Skocz do zawartości

Mały multiplikator niskoprofilowy - jaki wybrać?

Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukałem, ale nie znalazłem. Jeżeli jest juz taki temat to proszę o usuniecie. A wiec, poszukuje multiplikatora niskoprofilowego o jak najmniejszych gabarytach. Będę chciał go podczepić pod kij okoniowy max cw 10-12g . Obecnie posiadam trzy tatule Ct i są ok, ale zastanawiałem się czy jakis producent wypuścił cos gabarytowo mniejszego niz Tatula CT w rozsadnej cenie. Budżet to 600-800zł. Widziałem gdzieś kiedyś jakis multik AbuGarcia chyba jakiś z serii Revo i wydawał sie mega mały, ale mogło być to tylko złudzenie optyczne. Z góry dzieki za info.

Sławek.... jak ma być lekko a nawet super lekko to aldka. alphas jest cięższy i pomimo niewielkich rozmiarów czuj go w dłoni... jeżeli ma to działać w okolicy 4 gram i nie ma walki o super lekkość zestawu to alphas air daje radę. niżej jak 4 gramy nie próbowałem alphasem. adlek bfs z moimi kiepskimi umiejętnościami daje radę od 2.5 grama

• Like 1

odbiję piłeczkę: znów Daiwa Alphas SV 105 SHL + szpula z Ali  :) 

Alphas Air - super konstrukcja. Ale w/w combo wg mnie bardziej uniwersalne.

Hamulec dla mnie jest ważny i dlatego chyba odpuszczę poszukiwania cc51 bo lubię wiedzieć, że mam co przykręcić jak zajdzie

taka konieczność

to jest jeszcze jedna opcja.... CC bfs hg :) mała, okrągła, ma hamulec i ma terkotkę ;) :) 

Hamulec dla mnie jest ważny i dlatego chyba odpuszczę poszukiwania cc51 bo lubię wiedzieć, że mam co przykręcić jak zajdzie

taka konieczność

Sławku plecionka (nawet hamerykańska 4 lb) vs hamulec 8 lb, ewentualnie wędzisko np. 8 lb - co piardnie szybciej? No chyba, że linkę do UL stosujesz grubszą i wędzisko też? Jest jeszcze inna kwestia. W multiplikatorze przytrzymasz szpulkę kciukiem...

Niewątpliwie... szkoda, że tak krótko miałem okazję zapoznać się z Twoim CC, ale szukając uniwersału, a nie wdając się w koszta, to Alphas z Ali (dokładnie ten sam co z polskiej dystrybucji) + szpula z Ali  (WG MNIE) daje komfort porównywalny. Ba śmiem twierdzić (ZNÓW WG MNIE) jeżeli nie lepszy. Miałem, macałem, testowałem, łowiłem. 

Jest jeszcze jedna kwestia. Jak bardzo da się udoskonalić topowe konstrukcje UL multiplikatorów wiodących producentów? SS Air, T3 Air, Aldebarana, CC? Bo rzucać daleko, a rzucać porównywalnie, a komfortowo, to dwie różne kwestie.