Pavko Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Czysta robota odbywa się już w zaciszu domowym, na tym czymś. Oczywiście młody jak zwykle mi pomaga ... I to chyba tyle co do pokazania mam Pozdrawiam P.Paweł a jak sobie radzisz przy omotkowaniu jednoskładów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Paweł a jak sobie radzisz przy omotkowaniu jednoskładów? Podstawiasz krzeslo, pudelko kartonowe z otworem i sprawa rozwiazana. Taka DIY szybka podporka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Paweł a jak sobie radzisz przy omotkowaniu jednoskładów?[/quote Mam dwa takie wrapery . Ja potrzebuję zrobić jednosklad stawiam na końcu stołu w kuchni drugi i mogę kręcić nawet 4 metrowe jednosklady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnydzik Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ja dopiero tyle- w wolnych chwilach buduje:) na razie rolki do suszarki wytoczone z blachy 5mm i pozyskany silnik od mikrofali:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakul1206 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Dzisiaj skończyłem, wieczorem pierwsza próba Wiązanie omotek i suszarka w jednym. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 O Panie ale maszyneria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Będę musiał pomyśleć nad jakąś maszynką jak tak patrze na Wasze sprzęty. Fajowe!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 A ja powoli tworzę cosi takiego☺️ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Niektóre rozwiązania warte patentów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 I nareszcie skończone. Silnik posuwu papieru z xero z regulacją obrotów 6-60rmp.reszta do deski sosnowe i suwnice z szuflad. Złożona 80cm.rozlozona 1,60m. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Kto tam jszcze chetny do pochwalenia sie swoja maszyneria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ot taki prosty wrapper. Deska sosnowa 1000x250x18 mm, poprzeczki 150x150mm, podstawki rownież. 4 profile Alu 1000x20x12mm, kilka śrub, motylków, podkładek, sprężynek i wkrętów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Myślę jeszcze nad pewną modyfikacją mojego wrappera, mianowicie nad spowodowaniem aby środkowa poprzeczka również miała możliwość przesuwu od lewej do prawej ( w chwili obecnej jest na stałe). Pomysł polega na wstawieniu po środku deski dwóch profili alu przyciętych o 36 mm ( po 18 mm z każdej strony) tak, aby końcami opierały się o skrajne dwie poprzeczki. Wtedy środkową poprzeczkę trzeba by ściąć o 20 mm (wysokość profii)+ wysokość mocowania posuwu (to na czym miałaby się przesuwać, analogicznie do napinacza i prowadnicy nici).Po Nowym Roku może wprowadzę plan w życie, wtedy wstawię zdjęcia poprawionej maszynki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) Wojtek, gdzie można kupić takie profile? OK, już znalazłem Edytowane 31 Grudnia 2018 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 chyba w każdym markecie budowlanym ... no i oczywiście na Ale..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Ja kupowałem w Leroy Merlin. Kosztują coś koło 12 złotych za sztukę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 A ja się pochwalę kupnym sprzętem... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Nice, wiecej zdjec bys wstawil jak juz sie chwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Nice, wiecej zdjec bys wstawil jak juz sie chwalisz Wcześniej już wrzucałem fotki z tokarka itp.. [emoji16]Zresztą w warsztacie za jakiś czas przebuduje, przemebluje, to się pochwalę, wkoncu zrobię tak jak sobie wymyśliłem pod kręcenie wedeczek. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Cześć Silniczek dość mocno sie grzeje, czy to normalne ? https://pl.aliexpress.com/item/32848332458.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.38511c24xLnYEA&gatewayAdapt=glo2pol PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 (edytowane) ... Edytowane 18 Marca 2023 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi