Skocz do zawartości

Co to za stradic?

Kriss

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę znawc?łw/entuzjast?łw kręciołk?łw shimano o pomoc w określeniu modelu kołowrotka shimano stradic. Kupiłem go u?źywanego, bez pudełka i schematu, myślę, ?źe ma ponad 10 lat. Chciałbym zmienić mu korbkę na pojedynczą, a nie wiem czego szukać. Napisy się pozacierały i wiem tylko, ?źe to stradic 2000, ma system aero wrap, na stopce wytłoczone japan (nie naklejka, a z formy lub wytłoczone).

post-2516-1348916050,1567_thumb.jpg

post-2516-1348916050,2333_thumb.jpg

Dziękuję za odpowiedzi. Ło?źysko oporowe to chyba ma, bo rotor nie cofa się przy włączonej blokadzie obrot?łw wstecznych. No chyba, ?źe jest tam jakieś inne rozwiązanie dające ten efekt. Wychodzi na to, ?źe zniszczę oryginalną korbkę i przerobię na pojedynczą. Chyba, ?źe pasują do niego korbki od innych modeli? Wiecie coś na ten temat?

w.d.wobler co masz na myśli pisząc, ?źe W zasadzie ka?źda pojedyncza korba z młynka Shimano nadaje się do wymiany,wielkość raczej 2500,3000.

Dzięki raz jeszcze. A nie wiecie, czy pasują do niego korbki od innych modeli? Nawet,gdybym jakimś cudem znalazł korbkę pojedynczą o jakiej pisze Biosteron, to nie sądzę, ?źebym zaakceptował cenę.

Co do wielkości korbki, to jasne, ?źe wolałbym ?źeby była dłu?źsza, ale jak przerobię swoją, to i tak nie będzie kr?łtsza ni?ź ju?ź jest.

dla dobra społeczeństwa sprawdziłem empirycznie :lol:

Do Stradica aero 1000 pasuje rączka nawet od stradica FG 4000 :D i od supera 1500 z tylnym hamulcem i od catany 2500 i pewnie wielu innych shimano o podobnej konstrukcji,a ?źe Aero to starszy mocno model i ma dosyć szeroki korpusik,to pasuje rączka od sporo większych modeli B)

post-986-1348916052,0143_thumb.jpg

post-986-1348916052,1718_thumb.jpg

• 3 lata później...