Kriss Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Proszę znawc?łw/entuzjast?łw kręciołk?łw shimano o pomoc w określeniu modelu kołowrotka shimano stradic. Kupiłem go u?źywanego, bez pudełka i schematu, myślę, ?źe ma ponad 10 lat. Chciałbym zmienić mu korbkę na pojedynczą, a nie wiem czego szukać. Napisy się pozacierały i wiem tylko, ?źe to stradic 2000, ma system aero wrap, na stopce wytłoczone japan (nie naklejka, a z formy lub wytłoczone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Stradic AERO.Z tego co pamiętam, nie ma ło?źyska oporowego.U?źywałem taki w rozmiarze 4000 do polowań na bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Tu jest 1000 na sprzeda?ź. Zobacz sobie: http://www.wedkowanie.net/topics88/shimano-stradic-aero-1000 -vt14023.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Dziękuję za odpowiedzi. Ło?źysko oporowe to chyba ma, bo rotor nie cofa się przy włączonej blokadzie obrot?łw wstecznych. No chyba, ?źe jest tam jakieś inne rozwiązanie dające ten efekt. Wychodzi na to, ?źe zniszczę oryginalną korbkę i przerobię na pojedynczą. Chyba, ?źe pasują do niego korbki od innych modeli? Wiecie coś na ten temat? w.d.wobler co masz na myśli pisząc, ?źe W zasadzie ka?źda pojedyncza korba z młynka Shimano nadaje się do wymiany,wielkość raczej 2500,3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Widziałem te?ź Shimano Aero Stradic z pojedynczą korbka, uchwyt do reki z drzewca, to na rynek amerykański był robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Dzięki raz jeszcze. A nie wiecie, czy pasują do niego korbki od innych modeli? Nawet,gdybym jakimś cudem znalazł korbkę pojedynczą o jakiej pisze Biosteron, to nie sądzę, ?źebym zaakceptował cenę. Co do wielkości korbki, to jasne, ?źe wolałbym ?źeby była dłu?źsza, ale jak przerobię swoją, to i tak nie będzie kr?łtsza ni?ź ju?ź jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 w.d.wobler nie zajarzyłem, sądzisz, ?źe będzie pasować korbka od jakiegokolwiek szimaniaka w wielkości np. 2500?Sp?łźniłem pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 1% na błąd jak pomylisz z Daiwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 bardzo chętnie bym się wymienił na tę korbę. oferuję pojedynczą od catany 2500, powinna pasowac, jest tak?źe na pręcie czworokątnym z dokręcaną nakretką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 A jaką dokładnie masz tą catanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 2500 RA. Korba jest metalowa chromowana z tzw. biogripem, uchwytem plastikowym małym, te w kształcie T były w rozmiarach 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 dla dobra społeczeństwa sprawdziłem empirycznie Do Stradica aero 1000 pasuje rączka nawet od stradica FG 4000 i od supera 1500 z tylnym hamulcem i od catany 2500 i pewnie wielu innych shimano o podobnej konstrukcji,a ?źe Aero to starszy mocno model i ma dosyć szeroki korpusik,to pasuje rączka od sporo większych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dzięki za odpowiedzi. Smokwelski, dobrze, ?źe sprecyzowałeś, bo właśnie się nad tym zastanawiałem jaką korbkę ma tw?łj kręcioł. Sprawdzę w sklepie, jak mi le?źy i Ci dam odpowiedź.nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek78 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Odkurzę trochę ten temat . Mam możliwość kupienia tego młynka za 115 € tylko pytanie czy nie lepiej kupić czegoś nowego w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Odkurzę trochę ten temat . Mam możliwość kupienia tego młynka za 115 € tylko pytanie czy nie lepiej kupić czegoś nowego w tej cenie? Lepiej chyba coś z lozyskiem oporowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Lepiej chyba coś z lozyskiem oporowym Ale jak do jakiegoś ekstremalnie "mocno szarpanego" wędkowania, to "zapadkowce" mniej awaryjne w temacie antyrewersu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Za tyle to Załbera można mieć. Tylko to raczej temat dla fachowca, bo ja nie ogarniam mnogości jego wersji i klonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Dla mnie te kołowrotki są super,biją na głowę te wszystkie współczesne chińskie wyroby,jeśli będziesz dbać i co jakiś czas smarować,to jest to kołowrót na całe wędkarskie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Cena jak cena, zależy w jakim stanie. Jeśli dobrze pamiętam, to lubi się tam przecierać sprężyna od blokady biegu wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ja sobie w moim poradziłem z kilkoma niedogodnościami-sprężynkami i wycieraniem się plastików,bardzo pomocne są materiały i narzędzia dla techników dentystycznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi