pontonss Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam koledzy.Do niedawna lowilem daiwa Tatula CT teraz mam Revo 3 sx. Jeśli chodzi o płynność i wykonanie to Revo wygrywa zdecydowanie ale ostatnio jak poszedlem na ryby to wydawało mi się że Revo rzucam znacznie krócej. Zauważyłem też że jeśli wodziktoś jest w skrajnie prawej pozycji to między nim a lewa strona szpula robi się naprawdę duży kat. Wiadomo ciężko mi przypomnieć sobie jak leciało z Tatula i tu moje pytanie czy ktoś z was ma takie obserwacje co do rzutów Tatula i konkurencja?Poza tym wydaje mi się że na Revo dużo łatwiej o brodę i ostrzelenie przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Ja zrobiłem dokładnie odwrotnie Abu SX - > Tatula CT i... jestem zadowolony.Dużo wprawdzie nie łowiłem w tym roku na multiplikator, ale mam podobne odczucia jak ty.Abu wprawdzie sprawia wrażenie solidniej wykonanego, ale lepiej mi się łowi i dlatego wolę Tatulę.Mam wrażenie, że rzuca mi się łatwiej i lżej, w ogóle jakoś tak... przyjemniej.Dla moich celów to wystarczy, na razie zostaje Tatula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam Miałem stx3 a obecnie Tatula 103 .Jeden minus stx to pazur spustu od nowości miałem problem . Serwis dobry ale długi czas naprawy.Po za tym nic się nie działo zero brud ale zamieniłem na Tatulę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 mam SX'a 3 generacji i mam tatulę type R... o ile tatula wybacza lekkie niedociągnięcia w ustawieniach (lub umiejętnościach) o tyle SX tego nie toleruje. jeżeli ustawisz odpowiednio SX'a lub jesteś dobrze wprawiony w obsłudze kciuka to rzuty wychodzą podobne... SX u mnie obsługuje cięższy kaliber... tatula dostała lekką szpulę i lata do max 18 gram. wodzik T też sporo ułatwia, szczególnie przy lżejszych przynętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi