admin Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 W ramach szkółki wiązania much (jerkbait.pl i salar.pl) przedstawiamy w jaki sposób wykonać quilla ze stosiny pióra kaczki. Oczywiście do tego zadania nada się wiele innych piór. 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Wg mnie na początek łatwiej robić quill z piór pawia.Ściągam włoski za pomocą paznokcia ze stosiny i w zasadzie mamy gotowy quill na tułowia do suchych mych i mniejszych nimf.Dobrze jest mieć świeże pióra, a im większe tym lepiej. Świeże są bardziej elastyczne i łatwiej z nich schodzą włoski. Najlepiej robić quill z samego oczka pawia, ale ja czasem jak potrzebuje dłuższej stosiny, to sięgam po niższe promienie, i podciągam je kolorystycznie. Tzn lekko je farbuje farbami do koloryzacji włosów. Jansy blond pozwala wyciągnąć ładną segmentacje, kasztan, rudy też maja swój urok. A zawsze w pojemniczku po farbowaniu zostaje troche farby, wrzucam tam quil i trzymam trochę dłużej jak powinno się trzymać farbę na włosach. prosty step z sieci: http://www.qrystian.pl/en_how-to-prepare-a-peacock-quill,645.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Super, tylko w tym stepie nie o taki quill chodzi. Tu ma być użyty taki właśnie, jaki prezentuje Mirek. Poza tym oba quille bardzo prosto się robi. Odrobina wprawy i wszystko wychodzi. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Idealnie pokazane Dziękuję, jeszcze nigdy nie robiłem quilla ze stosiny! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dziękuję Krzysiek.Warto spróbować.Wszyscy (no może prawie wszyscy) cały czas się czegoś uczymy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Proste jak budowa cepa. Po obejrzeniu filmu kopara mi opadła. Człek potrafi sobie skomplikować życie . Jakbym ja nagrał film pokazujący jak robiłem quilla ze stosiny , to byście umarli za śmiechu. Dzięki za naukę. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 pisarz - jak się umie, to nie sztuka. Ale faktycznie byłem zaskoczony, że ten element sprawił dużą trudność szkółkowiczom. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Wydaje mi się Mirku, że nie załapali z której strony faktycznie się ten quill ściąga 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 A jak się okazuje, na taki prosty patent filmiku w sieci nikt nie znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Po instruktarzu to idzie, że hej ... i po kąpieli Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Białek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Brawo Darek. Jest z czego kręcić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi