trout master Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ja sobie w moim poradziłem z kilkoma niedogodnościami-sprężynkami i wycieraniem się plastików,bardzo pomocne są materiały i narzędzia dla techników dentystycznych . I nie pochwalisz się ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Chętnie bym zobaczył co tam wykombinowałeś. Dostęp do narzędzi to podstawa, zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Jak się nikt nie pyta? Generalnie do sprężynek warto mieć drut ortodontyczny 0,4-0,6 mm,kleszcze półokrągłe,"delfinki" i klasyczne z czubkiem,polecam Hifę,ale jest droga.Do odbudowy plastików polecam Duracrol lub Pattern Resin LS,przydałby się silnik protetyczny i odpowiednie frezy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Dremel się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Jak się nikt nie pyta? Generalnie do sprężynek warto mieć drut ortodontyczny 0,4-0,6 mm,kleszcze półokrągłe,"delfinki" i klasyczne z czubkiem,polecam Hifę,ale jest droga.Do odbudowy plastików polecam Duracrol lub Pattern Resin LS,przydałby się silnik protetyczny i odpowiednie frezy .Ooooooo. To już coś. Szkoda że nie jest to sposób na sprężyny kabłąków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 A co się stało ze sprężyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Pewnie pękła lub się sprasowała, najczęstsze dolegliwości sprężyn kabłąków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ale tam za bardzo nie ma szansy,żeby pękła,a na ściśniętą jest sposób- rozciągnięcie,jeśli to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Uwierz, że może kołowrotek który mam na warsztacie ma sprężynkę w 6 kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ale tam za bardzo nie ma szansy,żeby pękła,a na ściśniętą jest sposób- rozciągnięcie,jeśli to możliwe.rozciąganie działa ale na krótką mete sprezyna po takim zabiegu traci swoje magiczne wlasciwosci ale oczywiście na szybko jest to dobry sposob można też podkladac cos pod sprezynke, ale najlepiej jest ja poprostu wymienic. Osobiście radzę zwracać uwage na kablak bo czesto slabe zbijanie jest nastepstwem jego zgiecia lub innego uszkodzenia a i ramiona lubia się wytrzec i mocniej ocierac pod pewnymi kątami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 A co się stało ze sprężyną?Ano pękła. I to niejedna. W Stradicu, Exage i w Emblemie. Pasowało by dorobić kilka. Sposoby powyżej wspomniane pomagają tylko doraźnie. Ale i ten czas mija więc szukam nówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Podaj wymmiary tych sprężynek. Długość, grubość drutu, średnica zewnętrzna, liczba zwoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Rozgięcie oczywiście jako doraźna metoda,trwale,to tylko wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Podaj wymmiary tych sprężynek. Długość, grubość drutu, średnica zewnętrzna, liczba zwoi.Kiedyś już o to pytałem. http://jerkbait.pl/topic/50151-sprężyny-do-kabłąka-kołowrotka/#entry1579234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Mam ofertę cenową z fabryki sprężyn, ale trzeba by brać sporo żeby się opłacało. Przy jednej sztuce wychodzą duże kwoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Mam ofertę cenową z fabryki sprężyn, ale trzeba by brać sporo żeby się opłacało. Przy jednej sztuce wychodzą duże kwoty...Cóż dodać. :( Sam kupię kiedyś drut i nakręcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi