zielan Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 A czy to prawda, że gwarancja nie obejmuje szczytówki ? I co to znaczy, ze czucie jest zadowalające ? Kijek to prawie 600 zł i dlatego pytam bo oczekuję więcej niż zadowalającego czucia w granicach 4-8g. BTW Dzięki za odzew. Nieprawda. Mam potwierdzoną przez Robinsona informację. Po spełnieniu warunków przedłużonej gwarancji http://robinson.pl/wp-content/uploads/2015/10/980.pdf Szczytówka objęta jest 10-letnią gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) No i dobrze wiedzieć ... Ale pewnie i tak w 99% jest winny uzytkownik Edytowane 29 Marca 2016 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 mam diaflexa 225cm 2-12g dla mnie optymalne główki to 1-10g ,wobler 1,5g lata zadowalająco. nie widzę żadnego "przesztywnienia" w moim egzemplarzu. Bardzo dobrze spasowany korek i uchwyt. Szczupak czy boleń koło wymiaru wielkiego problemu nie robią. Wadą jak pisał kolega wyżej może być dosyć długi dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czebur70 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Witam,interesuje mnie jak wygląda sprawa dotycząca wędek Robinson Cortez. Na forum informacji o nich jak na lekarstwo. Używa ktoś tych wędek? Bardzo mnie ciekawi ich praca i porównanie do innych modeli, jakie są różnice pomiędzy nowymi a starymi Cortezami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Witam , posiadam wędkę robinson cortez zander 10 - 32 , .długości o ile sie nie mylę jest to 228 .Kupiona w 2012 roku wiec nie wiem czy to stary model czy nowy , w każdym bądź razie uzywałem jej do opadu a także trollingu za sandaczem .Wędka fajnie pracuje od 15 g do 35 max ( gumy) , dobrze tez daje sobie radę ze średnimi wobkami typu tail dancer 9 czy 11.Praca kija podczas holu jak dla mnie zadowalająca ze sporym zapasem mocy , sprawdzona Pod sandaczem na 85 .Zdążył sie rowniez przylow suma na 160 i o dziwo ładnie sobie poradziła choć oczywiście wiadome ze tu już trza było uważać .Ogólnie wędka przyjemna jak dla mnie troszkę za miękka choc dla tych co szukają fajnego kijka pod sandacza nie do końca sztywnością przypominającego kij od miotły polecam . Co do jakości to taka 4+.Na chwile obecna złamałem przelotke w transporcie ale zamierzam ogarnąć do czerwca i jeszcze troche jej poużywać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 byłem zadowolonym włascicielem ROBINSON CORTEZ SPINN EXPERT 10-30 , kij super swietna praca ,akcja i wykonanie.Kijek uniwersalny sandacz szczupak i klenia i duża krasnopiórę złowił mój kij był z 2011 roku nie wiem jak nowe ... ale tamta wersja służy mojemu koledze zacnie dalej i chwali sobie dalej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czebur70 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Ogólnie wędka przyjemna jak dla mnie troszkę za miękka . Potwierdzasz to co już usłyszałem o starych Cortezach, pytanie czy w nowych jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Mam Robinson Cortez Travel Spin 270 cw 10-30 i bardzo go lubię Nie jest to "kij od szczotki" ani "krowi ogon". łowię głównie na obrotówki oraz wahadłówki, czasami woblery. Gum nie używam. Kupiłem 4 lata temu na wyprzedaży (likwidacja sklepu) za ok. 220 PLN. Łowienie szczupaków, traktuję raczej jako odskocznię od łowienia innych ryb więc się nie wypowiadam czy jest to "dobry" kij szczupakowy. Czy bym go kupił jeszcze raz ? TAK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Posiadam Corteza 6-20 gram bodajże 245 cm, łowi pstrągi, jako przyłowy klenie na woblery i gumki, kiedyż używałem do łowienia sandaczy na lekko, kijek polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Robinson to dobra wędka . Mam Nano Core Tehnology 240 8-35 jest to szybka wędka lekka akcji szczytowej. Fajnie się pracuje łowiłem poprzedni seszon gumami i mandułami .Łowię zawsze 270-330 czy to brzeg czy łódka .Wędka mnie zaskoczyła poręcznością . Jedyna wada to omotki srebrne, wyglądają jakby ktoś awaryjnie owinął je drutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Posiadam wklejanke robinson corteza 2,7m 7-20gr bodajże , w starym wydaniu.. Wcześniej sporo latałem tym kijem za szczupakiem i dało się wyholować nawet takie do 3,5kg bez problemu (wiekszych nie było)..Na okonia na ciężko też zda egzamin.. Ogólnie taki sobie jest ten kij...Zamierzam go sprzedać bo jest dla mnie za długi( łowię kijami max 230)..Dodam jeszcze że próbowałem tego kija pod sandacza i jednego udało mi się chwycić ale jest dużo za wolny.. Testowałem go też za pstrągiem (wszystkie się wypieły).. Edytowane 18 Maja 2016 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-spinning Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Ile sobie cenisz ten kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Witam,interesuje mnie jak wygląda sprawa dotycząca wędek Robinson Cortez. Na forum informacji o nich jak na lekarstwo. Używa ktoś tych wędek? Bardzo mnie ciekawi ich praca i porównanie do innych modeli, jakie są różnice pomiędzy nowymi a starymi Cortezami? Nowe Cortezy mają lepsze blanki w porównaniu do swoich poprzedników. Na uwadze mam modele pike spin. W starych był lepszy korek. Uzbrojenie no name, choć z opini pewnego rodbuildera spacing jest w porządku. Podstawową wadą jest wyważenie kija, leci na pysk. Generalnie mój Cortez Pike Spin 10-32 jest dla mnie nie do zastąpienia na szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Mam Corteza Pikespina od ponad roku, kijek dość szybki, z dużym zapasem mocy, lekki, trochę sztywny, przy większych szczupakach całkiem ładnie pracuje, ale wyciągam na niego także okonie i kilka jazi również się załapało... Edytowane 26 Czerwca 2016 przez ivar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ja mam 2 cortezy, 8-20 g i 9-25, długość 2,70. Kupione w 2011. Nie wiem jak z nowymi blankami, ale wykonanie tych starych o klasę wyższe. Używam głównie na pstrągi,ale ten do 25g ma szersze zastosowanie.Wrażenia na plus. Mało spadów. Te starsze modele (ze względu na różnice w wykonaniu) polecam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pranagal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Stare o niebo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Stare o niebo lepszeUzasadnij! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Stare o niebo lepsze Bo? Mam obydwie wersje i po za drobnymi szczegółami na korzyść startych uważam nowe za bardziej cięte i szybsze kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1976 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) Witam kolegów.czy ktoś eksploatuje Sashima trout 2.59 3-15g i coś więcej może o niej powiedziec.Czy da rade klenio-jaziom w dolnym biegu Odry,okolice +-Szczecina.Czy jest dość szybki.Czy nie będzie się koszmarnie giął pod przynętami pod ww wymienione ryby tzn.woblerki do 5 cm,obrotówki do nr 2.Interesuje mnie opinia użytkowników z pola bitwy...czy nie jest lejący,akcja pod rybą itd.Ogólna jakość wykonania,stosunek jakości, walorów użytkowych do ceny.A może ktoś ze Szczecina wie kto handluje robinsonem bym ewentualnie mógł sam namacać.Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 To chyba jedyna opinia o tym kiju na forumhttp://jerkbait.pl/topic/33015-szybka-okoniówka/?p=2232175Z samej nazwy wynika, że to kij pstrągowy, więc do tych przynęt jak to opisałeś da radę.Z drugiej strony czy kij pstrągowy jest najlepszym narzędziem do połowu kleni i jazi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Witaj zakręć do Nemo podpytaj czy mają lub będą mieli to cudo ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1976 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Dzięki zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1976 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Z drugiej strony czy kij pstrągowy jest najlepszym narzędziem do połowu kleni i jazi...? Mam nadzieje ze jazie i klenie nie nauczyły się czytać i zobaczą napisu trout.A tak poważnie lubie szybkie kijki,może tak inacze trochę...ale o gustach nie będziemy rozmawiać. .Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras al Ghul Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Mam Sashima Trout Spin tyle że ciut krótszy bo 229cm. Jeśli martwisz się, że będzie się giął pod obrotówkami do nr 2 to zupełnie niepotrzebnie. Jazie u mnie to tylko przyłowy ale kleni sporo na niego wyjechało. Spokojnie radził sobie ze szczupakami czy wiślanymi boleniami w okolicy 60cm. Poniżej link do mojego opisu na blogu jeśli chcesz poczytać więcej. http://wedkarstwo-z-pasja.blogspot.com/2017/08/sashima-trout-spin-229cm-3-15g_45.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Od pewnego czasu użytkuję wędkę z tej serii, Sashima Trout Spin, wykorzystując ją do lekkiego, kleniowo-pstrągowo-okoniowego spiningowania. Złego słowa o niej powiedzieć nie mogę, jestem zadowolony. Miałem w ręce jeszcze Sashimę Perch Spin i też odniosłem pozytywne wrażenie. W nadchodzącym sezonie jednak wypadało by kupić coś sztywniejszego i mocniejszego, bardziej szczupakowo-sandaczowego, zacząłem się w związku z tym zastanawiać nad innym modelem z tej serii a mianowicie Sashima Pike Spin o dł 2,7m. Łowię głównie z brzegu na średniej wielkości rzekach, czasem wypadam gdzieś dalej no i wędeczka pewnie zwiedzi ze mną np Finlandię, w związku z tym ciekawy jestem opinii kolegów na temat tego sprzętu, ma ktoś? ktoś łowił? jak wypada choćby w porównaniu do innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi