mi106 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam! potrzebuje zakupić troche farby proszkowej....niby nic trudnego ale na allegro są tylko ilości po 20kg....ma moze ktoś na zbyciu albo wie gdzie mozna by się zaopatrzyć w mniejsza ilosc powiedzmy 1 kg.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Nie pomogę, ale... podejdź do jakiejś małej lakierni proszkowej. Może ktoś Ci użyczy małą ilość.Co do farb to masz zamiar malować tak jak proszkowymi czy rozgrzewać przedmiot i poprzez zanurzenie go pokrywać? Bo jeżeli to drugie, to dowiedz się u speców o szczegóły. Jest specjalny rodzaj farby do tego przeznaczony (jak mnie pamięć nie myli to polietylenowa). No i oczywiście pokaż nam co wyszło z Twoich prób. A jednak warto poszperać. Poczytaj tu:kliki tu:klik2Wystarczy uważnie czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Niektóre trzeba wypiekać w sporych temperaturach ,i tu właśnie nieuczciwość sprzedających się kłania ,ubrany zostałem dwa razy ze niby 200stopni a okazało się ze 400, co w przypadku ołowiu kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Dzieki Sławku za rady ale te aukcje allegro maja mały haczyk: FARBY PAKOWANE PO 25 kg.PODANA W LICYTACJI CENA ZA 1 kg dla dostawy 300kg z terminem płatności 5 dni dla płatników VAT musze poczytać o tej drugiej farbie o której piszesz...to może być lepsze rozwiazanie bo na pewno bede malował tą drugą metodą-rozgrzewanie i zanurzanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 http://www.formywedkarskie.pl/farba_proszkowa.htmlDo pokrywania ołowiu tą farbą wystarczy mały palnik gazowy lub elektryczna opalarka , podgrzewamy ołów za pomocą palnika oprószamy farbą i znowu pod palnik po uzyskaniu gładkiej powierzchni chlup do kubka z wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 o to mi własnie chodziło....dzięki kolego za namiary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Proszę bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi