live4flyfishing Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Jak już jesteśmy przy red tagach, to tutaj jeden z poczynionych przez moją lepszą połowę. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Red tag bez czerwonego pędzelka? To jak whisky z lodem bez whisky... To prawda. Też tak uważam. Ponadto muszka bez tego czerwonego chwościka bardzo traci na urodzie.Ryby jednak nie potwierdzają naszych doznań estetycznych.Po prostu biorą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 To prawda. Też tak uważam. Ponadto muszka bez tego czerwonego chwościka bardzo traci na urodzie.Ryby jednak nie potwierdzają naszych doznań estetycznych.Po prostu biorą...Mam kolegę, który na takiego beztagowego "peta" z pawia łowi cały rok.Twierdzi, że nie ma lepszej muchy ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 W którymś odcinku bloga opisałem muszkę diablo skuteczną. Powstała w czasach p.k.d czyt. "przed kaczą dupą". Składała się z brązowy ogonek, paw, pęczek białych piersiowych kaczora dowiązanych do tyło pod kątem około 45 stopni i brązowa jeżynka. Taki "coachmano-chruścik" prosty i niesamowicie skuteczny, Dla bajeru w niektórych wiązało się czerwony akcencik na dupce z kilku zwojów jedwabiu.Red taga jednak nie zastąpi nic. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Red tag bez czerwonego ogonka to coch-y-bonddu...Stary wzór będący imitacją chrzaszcza od którego wzięła nazwę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Witam.Ogrodnica niszczylistka lub hurmak olchowiec, w zalezności od tego czy mucha brązowa czy czarno-opalizująca.Coch-y-bonddu w suchej wersji i małych rozmiarach to świetna mucha w rzece na której łowię najczęściej. Przez cały rok.I ma jeszcze olrzymią zaletę - jest bardzo dobrze widoczna nawet z dalszej odległości i przy niekorzystnie padajacym na wodę świetle.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Takie proste nimfy często są w moim pudełku. Prócz haka i nici potrzebna główka i maska z zająca. Nie stosuję nawet tutaj przewijki, czasem nić posmaruje klejem. Moim zdaniem im bardziej brzydka i kudłata tym lepsza Prosta, szybko się wiąże i skuteczna 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Moim zdaniem im bardziej brzydka i kudłata tym lepsza Prosta, szybko się wiąże i skuteczna DSCN0408.JPG Kudłata morze być ale broń Boże brzydka... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Andrzeju a to już jak kto woli, jak kto woli ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Kudłata morze być ale broń Boże brzydka... No nie, szpetna jest okrutnie... ale skuteczna niewątpliwie.Co za tym przemawia? Ogólny odcień i proporcje. Tak po prostu wyglądają larwy wielu owadów związanych ze środowiskiem wodnym.Olo przypisał jej rolę nimfy, ja sądzę, że jako mokra mucha też może pokazać klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 No nie, szpetna jest okrutnie... ale skuteczna niewątpliwie.Co za tym przemawia? Ogólny odcień i proporcje. Tak po prostu wyglądają larwy wielu owadów związanych ze środowiskiem wodnym.Olo przypisał jej rolę nimfy, ja sądzę, że jako mokra mucha też może pokazać klasę. Chyba z myślami nie w tą stronę poleciałem... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Ten wątek to miejsce w sam raz dla tej wyrafinowanej konstrukcji.Jakby kto chciał wygooglować ją sobie na współdzielonym komputerze - zalecam tryb prywatny, zwie się bowiem Super Pupa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Paw + drut = skuteczna prostota. Na trąconej wodzie dorzucam złotå lub fluo główkę i tyle. Klenie lubią duże na ósemkach Pzdrrr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom@ha Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 dla miłośników mokrej i prostej klasyki: Partridge & Yellow lub Partridge & Orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Albo Black & Peacock Spider, i moje wykonanie; 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Koledzy. Najprostsze to są nimfy kopane. Wystarczy kupić haczyk i mieć szpadel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Koledzy. Najprostsze to są nimfy kopane. Wystarczy kupić haczyk i mieć szpadelPrawda. Często widuję ekskluzywne pudełka po tych nimfach. Też proste bo tylko szkło i podziurawiona nakrętka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 A tak bardziej poważnie to widziałem na jakimś filmiku PT do którego używa się tylko bażanta i miedzianego drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 A tak bardziej poważnie to widziałem na jakimś filmiku PT do którego używa się tylko bażanta i miedzianego drutu.Nimfa Bażantka, tylko hak, ołów, bażant i miedziany drut. I oczywiście skuteczność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 A tak bardziej poważnie to widziałem na jakimś filmiku PT do którego używa się tylko bażanta i miedzianego drutu. o taki sbs; 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Kiedyś podpuszczony przez kolegów podobną popełniłem. Tylko drut i bażant. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Zainspirowany artykułem w Sztuce Łowienia zrobiłem kilka bardzo skromnych nimf i muszek, poniżej spider'ek - tylko oliwkowa nić wiodąca, pojedynczy promień z ogona bażanta i jeżynka z kury, haczyk #12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Te bażantki są mega proste i skuteczne. Zapomniałem o nich, muszę uzupełnić o nie kleniowe pudełko. Dzięki za przypomnienie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopek1971 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Paw + drut = skuteczna prostota. Na trąconej wodzie dorzucam złotå lub fluo główkę i tyle. Klenie lubią duże na ósemkach Pzdrrr I to jest słuszna koncepcja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Witam.Zarąbiste są takie proste muchy typu jeden pęczek z bażanta + miedziany drucik ... i mucha gotowa ... Poniżej muchy autorstwa Huberta JaneczkaPozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi