Czoper Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Hej.miał ktoś taką akcję?dZisiaj wyplacalem 7stowek..wpisałem kwotę..bankomat rozpoczął liczenie kasy (charakyeryatycNy dŹwięk) w pewnym momencie komunikat ze awaria bankomatu...po chwili wyskakuje karta..kasy nie ma..wbijam na konto -700pln Dzwonię na numer z bankomatu babka odsyła mnie do mojego banku, więc dzwonię do mojego banku. Tam babka tłumaczy że powinno sie wyjaśnić ale żadnej reklamacji ni mogę zgłosić i karze mi czekać do przyszłego wtorku...najdIwniejsze ,ze nie dostałem żadnego e-maila o tym że zgłosiłem taką informację. tak jak by rozmowy nie byłoSądziłem że.każde zgloszenie zostawia ślad i mam podkład ze na świeżo zgłosiłem sprawę a nie zwlekalem tydzień czy dłuŻej..Z góry dzięki za każde wskazówkiCzoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Nie ma problemu, przy zgloszeniu podawaleś pewnie numer transakcji z potwierdzenia. Kasa wróci na konto miałem taki przypadek i dość szybko załatwiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Numer transakcji?nie dostałem żadnego potwierdzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Witam ja miałem z rok temu taką sytuacje że z bankomatu nie wziąłem kasy nagle dostałem ważny telefon i się zorientowałem w domu że kasy brak wchodzę na bank i patrze kasa odjęta zadzwoniłem do banku i po 48h oddali pieniądze więc mają wszystko pod kontrolą więc powinno być wszystko oki.Pozdrawiam Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Jesli przyjeli zgloszenie to pewnie dopytali Cię o niezbędne informacje, adres bankomatu, nr karty i godzinę transakcji. Poczekaj do jutra jak kasa nie wróci zadzwoń jeszcze raz.Ja z tego co pamietam następnego dnia miałem środki zwrócone. Edytowane 27 Listopada 2017 przez Adrian Tałocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Numer bankomatu,data godzina i ile kasy zgłaszasz.Bank weryfikuje i sprawdza czy była kasa w bankomacie w tzw.zrzucie...okres zwrotu kasy na konto chyba do max 7 dni.Zgłosiłeś do banku ten fakt?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Babka z mojego banku nie pytała o nr bankomatu oraz adres.. podałem jedynie kwotę i dzisiejsza datę.wypalcalem z konta mBank a bankomat pekao.Ok poczekam do jutra.Dzięki chłopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Witam ja miałem z rok temu taką sytuacje że z bankomatu nie wziąłem kasy nagle dostałem ważny telefon i się zorientowałem w domu że kasy brak wchodzę na bank i patrze kasa odjęta zadzwoniłem do banku i po 48h oddali pieniądze więc mają wszystko pod kontrolą więc powinno być wszystko oki.Pozdrawiam MarcinTeż podobnie kiedyś odwaliłem. Telefon na infolinie id razu i pani mi mówi żeby się nie przejmować i że nie trzeba nic zgłaszać. Po zakończeniu doby systemowej kasa wróci na konto. I tak było :-))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Miałem podobną sytuację.Zgłosiłem reklamację osobiście w swoim banku. Kazali podać adres bankomatu ,kwotę i czas wypłaty.Kasa wróciła na konto po tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) ja miałem tak.. po miesiącu dojrzałem się,że na koncie brakuje mi kilku tys. złotych - w ciągu sekundy przeleciały mi wszystkie imprezy okolicznościowe ,przejrzałem biling (tak to chyba się nazywa) i cale szczęście tego dnia byłem na kilkudniowym wyjeździe na rybach - więc nie ja , a okazało się, że w banku wypłacili pieniążki z mojego konta osobie o identycznym imieniu i nazwisku co ja. Edytowane 27 Listopada 2017 przez tibhar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 O qwa no to to kuriozum a gdzie podstawowa identyfikacja np.nr Pesel nr.dok.tożsamości o zdjęciu nie wspomnę,numeru pesel przewidzianym dla konkretnej jednostki ludzkiej.Jeśli takie było stanowisko Banku w tej jedynie kilku tysięcznej kwocie to strach trzymać większą gotówkę...... Jakaś Pani Krysia lub Pan Zenek mógł by bez autoryzacji zawinąć cały dorobek twego życia (finansowy) i co na to bank no jak dostrzeżesz że Ci brakuje i podniesiesz larum to owszem coś muszą zrobić a tłumaczenie się w takiej sprawie pomyłką jest co najmniej infantylne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Moja siostra miała lepszą jazdę.Śpi sobie a pieniądze pracują :-) 2 w nocy a tu przychodzą smsy o wypłatach z bankomatu. Razem było 5 wypłat na sumę 7400 zł.Zadzwoniła na infolinie a kobitka do niej że konto już automatycznie zostało zablokowane.3 wypłaty były w Afryce i 2 w Chinach :-).Sprawę zgłosiła na policje a bank bez żadnych problemów oddał kase...Nie wiem jak to działa ale bank na siebie wziął odpowiedzialność.Nerwówka bezcenna :-) Edytowane 28 Listopada 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Banki musza dbać o swoja reputacje i jak najszybciej się da tuszują tego typu „wtopy”. Jakby nie było to z ich nieszczelnego systemu wylały się pieniądze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Nic się nie przejmuj, kasa wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 oczywiście że wróci w moim przypadku liczyłem ,że koleś który pobrał pieniądze z mojego konta połapie się i zwróci pieniążki - tak się nie stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 u mnie było inaczej. Niewielka wypłata w bankomacie innej sieci. 50 zl. szuruburu bankomat mowi odbierz kase, ale kasy brak. Czekam miinute dwie. w miedzyczasie wychodzi karta. dzwonie do banku z reklamacja. Oczywiście wszystkie formalnosci, nr bankomatu adres itp, zglosic reklamacje. po 2 tyg dostaje informację, że wg systemu nie było zadnych nieprawidlowosci i kasy mi nie oddadza... efekt - nie jestem już klientem tego banku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 W bankach też są złodzieje. W BGŻ moja żona poszła zamknąć konto, papierki zostały podpisane, na miejscu rozliczyła się w kasie. Po około roku omyłkowo zrobiłem przelew na "zamknięte" konto. Okazało się, że nie dość, że nie zamknęli to naliczali comiesięczną opłatę za kartę, która była zdana w banku! W sumie wyszło ok 200 zł debetu - tych pieniędzy nigdy nie zwrócili, twierdząc że żadnego zamknięcia nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dlatego piniendzy trzyma sie w słoiku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Ja to nie mogę zrozumieć jak to jest z tymi wypłatami niewłaściwym osobom. Sam miałem kilka przypadków, że nie chcieli mi z mojego rachunku wypłacić bo podpis na zleceniu różnił się od wzorca. I nie były to jakieś duże sumy, 20-30 tyś.nie więcej. Jak mówią, że ktoś komuś zawinął z konta 300 tyś, podpis ewidentnie inny niż wzorzec a bank twierdzi, że wszystko było OK.To dla mnie jest ewidentna wina pracownika i to on powinien z własnej kieszeni oddać. Bo albo nie chciało mu się sprawdzić, albo sam bierze w tym udział. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 W bankach też są złodzieje. W BGŻ moja żona poszła zamknąć konto, papierki zostały podpisane, na miejscu rozliczyła się w kasie. Po około roku omyłkowo zrobiłem przelew na "zamknięte" konto. Okazało się, że nie dość, że nie zamknęli to naliczali comiesięczną opłatę za kartę, która była zdana w banku! W sumie wyszło ok 200 zł debetu - tych pieniędzy nigdy nie zwrócili, twierdząc że żadnego zamknięcia nie było. Zawsze trzeba żądać kopii dokumentu, który podpisujesz, zawsze i wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Jak tak ta sprawa z bankomatem ? Wyjaśniło się coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Jeszcze nic...kasa nie wróciła..jeśli do jutra kasa nie wróci na konto muszę kontaktować się z mBank i rozpocznie się kolejny etap reklamacji...maskara jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Współczuję Moja żona miała podobny przypadek Konto rowniez w mBanku Ale po zgłoszeniu reklamacji dwa lub trzy dni później pieniądze były na koncie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 W bankach też są złodzieje. W BGŻ moja żona poszła zamknąć konto, papierki zostały podpisane, na miejscu rozliczyła się w kasie. Po około roku omyłkowo zrobiłem przelew na "zamknięte" konto. Okazało się, że nie dość, że nie zamknęli to naliczali comiesięczną opłatę za kartę, która była zdana w banku! W sumie wyszło ok 200 zł debetu - tych pieniędzy nigdy nie zwrócili, twierdząc że żadnego zamknięcia nie było.Trzeba wystosunkować odpowiednie Pismo I wrzystko muszą umozyć jak można płacić za coś Co kazało się zamknać moja żona miala podobnie po 9latach nagle kazali płacić napisałem dwa Pisma I cisza na złodziei trzeba uwazać a ci z banku często prubują wyłudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Finalnie po 8dniach od nieudanej transakcji kasa wróciła na konto.Niepotrzebne stresy☺to tak dla informacji gdyby ktoś miał podobną sytuację.nikt nikogo nie oszukał po prostu awaria systemu.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi