lesnydzik Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Gdzie dostane takie wrzeciono jak masz przy białym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Koledzy macie piękne maszynki. Ja niestety z narzędzi fabrycznych dorobiłem się tylko wrappera CRB... Reszta to hand made. Tokarka: Suszarka : Na razie to wszystko chodzi, chociaż może to wszystko wygląda na fuszerkę, ale na razie działa a ja nie narzekam bo nie wolno narzekać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Gdzie dostane takie wrzeciono jak masz przy białym silniku?To jest uchwyt tokarski samocentrujący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Rozne wiertelka i frezy tez sie przydaja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Witajcie. Może i ja pokażę na czym kręcę wędki. Moje urządzenia wykonałem z tego co zalegało w piwnicy i było całkowicie zbędne. Podstawowym budulcem była płyta wiórowa 18mm. Podczas budowy urządzeń wzorowałem się na opisach i zdjęciach dostępnych w sieci. Są jeszcze rozwiertaki wykonane z blanku wędki teleskopowej oklejone papierem ściernym. Całość urządzeń powstała aby zbudować jedną wędkę... wędek ukręciłem już kilka i sprzęt posłuży pewnie jeszcze długo. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakul1206 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Skąd bierzecie takie fajne kółeczka na rolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Po obejrzeniu Waszego sprzętu długo się zastanawiałem czy pokazywać te Swoje wynalazki. Ale co Mi tam, w końcu na tym składam badyle. Służy mi to wszystko od wielu lat. Na tym jadę omotkiścisk ,suszarka i tokarka z silnikiem od maszyny do szycia z pedałem.Parę gratów 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Oooo Panie, ale porzadek w sprzecie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Swoje kółka zakupiłem w sklepie z akcesoriami meblowymi. Z tego co pamiętam są elementem zestawu do konstrukcji drzwi przesuwnych. Nałożyłem na nie odpowiednie o-ringi i wszystko chodzi lepiej niż się spodziewałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Watki techniczne na ktore warto zerknac: Wrapper / suszarkahttp://jerkbait.pl/topic/6280-wrapper-wrapping-machine-suszarka/http://jerkbait.pl/topic/855-moje-maszynki-rodbuilding/Napinacz do nicihttp://jerkbait.pl/topic/11762-napinacz-do-nici-jak-to-zrobić/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Noz do tapet, czasami sie przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Równe zawsze Ci te paski wychodzą ? Ja wolę ciąć również nożem ,ale tokarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Równe zawsze Ci te paski wychodzą ? Ja wolę ciąć również nożem ,ale tokarskim Wstaw foto jak to wyglada. Moze lepsze niz ten noz do tapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Wstawię kilka tak jak obiecałem ,ale muszę odetchnąć ... W sumie nawet nie ma co wstawiać. Zwykła tokarka i nożyk band made do cięcia. Ale w wolnej chwili pokażę Wam jak to u mnie wygląda ..obiecuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Używam takiej prowizorki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Kilka fotek na szybko - ja pracuje na takim badziewiu Lakier mieszam w kinder niespodziance Jako pilnika do korka, używam kilku złamanych blanków różnie zbieżnych oklejonych papierem ściernym o gradacji 40 . Plasterki wycinam rożnie ,jak mi sie chce ,raz na tokarce a raz na takich mykach -wykonanych dzięki uprzejmości kolegi p-pro7. Mam również wrapper od Pawła (p-pro7) , wrzuce fotki pozniej ...Generalnie organizuję miejsce na bardziej profesjonalną pracownie. Ale to jeszcze kilka miesięcy potrwa ...Trwa zbieranie sprzętu i funduszy Pozdrawiam Paweł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Do mieszania lakieru proponuję zwykłą łyżkę małą lub dużą podgiętą tak by leżała na stole równolegle. Metal ma ten plus że można go od spodu podgrzać w razie potrzeby. A dzięki kształtowi łyżki lakier spływa zawsze na środek. Dla mnie ideał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Do mieszania lakieru proponuję zwykłą łyżkę małą lub dużą podgiętą tak by leżała na stole równolegle. Metal ma ten plus że można go od spodu podgrzać w razie potrzeby. A dzięki kształtowi łyżki lakier spływa zawsze na środek. Dla mnie ideał.Widzisz ? Niby takie oczywiste Ja się przyzwyczaiłem do kinderków z racji wieku syna -tego surowca mi nie zabraknie . Fajnie że kolega założył ten wątek można poznać metody i sposoby kolegów ...ja będe go śledził z ciekawością .Aha dodam,że od łyżki zaczynałem i sprawdzała się równie znakomicie Edytowane 4 Grudnia 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Czysta robota odbywa się już w zaciszu domowym, na tym czymś. Oczywiście młody jak zwykle mi pomaga ... I to chyba tyle co do pokazania mam Pozdrawiam P. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez "Paweł" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 "Eksponat muzealny"- rękodzieło- służył do korka i szlifowania szklanych prętów.(trzymam dla potomnych)Rok produkcji 1989-1995 (dokładnie nie pamiętam, ale powstało to-to w tym okresie)1. Silnik "Łucznik"2. Wrzeciono - Japan.3. Uchwyt początkowo na klucz, wymieniony na obecny - Japan.4. Regulator obrotów- CCCP (dla młodzieży-obecna Rosja).5. Cała konstrukcja "POLSKI DĄB"- łącznie z kółkiem pasowym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Fajne to Naprawdę ciekawie to kolego wymyśliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Paweł - dziękuję. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Suszarka - 6 obrotów na minutę.Silnik od drukarki - do przesuwu taśmy, zasilany 110V.Transformator 230/110V.Obudowa od zasilacza PC. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 @Cezar, pomyslowe te twoje maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Del Toro - dziękuję. PozdrawiamCezary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi