Skocz do zawartości

Nowa budowla na WIŚLE

miramar69

Rekomendowane odpowiedzi

Zbyłbym zupełnie nieistotną wstawkę słowną najwyraźniej dotkniętego w swoich poglądach  moderatora milupy, ale skoro chce i jest stroną grożącą mi swoją siłą,  to mu po przyjacielsku przybliżę.. :)

To co w Polsce uchodzi za poczęte z obywatelskiego poczucia ruchy ekologiczne, z całą ich komiczną narracją, tworzoną na potrzeby osobników z wyraźnym deficytem inteligencji, jest prostym przedłużeniem działań z obrębu beznamiętnej polityki i zaciekłej, gospodarczej rywalizacji. Tzw "ekolodzy" są tylko chłopakami wynajmowanymi na posyłki przez możnych tego świata, utrzymujących się z ich pieniędzy, specjalizujących się głównie w dzikich hecach i zadymach. Chyba widać? Pan każe, sługa musi.. 

Nie potrzeba bombowców, ani napalmu, ani bicia po twarzy. Sami, własnymi rękoma zdegradujemy się do cywilizacyjnego skansenu.. a ostatni zgasi światło.. 

Ale bez specjalnej wrogości zakładam, że nie wszyscy ten prosty speach zrozumieją..To jest tylko forum wędkarskiego świata :)  

Sławku, moich poglądów nie znasz, więc komentarz o dotknięciu jest kolejnym Twoim wybiegiem.

Co do mojego grożenia, to wskaż mi proszę gdzie w moim wpisie "groziłem swoją siłą"?

Zaś Twoje przybliżenie nadal dla mnie jest tylko czczą gadaniną bez konkretów, napisz proszę wprost jakie jest Twoje zdanie na temat regulacji Wisły, a nie o jakichś ekologach, bo nie to jest tematem wątku?

• Like 2

Kupuję u rozumniejszych i tradycyjnie w percepcję wyposażonych.. :) Ty u najprostszych modeli ? 

milupa..Wątek jest pochodną ekologianckiej histerii. Nie jest ? Nie widzę jakoś rzeczowych argumentów.

A hydroelektrownia  w Siarzewie to piękna sprawa.. :)  

Edytowane przez Sławek Oppeln Bronikowski

Obawiam się, że właśnie ta percepcja zbłądziła gdzieś w czeluściach zawiłego, teraźniejszego świata i zawisłeś gdzieś w nicości z brakiem   rzeczywistego kontaktu ze społeczeństwem :)

Na szczęście masz internet :)

Edytowane przez sajdol1
  • Like 1

milupa..Wątek jest pochodną ekologianckiej histerii. Nie jest ? Nie widzę jakoś rzeczowych argumentów.

A hydroelektrownia  w Siarzewie to piękna sprawa.. :)  

Wątek ma tytuł "Nowa budowla na Wiśle", a nie " o ekologianckiej histerii.", nie odpowiedziałeś też na moje pytanie więc je ponawiam:

Wskaż mi proszę gdzie w moim wpisie "groziłem swoją siłą"?

• Like 1

Odpowiem pytaniem - czemu tylko mnie zwróciłeś uwagę, czyżbyś używał swojej funkcji po uważaniu ? Czemu pisze o histerii..  bo nie merytoryczna histeria natychmiast się pojawiła. Mówisz Siarzewo i ją masz.. :)  

Wątek ma tytuł "Nowa budowla na Wiśle", a nie " o ekologianckiej histerii.", nie odpowiedziałeś też na moje pytanie więc je ponawiam:

Wskaż mi proszę gdzie w moim wpisie "groziłem swoją siłą"?

Wystąpię jako "adwokat diabła" ;)  :D

Piotrze, Ty nie musisz nikomu grozić. Samo Twoje pojawienie się w wątku ma swój ciężar gatunkowy, a co dopiero odezwanie się z cytatem czyjejś wypowiedzi :) No groźny jesteś i powszechny respekt wzbudzasz. I piszę to bez najmniejszej złośliwości, jako stwierdzenie faktu.

(...) tworzoną na potrzeby osobników z wyraźnym deficytem inteligencji, (...)

:D  :D  :D

Rozbawiłeś mnie Sławku do łez :D

Wiem, że nie w temacie, ale... Czy zawsze musi być wyłącznie w temacie?

;)

• Like 1

W cały zamieszaniu, budowa tamy w Siarzewie jest ściśle związana ze stanem technicznym tamy we Włocławku o ile nie trzeba być specjalistą aby zrozumieć czym grozi nagłe zerwanie starej tamy o tyle ja nie bardzo rozumiem dlaczego jej rozbiórka jest bardziej kosztowna niż budowa nowej i dlaczego upuszczenie obecnego zbiornika miałoby wiązać się z katastrofą ekologiczną? 

Piotrze, Ty nie musisz nikomu grozić. Samo Twoje pojawienie się w wątku ma swój ciężar gatunkowy, a co dopiero odezwanie się z cytatem czyjejś wypowiedzi :) No groźny jesteś i powszechny respekt wzbudzasz. I piszę to bez najmniejszej złośliwości, jako stwierdzenie faktu.

...bo Piotrek spory kawał niezłego... wędkarza jest! ;)

• Like 1

Czytam ten wątek od początku i poraża mnie jak można przeliczać wszystko na pieniądze!!! Tu tyle kasy, tam tyle, kasa,kasa,kasa, czy wyście pogłupieli!!! Przecież są rzeczy których nie da się przeliczyć na piniądze, ja wiem że dla wielu piniądz. piniądz i jesze raz piniądz jest najważniejszy, córkę,żonę by sprzedali za piniądz ale chyba nie tędy droga. Skutki kolejnego przegrodzenia Wisły będą nieodwracalne, dlaczego idziemy takim prostym tokiem rozumowania, bo oni mają zapory to my też a co, nas nie stać, a może tak iść pod prąd i powiedzieć stop, niech na zachodzie zobaczą jak wyglądają prawdziwe rzeki. Kolejny wręcz prostacki argument to ekologia, tworzymy zaporę na rzece w celu czerpania ekologicznej energii, niszcząc tym samym naturale środowisko jakieś 30 kilometrów w górę i dół  rzeki.

• Like 1

Czytam ten wątek od początku i poraża mnie jak można przeliczać wszystko na pieniądze!!! Tu tyle kasy, tam tyle, kasa,kasa,kasa, czy wyście pogłupieli!!! Przecież są rzeczy których nie da się przeliczyć na piniądze, ja wiem że dla wielu piniądz. piniądz i jesze raz piniądz jest najważniejszy, córkę,żonę by sprzedali za piniądz ale chyba nie tędy droga. Skutki kolejnego przegrodzenia Wisły będą nieodwracalne, dlaczego idziemy takim prostym tokiem rozumowania, bo oni mają zapory to my też a co, nas nie stać, a może tak iść pod prąd i powiedzieć stop, niech na zachodzie zobaczą jak wyglądają prawdziwe rzeki. Kolejny wręcz prostacki argument to ekologia, tworzymy zaporę na rzece w celu czerpania ekologicznej energii, niszcząc tym samym naturale środowisko jakieś 30 kilometrów w górę i dół  rzeki.

dziękujemy za Twój głos w tej dyskusji, który jest twoją osobistą opinią na ten temat... jednym z wielu głosów

Januszu z Bielska - rozjemco - w porę się znalazłeś..i jak ładnie.. :) 

Czeski, to znaczy, żeś jest nieuzależniony.. :D  

Prawdopodobnie nie doczekam czasu, kiedy forum wędkarskiego świata nie będzie dostawało automatycznej schizy na sam dźwięk słowa: myśliwi, rybacy, kajakarze, stowarzyszenie, hydroelektrownia, żegluga itp. Albo się uprę i doczekam.. :)

• Like 1

Najbardziej wpienia mnie to, że Ci, którzy to forsują, nie myślą o przyrodzie, czystej energii, hydrologi, zabezpieczeniu przeciwpowodziowym - tylko myślą o lodach. Wciskają wszystkim przy okazji straszną ciemnotę. Choćby połowa ludności tego kraju była za a druga przeciw inwestycji, to i tak kasę przytuli wąska grupa lepszych cwaniaków.

Z wędkarskiego podwórka, wielu będzie za bo przybędzie leszczy i krąpi. :lol:

• Like 2

dziękujemy za Twój głos w tej dyskusji, który jest twoją osobistą opinią na ten temat... jednym z wielu głosów

Po pierwsze -wielkie  braki w czytaniu ze zrozumieniem, patrząc po wpisach jest to jeden z  50% głosów w dyskusji na NIE ,  po drugie, prośba o powstrzymanie się od komentowania czegoś czego nie jest się w stanie zrozumieć.

Zazwyczaj tego nie robię, więc teraz specjalnie dla Ciebie...

W moim wpisie nie miało być i nie było ani sarkazmu, ani ironii acz jedynie zwrócenie uwagi, że w takiej formie, emocjonalna wypowiedź nie ma uzasadnienia, twoje zdanie nie jest jedyne i najważniejsze, inni też mają prawo do swojego zdania, szanuj to...

Jasno to wyrazili koledzy poniżej... istotne słowo? "refleksja"

Edytowane przez Jano

Kolego Krzysztofie.

:)

Zanim zabrniesz zbyt daleko w swoich wypowiedziach, zapoznaj się z naszymi zasadami wypowiadania swych opinii. Zwłaszcza uważnej lekturze polecam pkt 1 naszego Regulaminu:

http://jerkbait.pl/topic/3698-regulamin-jerkbaitpl/

Zostałeś potraktowany ulgowo, choć użyłeś niefortunnych zwrotów, choćby takich, jak:

(...)czy wyście pogłupieli!!! (...)

Cóż, jest to wyraźne naruszenie przywoływanego wcześniej punktu. Moderator (cytując) dał Ci do zrozumienia, że czyta Twój wpis. I zaręczam Ci, że ze zrozumieniem. Ale i z pobłażaniem. W efekcie, miast wyciągnąć wnioski, brniesz nadal w naruszanie Regulaminu. Teraz już hurtowo, punkt 1 i punkt 5.

Po pierwsze -wielkie  braki w czytaniu ze zrozumieniem, patrząc po wpisach jest to jeden z  50% głosów w dyskusji na NIE ,  po drugie, prośba o powstrzymanie się od komentowania czegoś czego nie jest się w stanie zrorumieć.

Szacunek. 

To jest słowo - klucz, jeśli chcesz mieć tu swoje fajne miejsce. Jeśli nie będziesz miał szacunku, dla innych kolegów, dla moderatorów, dla naszych regulaminów - cóż, napotkasz nieuniknione konsekwencje swojej arogancji. Czuj się ostrzeżony. Kolejne, jeśli będzie potrzebne, będzie ostrzeżenie połączone z punktem karnym. A zbierać ich się nie opłaca. Nie znikają nigdy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...