyłem sie multiplikatora na Abu i wybacza dużo, po zakupie curado kilka bród było, kilkadziesiąt metrów plecki do kosza...zanim go okielznalem, lubię obydwa.[emoji3059]. Wogóle polubiłem casting [emoji7].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

Czyli dobrze postawiłem kupując curado. Wahałem się a nie miałem gdzie pomacać tego abu. Curado fajnie się sprawuje wręcz znalazłem jego starszą wersję 201E7 które również jest super.Bardziej dzikie w regulacji ale zasięg rzutowy ciut większy ma względem CU K. Czyli odpuszczę ABU w dalszej przyszłości z castingiem.

• 2 tygodnie później...

Czyli dobrze postawiłem kupując curado. Wahałem się a nie miałem gdzie pomacać tego abu. Curado fajnie się sprawuje wręcz znalazłem jego starszą wersję 201E7 które również jest super.Bardziej dzikie w regulacji ale zasięg rzutowy ciut większy ma względem CU K. Czyli odpuszczę ABU w dalszej przyszłości z castingiem.

śmiałe stwierdzenie w końcowej części wypowiedzi, ja bym nie ignorował  ABU GARCIA,to świetny produkt za rozsądne pieniądze zwłaszcza w porównaniu do konkurencji

Panowie nie twierdzę że shimano najlepsze.Nie padło takie stwierdzenie.Po prostu nie miałem gdzie sprawdzić Abu, a shimano było. W związku z powyższym iż praca mi odpowiadała, postawiłem na shimano,w tym wypadku curado. W dalszej przygodzie z castingiem również postawię na shimano bo po co mam zmieniać coś co mi odpowiada.? Jeśli kogoś spotkam nad wodą z abu G. z miłą chęcią bym sobie sprawdził czy porównał. Na chwilę obecną stawiam na sprawdzone sprzęty, gdyż mam shimano w stało-szpulowych kołowrotkach.

Masz racje Robert :)

Abu Beast 3 z zolta plecionka

Abu beast 4 bez plecionki ,dopiero kupiona Jak by kogos interesowalo to tu  https://www.am-angelsport-onlineshop.de/abu-revo4-beast-l-revo-beast-40-left/?gclid=EAIaIQobChMIstO57ZrC5wIVleF3Ch0IXAVQEAYYASABEgKSBfD_BwE

Daiwa Zillion 100 hshlr, to ta z zielona plecionka

Robert, gdzies pisales ze masz dwie szpulki do zilliona. O tym modelu pisales?

Jesli tak, to by mnie tez interesowala ta glebsza,gdzie kupiles?

Pozdrawiam Adam

Edytowane przez adam 13
  • Like 1