DelTor0 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Aloha Nie tylko wędki są warte uwagi, warto tez pokazać jakiego sprzętu używamy przy budowie naszych patyków. Taki rodbuilding od zaplecza. Wiec zachęcam do wstawiania zdjęć swoich: - wrapperów- suszarek do wędek- narzędzi jakich używacie przy pracy nad swoimi projektami- tokarek- ogólnych zdjęć ze swoich ‘pracowni’ itd. Nawet najprostszy setup i najprostsze narzędzia się liczą. Chcemy pokazać, że nie trzeba mieć nie wiadomo jakiego zaplecza i sprzętu, żeby robić wędki. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Swoja przygode zaczalem od wrappera Pacific Bay i ciagle go uzywam do tej pory. Budowa prosta jak cep, mozna sobie zrobic samemu z dwoch desek Nic wiecej na poczatek nie potrzebujemy. Foty sprzed kilku lat, ale sam wrapper sie nie zmienil 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Sie ma, zabierając sie za rodbuildingowa przygodę musiałem najpierw wyposażyć swój "warsztat" w co najmniej jakieś urządzenie , w którym będzie się obracał blank podczas lakierowania i suszenia oraz wraper. I tak powstała maszyna do kręcenia z silniczkiem za 20zł oraz uchwytem z puszki elektro no i trzeba było rozwiązać problem z mocowaniem blanku w owym uchwycie, natomiast wraper tez jakoś trudny do ogarnięcia nie był po kilku rozmowach brat go zrobił...Ukręciłem na tym sprzęcie 9 kijków i zapewne to nie koniec jeszcze... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Musze przyznac ze pomyslowo sobie to rozwiazales 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Grzebałem grzebałem i wygrzebałem z czeluści plików moją pierwszą samorubkę,jeszcze gdzieś leży w piwnicy od tego się zaczeła ta przygoda,ładnych parę lat temu... Edytowane 24 Listopada 2017 przez Del Toro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakul1206 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 A to moje cudo, i pierwsze omotki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Tez kiedys probowalem robic na takim kartonie, daje rade 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Omotki nawijam na czymś takim,Zrobiony przez Pawła @p-pro7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 To juz full wypas, wstaw wiecej fotek jak bedziesz mial chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 To juz full wypas, wstaw wiecej fotek jak bedziesz mial chwile Skończę kręcić omotki na BBX 6kg to wstawię całość jak to wygląda.Paweł świetnie to wymyślił! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Skończę kręcić omotki na BBX 6kg to wstawię całość jak to wygląda.Paweł świetnie to wymyślił!Sam używam sprzętu od Pawła i musze przyznać że pełna profeska, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 A u mnie warsztaru czesc czysta tak... Z rozpraszajacym widokiem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakul1206 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Tez kiedys probowalem robic na takim kartonie, daje rade Mam już sporo materiału na zrobienie czegoś konkretnego, będę chciał zrobić dwa w jednym, wiązanie omotek i suszenie w jednej maszynce, tylko czasu na razie mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Mam już sporo materiału na zrobienie czegoś konkretnego, będę chciał zrobić dwa w jednym, wiązanie omotek i suszenie w jednej maszynce, tylko czasu na razie mało. Bedziesz robil to wstawiaj foty, moze ktos skorzysta z twoich pomyslow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Cudo od Pawła p-pro7 .Co prawda z braku miejsca już nie u mnie ,ale takie rzeczy ten zdolny człowiek wyrabia. Teraz mam nieco krótszą wersję tego urządzenia - wrzucę jak cykne fotkę . Ps. Sory za jakośc ,ale robione kiedyś tam telefonem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 To juz mega profesjonalna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Foto stare, suszarka ciagle ta sama Porobie nowe foty przy nastepnym projekcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Ciekawą maszynę do omotek i toczenia posiada Robert - ROBSON 1981 - może się pochwali ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Proxxon DB 250, fajna zabawka dla tych ktorzy nie maja miejsca na wiekszy sprzet. Jak ktos jest skazany na prowadzenie swojego warsztaciku w bloku itd.Jak juz ktos ma wygospodarowane miejsce na swoja pracownie, to jednak polecalbym wiekszy/mocniejszy/z wiekszym rozstawem sprzet 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Z czasem dokupilem mandrele z Mudhole 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Wrapper zrobiony trochę na kolanie z tego co akurat miałem pod ręką , ale sprawuje się całkiem dobrze. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 To jest handmade? Szacunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnydzik Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Widzę nawet posuwadełko od drzwi PRLowskiego barku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Ciekawe rzeczy robisz na kolanie z tego co masz pod ręką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Warsztat opisany w moim wątku http://jerkbait.pl/topic/73962-w%C4%99dki-neor/ Na własne potrzeby to z górką . Edytowane 25 Listopada 2017 przez neor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi