Sylwek1981 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam. Ostatnio w rodzinnym gronie wspominaliśmy gry i zabawy z czasów naszego dzieciństwa. Czy ktoś z kolegów dysponuje może takim lub podobnym bączkiem jak ten ze zdjęcia? Chętnie odkupię. Pamiętam, że były robione z drewna i plastiku. Kolor nieistotny, byleby nie był zniszczony. Ewentualnie może ktoś chociaż pamięta jakie były wszystkie oznaczenia literowe na bokach bączka? Zależy mi na tym, bo byłby to taki mały upominek dla mojej siostry. Ot, taki powrót do dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Koledzy... nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Mam gdzieś podobnego bączka, tylko nie lakierowanego, mój jest w kolorze drewna z wypalonymi znakami, czy napisami.Ale na bank jest z lat 40 XX wieku. Pamiętam z dzieciństwa, że gra miała różne plansze i były jakieś beczułki którymi się po planszach chodziło.W weekend zaglądnę do piwnicy - na 99% wiem gdzie jest.Spróbuję zrobić fotkę by Kolega mógł zerknąć na oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 DS - daj stawkę BS - bierz stawkęT - wszyscy gracze dają do banku po stawceN - nic; kręci bączkiem następny graczBP - bierzesz połowę bankuBW - bierzesz wszystko https://archiwum.allegro.pl/oferta/drewniana-gra-pieniezna-baczek-bierz-wszystko-i4870774704.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Dziękuję koledzy. Zdobycie tego bączka okazało się trudniejsze niż myślałem ???? i niestety mi się nie udało. Życzę zdrowych i spokojnych Świąt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi